Güçlü ve bakımlı saçlar için 5 ev yapımı maske

  • Konbuyu başlatan Delikan
  • Başlangıç tarihi
D

Delikan

Guest
Hava değişiklikleri ile birlikte saçlarınız parlaklığını yitirir, kurur ve cansız gözükmeye başlayabilir. Sizin için balın mucizevi yaralarından faydalanarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz saç maske tariflerini denedim.
yumusaksac_680.jpg




1. Parlak saçlar: Bal ve Hindistan cevizi yağı

Parlak ve nemli saçlar için 1 yemek kaşığı balı 1 yemek kaşığı erimiş Hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Islak saçınızda 20 dakika bekletin ve durulayın.

2. Saç kökünü nemlendir: Bal ve şampuan

Eğer saç deriniz kuru ve sürekli kaşınıyorsa 1 yemek kaşığı balı şampuanınızın içine karıştırın. Saç derinize masaj yaparak durulayın. Bal saç derinizi nemlendirecek, kaşıntı hissini ve kepeklenmeyi azaltacak.

3. Doğal saç kremi: Bal ve zeytinyağı

Saçlarınızı yumuşatmak ve tararken kolaylık sağlamak için 2 yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Ardından 1 yemek kaşığı balı da ekleyerek karışım kremsi bir yapıya dönüşüne kadar karıştırın. Islak saçınıza sürün ve bone takarak 1 saat bekleyin. İyice durulayarak şampuan uygulamayı unutmayın.

4. Zarar görmüş saçlara: Bal, avokado ve zeytinyağı

Saçlarınıza çok fazla kimyasal işlem yaptırıyor ya da durmadan ısı vererek mi şekillendiriyorsunuz? Bu tarif tam sizle göre! 1 adet olgun avokado, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı balı mikserle iyice çırpın. Islak saçınıza uygulayarak 30 dakika bekletin. Ardından durulayın ve şampuan uygulayın.

5. Saçınızı uzatmak için: Muz ve zeytinyağı

Eğer saçınızı daha çabuk uzatmak istiyorsanız potasyum kaynağı muz bu süreci hızlandıracaktır. 2 tane kararmakta olan muzu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal ile iyice karıştırın. Saç derinize masaj yaparak ıslak saçlarınıza sürün. 20 dakika bekledikten sonra durulayın. Haftada bir kez uygulayın.
 
Üst
Alt