Hayır Deme Sanatı

  • Konbuyu başlatan Muzik
  • Başlangıç tarihi
M

Muzik

Guest
1178587_0.jpg




Katı olun

Birine hayır derken kararlı olun, nazik bir şekilde, yardımcı olmayı çok istediğinizi ama sizden istediğini yapamayacağınızı belirtin. Kendinize iyi davranın ve önceliklerinizi bilin.

Hayır derken bunu kişisel almalarına neden olmayın

Karşınızdakine hayır derken karşınızdakine, onu sevmediğiniz için hayır demişsiniz gibi hissettirmemeye özen gösterin. Ona neden hayır dediğinizi kısa bir şekilde açıklayın ve bu kararınızın arkasında durun.

Hayır deme egzersizleri yapın

Eğer kibar bir şekilde hayır demeyi öğrenmek istiyorsanız bunu sık sık çalışmanız gerekir. Elinize geçen her fırsatta ‘’hayır’’ sözcüğünü kullanarak kendinizi bunu söylemeye alıştırın.

Alternatifler önerin

Birine hayır derken ona alternatif sunabilirsiniz. Ona yardımcı olacak başka birini önerebilir ya da daha sonraki bir zamanda, müsait olduğunuzda, ona yardımcı olacağınızı belirtebilirsiniz.

Özür dilemeyin!

Özür dilemeniz için bir neden yok. Birine yardım etmeyi isteyebilirsiniz ama bunun için vaktiniz olmayabilir. Bunda yanlış olan bir şey yok. Kibarlığı elinizden bırakmadığınız sürece özür dilemenize gerek yok demektir. Özür dilemek, sizi hatalı gibi gösterir.



Unutmayın en değerli sizsiniz. Kimsenin size istemediğiniz bir şeyi yaptırmasına izin vermeyin!
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Hayır demek !
sihirli kelimeler
 
Üst
Alt