Kabarmış Bir KEK İçin

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
kabarmis-kek.jpg

Fırınınızı çok iyi tanıyın. Farklı ısılarda ne gibi performanslar gösterdiğini kavrayın. Fırınınızı mutlaka tarifte belirtilen ısıda ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Bu ısıda gereken performansı göstermiyorsa ona en uygun ısıda ısıtın. Kek yapmadan önce tüm malzemeleri mutlaka ama mutlaka oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bu şekilde ısı farklılıkları olmayacak kekiniz tam dilediğiniz kıvamda pişecektir. Ununuzu mutlaka 2-3 kez eleyerek kullanın. Ne kadar hava alırsa o kadar iyi. Kullanacağınız yumurtaların özellikle oda sıcaklığında olmalarına özen gösterin
malzemeler.jpg

[FONT=&quot]Yumurtaları çok iyi bir şekilde çırpın ve şekerle tekrar çırpın. Hatta dilerseniz beyazını ve sarısını ayrı bir biçimde çırpın. Bu şekilde daha pofuduk olacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot]Unu spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirerek karıştırın. Çırpmayın. Koyacağınız kabartma tozu gibi malzemeleri unla birlikte eleyerek ilave edin. Kıvamını tarifte yazan şekilde yapın, daha sıvı ya da katı asla bırakmayın.
Yumurtaları mutlaka mikserle çırpın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar ilave edin. Tüm unu birden ilave etmeyin. Ölçü farklılıkları yaşanabilir, kekiniz birdenbire çok katı olabilir. Unu harca çırparak değil, spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak yedirin. Kabartma tozu eklediğinizde daha aktif hale gelmesi için birkaç damla limon sıkın, soda kullanın. Bu şekilde daha güzel kabaracaktır. Çok kabarsın diye içine birkaç paket kabartma tozu atmaya kesinlikle kalkışmayın. Fırına verdikten sonra 20-25 dakika hiç açmayın. Kürdan testi yapın. Piştikten sonra fırında bir süre dinlenmesine izin verin.
[/FONT]

 
Üst
Alt