Hadi git yar! Daha fazla sen yuklenemiyor kalbim. Daha derin dusleri kaldiramiyor bedenim. Kalmadi lugatimde icimi yakmayan bir soz. Bendeki resmini sakladigim sandik; bir cift goz? Yar! ekseni degisti artik dunyamin. Ne geceleri uykuya teslim ediyorum dusuncelerimi. Ne de sabahlari gundogumlariyla yeni bir yelken acabiliyorum kurtulusuma. Her benle baslayip senle devam etmek zorunda olan gun, dikenli bir dal oluyor bana. Hadi gonlum Defalarca dus ucurumlardan, kan-revan ol. Ve bosalt icini. Damarlarindan ansizin gecen ve ?yar?i anlamli kilan ezinci katlet. Bitir bu sonsuz siiri. Son bulsun agit tadindaki sevgi soylemleri. Yar yuregimdeki ?is?ini baska bir yere sevk et hadi. Ah yar gun gun misralar doktun icime. Yuregimi sana dair soylenmis misralarimla yikadin. Ben hep sana uzaktim. Yollarda kaybolsam sen onume cikan tuzaktin. Ben, her gece gozyaslarimla yikadigim masallarimi saclarina yolladim. Saclarindan kulaklarina musalla tasi gibi bir soguklukla inip, beni sana anlatir sandim. Yanildim? Hicran yagmurlarindan siyrilip otelerde kendimi aradim, bulamadim? Hayatimin genclik satirlarinda adi gecen yar. Sirtimi her dondugumde bir can yitirdim bu bahar? Idama giderken hislerim, gunesim yuzunu gormeyi bekledim hep. Kalemi kirik bir aski muhurledim yuregime. ?unuttum? diye haykirirken bile unutmadigimi ispatliyordum kendime. Yoruldum yar Butun kapilarimi kapatmaya hazirlaniyorum gonlumun. Kimligimi hediye edip bu sehre, her bir adimimda anilari surukleyip ardimdan ve rotami da ekleyip nabzima gidiyorum? Mutlu gunlerin gelmesini bekleyen cehremdeki cizgileri siliyorum. Ceplerimi dolduruyorum yedekteki acilarla. Her sabah yuzumu yikadigim tavana asiyorum hayallerimi. Ansizin icime dustugun gunden beri ayaklari burkuldu omrumun. Ve ben her gun bir daha olmek icin uyanir oldum uykumdan. Paslandi gozlerim. Sen kendin icin kal yar ben senin icin giderim. Bu defa surgunlere giden yuregime bedenimi de eklerim. Bagdat olurum yikilirim kursunlara. Filistin olurum kalirim duvarlar arasinda. Ama yine de Istanbul?u saklarim alinyazimda. Nerde olursam olayim unutma yar; yarin yeni bir gun ve her yeni gunde oldugu gibi senli olume hazirlaniyor gonlum.. |