[FONT="]Hardal otu Ege yöresine özgü çok lezzetli yabani bir ottur. Girit göçmen mutfağında çok sevilen bu otun genellikle haşlanarak salatası yapılır.
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT][FONT="][h=2]Malzemeler:[/h]1 demet yıkanmış ve ayıklanmış hardal otu
[h=3]Sosu İçin[/h]3 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz
[h=2]Yapılışı:[/h]
Haşlanan otlar yeşil kalması için soğuk suya batırılır ve çıkartılarak süzgece alınır.
Limon suyu otu sarartacağı için servisten hemen önce son andaeklenmelidir.
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT][FONT="][h=2]Malzemeler:[/h]1 demet yıkanmış ve ayıklanmış hardal otu
[h=3]Sosu İçin[/h]3 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz
[h=2]Yapılışı:[/h]
- Hardal otunun saplarının köke yakın kalın kısmı ucundan kesilip atılır,
- İyice yıkandıktan sonra irice doğranır, en fazla 2-3' parçaya bölünür,
- Ayıklanmış otlarını bol miktardaki kaynamış tuzlu suda sapları yumuşayana kadar haşlanır,
- Ilıdıktan sonra suyunu iyice sıkın
- Zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu iyice karıştırarak sosunu hazırlayın
- Servis tabağına koyun üzerine sosunu döküp karıştırın ve ılık veya soğuk olarak hemen servis yapın.
Haşlanan otlar yeşil kalması için soğuk suya batırılır ve çıkartılarak süzgece alınır.
Limon suyu otu sarartacağı için servisten hemen önce son andaeklenmelidir.
[/FONT]