İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Ürünleri

  • Konbuyu başlatan Eqe
  • Başlangıç tarihi
E

Eqe

Guest
İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Ürünleri Nelerdir ?


ANKARA
Ankara Kalesi, Anıtkabir, Tiftik Keçisi (Ankara Keçisi), Hacı Bayram Veli Türbesi, August Tapınağı, Roma Hamamı, Gordion (Frigyanın Başkenti), Atakule, Karum İş Merkezi, Kızılcahamam-Ayaş Kaplıcaları, Beypazarı Evleri

Ihlara Vadisi, Eğri Minare, Yılanlı Kilise, Sultanhanı ve Ağzıkarahan Kervansarayları, Acemhöyük, Manastır Vadisi, Antik Nora Şehri

KAYSERİ
Erciyes Dağı Kayak Merkezi, Kayseri Pastırması, Bünyan Halısı, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelaleleri, Gesi Bağları, Talas Kenti, Gevher Nesibe Tıp Merkezi

KIRIKKALE
Silah Fabrikaları, Petrol Rafinerisi

KIRŞEHİR
Ahi Evran Türbesi, Hirfanlı Baraj Gölü, Seyfe Gölü, Petlas Lastik Fabrikası, Cacabey Medresesi, Mucur Yeraltı Şehri

KONYA
Mevlana Türbesi, Alaeddin Tepesi ve Camii, Karatay Medresesi, Çatalhöyük Antik Kenti, Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri, Balatini Mağarası, Ilgın Kaplıcaları

NEVŞEHİR
Peribacaları, Derin Kuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Hacı Bektaşi Veli Türbesi, Üzüm Bağları ve Şarabı, Patates Üretimi, Testi Kebabı, Avanos’un Çanak Çömlek İşçiliği, Göreme Açık Hava Müzesi

YOZGAT
Saat Kulesi, Yozgat Çamlığı Ulusal Parkı, Kerkenez Harabeleri (Keykavus Kalesi), Akdağ Ormanları

ESKİŞEHİR
Lületaşı, Porsuk Çayı, Midas Tapınağı, Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre Türbesi, Tarihi Odun Pazarı Evleri, Yazılıkaya Frig Vadisi (Midas Kenti), Uyuz, Çifteler ve Yarıkçı Hamamları, Çatacık Ormanları ve Mesire Yeri, Eti Bisküvileri, İnönü Planör Kampı, Sivrihisar Ermeni Kilisesi

KARAMAN
Hatuniye Medresesi, Yerköprü Şelalesi, Karaman Koyunu, Türkiyenin Bisküvi Üretim Merkezi, Karaman Elması

SİVAS
Buruciye Medresesi, Gök Medrese, Kangal Çoban Köpeği, Kangal Balıklı Kaplıcası, Divriği’nin Demiri, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifa, Çifte Minareli Medrese, Sızır Şelalesi (Gemerek),Tödürge Gölü (Zara)

ÇANKIRI
Çankırı Kalesi, Taşmescit, Bülbül Pınarı Dinlenme Yeri, Kayatuzu Üretimi



İç anadolu Bölgesi Meşhur Yemekleri


Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)

Arabaşı (Yozgat)

Baduç kavurması

Bamya Çorbası (Aksaray)

batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe

Beypazarı sarması

Börek Çorbası (Kayseri)

Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)

Cevizli Tatlı (Eskişehir)

Çiğ Börek (Eskişehir)

Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası

Çubuk Turşusu

DİVRİĞİ PİLAVI

Düğün pilavı (Konya)

ERCİYES SALATASI

Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Fakir Baklavası (Çorum)

Fırında Ankara tavası

Gabaklaş (Ankara)

Gendeme (Kırşehir)

Gömme (Ekmekli Et)

HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)

Hasirde (Kırşehir) (

Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)

Helle Aşı (Sivas)

Hoşmerim (Çankırı)

HUNNAK

HURMA TATLISI (Sivas)

İrmik helvası (Konya)

İskilip Dolması (Çorum)

Kandil Makarnası (Nevşehir)

Kapama(Eskişehir)

KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)

Karaçuval Helvası(Çorum)

KAYSERI MANTISI

Kayseri Köftesi

Keşkek

Keşkek (Çorum)

Kıkırdak çorbası (Konya)

KIRŞEHİR KÖFTESI

Kirtimburt (Kayseri)

KÖBETE(Eskişehir)

Kuru (Beypazarı)

Madımak (Yozgat)

Mantarlı Borani (Çorum)

Mumbar (Aksaray)

Nevzine (Kayseri)

NOHUTLU YAHNİ(KONYA)

Pastırmalı Börek (Kayseri)

Pastırmalı Pide(Kayseri)

Patlıcan orta (Konya)

Pehli (Kayseri)

Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)

Piravu Mantısı (Kayseri)

Soğanlama (Ankara)

Soğanlama (Kırşehir)

Sulaç (Karaman)

Sülbiye(Akşehir)

ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)

Şöbiyet (Yozgat usulü)

Tabahruhu

Tatar Böreği (Eskişehir)

Tepsi Mantısı (Kayseri)

Tırhıt (Sivas)

Toyga Çorbası (Konya)

Yağlama (Kayseri)

Yangıç (Çorum)

Yoğurt Çorbası (Kırşehir)

Yoğurtlaç (Kayseri)

Yozgat Böreği

Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)






 
Üst
Alt