Hayatta Yapmanız Gereken Hatalar

  • Konbuyu başlatan Muzik
  • Başlangıç tarihi
M

Muzik

Guest
3-ayrilik-ofis.jpg



Hepimiz hayatımızda bir ya da birkaç kere bitmeye mahkum ilişkiler yaşamışızdır. Bunu, o sizi aldatmadan önce anlamamış olabilirsiniz. İster inanın ister inanmayın kötü bir ilişki yaşamak sizin için faydalı bile olur. Bu sayede nasıl bir ilişki yaşamak istediğinizi anlarsınız.

Kötü insanlara güvenmek

İhanete uğramak asla eğlenceli değildir ama hepimizin başına gelir. Hayatta kime güvenip kime güvenmeyeceğinizi öğrenmeniz gerekir. Bazen kimin güvenilir olduğunu anlamak zordur ama şunu aklınızdan çıkartmayın, yanlış insana güvenmek ileride işinize yarayacak. Bir kere insanların neler yapabildiklerini gördükten sonra arkadaşlarınızı daha dikkatle seçeceksiniz.

İnsanları kendinizden uzaklaştırmak

İnsanları kendinizden uzaklaştırmak konusunda ısrarlı olduğunuzda, bunu ne kadar kibar şekilde yaparsanız yapın, yalnız kalacaksınız demektir. Sosyalleşmek sağlıklıdır, kendinizi tamamen izole etmekse iyi bir fikir değildir. Fakat hepimiz hayatımızda yalnız kalmak istediğimiz bir dönemden geçeriz ve bu dönem süresince kendimiz hakkında pek çok şey öğreniriz. Siz sadece bu sürecin sonsuza kadar devam etmemesini sağlayın ve sizi önemseyen insanları kendinizden uzaklaştırmayın.

Çok para harcamak

Bütün paranızı harcamamalısınız ama arada bir de kendinizi şımartmayı ihmal etmemelisiniz. Çok beğendiğiniz bir elbise gördüğünüzde onu alın, yeni bir restoran denemek istiyorsanız gidin. Para size bazı durumlarda mutluluk sağlar ama bütün maaşınızı da tüketmeyin.

Büyük hata

Hayatınızda yanlış şeyleri tercih etmekten korkabilirsiniz. Mesela, üniversite tercihinizi yapabilir, senelerde mezun olmak için uğraşabilir ama okulun ortasında aslında o mesleği yapmak istemediğinizi farkedebilirsiniz. Dert etmeyin, okulu bırakmak istiyorsanız bırakın, bölüm değiştirmek istiyorsanız değiştirin. Fikir değiştirmek son derece doğaldır.

Gece evde oturmak

Bazen kimseyi görmek istemeyebilirsiniz, gitmek için heyecanla beklediğiniz parti artık ilginizi çekmeyebilir ve ertesi gün, arkadaşlarınız gitmediğiniz partinin ne kadar güzel olduğunu anlattıklarında gitmediğiniz için pişman olabilirsiniz. Fakat unutmayın, sizin de başınızı dinlemek istediğiniz zamanlar olacak ve bu gayet normal. Verdiğiniz kararlardan pişmanlık duymayın ve o akşam bir sebepten ötürü evden çıkmamaya karar verdiğinizi ve bunu kendinizi mutlu etmek için yaptığınızı kendinize hatırlatın.

Gece çıkmak

Ertesi gün erken kalkmanız lazım ama arkadaşlarınız sizi gece çıkmaya çağırdırlar. Onlarla gitmeye karar verdiğiniz ama ertesi gün işe gittiğinizde kendinizi kötü hissettiniz. İşiniz olduğu halde her gece sokağa çıkmak son derece sorumsuzca bir hareket. Fakat sizin de arada bir eğlenmeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Sorumluluklarınız için kendinizi hazırladıktan sonra eğlenmek tabii sizin de hakkınız.



Hayatı dolu dolu yaşayın, hata yapmaktan da korkmayın! Hatalar sizi olgunlaştırır ve mutluluğa giden yolda daha hızlı ilerlemenizi sağlarlar.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
büyüyorz işte
...
 
Üst
Alt