- Katılım
- 19 Tem 2017
- Mesajlar
- 1,562
- Tepkime puanı
- 2,340
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
[FONT="]Tezgahınızda rengarenk bir kavanoz düşünün ve o rengarenk kavanozun içinde bir sürü mereng olsun istediğiniz zaman hemen atın ağzınız bir tane. Eğer ki sizde seviyorsanız küçük kaçamaklı atıştırmalıkları harika bir tarif ile geldik.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="][h=2] Malzemeler:[/h]
[FONT="][h=2] Ekstra Malzemeler[/h]
[FONT="][h=2] Hazırlanışı:[/h]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="][h=2] Malzemeler:[/h]
- 20 gr yumurta akı
- 300 gr pudra şekeri
- Bir çimdik tuz
[FONT="][h=2] Ekstra Malzemeler[/h]
- Renklendirmek için jel gıda boyaları
[FONT="][h=2] Hazırlanışı:[/h]
- İlk önce yumurta aklarını bir çimdik tuz ile mikserin hızlı ayarında çırpmaya başlıyoruz.
- Beyaz beyaz köpük oluşmaya başladığında pudra şekerinin yarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- İyice çırpılıp dsert bir doku halini alınca. ( Mikserinizin ucunu ters çevirdiğinizde akmıcak duruma geldiğinde işlem tamamdır)
- Geri kalan pudra şekeri ilave edilir ve sabırla spatula ile tamamen karıştırılır.
- Hazırlanan mereng harcı kaselere paylaştırılır ve içersine istenilen renkte gıda boyalarından 2-3 damla damlatılıp yeniden karıştırılır.
- Sıkma poşeti ve bir duyu yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 3 cm boşluk kalıcak şekilde sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 100 derece fırında kurayana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun.