Google Chrome İçin Favoriniz Olacak 17 Eklenti

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Dünyanın en fazla kullanılan web tarayıcısı olan Google Chrome içerisinde binlerce eklenti bulunuyor. Bunlardan kimi fazlasıyla gereksiz ve sisteminizi yavaşlatan eklentiler, kimisi de gerçekten işinize yarayan ve Google Chrome’un bir özellik olarak sunması gereken eklentiler. Sizin için Chrome Mağaza içerisinde güzel bir gezinti yaparak favoriniz olacak eklentileri derledik.

Google Chrome, şu anda dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı konumunda. Hızlı ve iyi tasarlanmış temel özelliklerle dolu ancak Google Chrome’un asıl gücü, onu özelleştirmenize ve yeni işlevler katmanıza yarayan eklenti kütüphanesi. Hatta Chrome Web Mağazası'nda o kadar çok fazla eklenti bulunuyor ki hangisinin işinize yarayıp yaramayacağını belirlemekte zorlanabilirsiniz.
Biz de sizi zahmetten kurtarıp işinize fazlasıyla yarayabilecek ve bizce en iyi Google Chrome eklentilerini bir araya getirdik. Oluşturduğumuz listedeki eklentiler, yazı işleri ile uğraşanlar, öğrenciler, internette sık sık takılanlar veya gündelik kullanıcılar için oldukça kullanışlı özellikler sunuyor ve hepsini kullanması da bir hayli basit.
835209b63442b7bd7becda8ff77c1ea2bac51aed.jpg

Google Chrome’a nasıl eklenti kurulur​


  • Chrome Web Mağazası'na gidin,
  • Chrome kurmak istediğiniz bir eklenti seçin,
  • Eklentinin sayfasına gidin,
  • Chrome'a ekle butonuna tıklayın.

Resimlerin üzerine gelerek tam boyutlu görmeninizi sağlayan Hover Zoom+​


c8192b0c50b55eb140cb27f6906e7c0bcc84fc98.jpg

Hover Zoom+ özellikle editörler için oldukça kullanışlı olan bir eklenti. Hover Zoom+ eklentisi sayesinde bir resmin üzerine fare imlecini getirdiğinizde resmin orijinal boyutunu herhangi bir yeni pencere açmadan görebiliyorsunuz. Üstelik resmin üzerine fare imlecini getirip büyüttüğünüzde, klavyenizde ‘S’ tuşuna basarak resmi direkt olarak indirebiliyorsunuz.

Farenizin tuşları ile sekmelerin arasında hızlı gezinti yapmak için CrxMouse Gestures​


CrxMouse Gestures eklentisi sayesinde, Google Chrome tarayıcınızdaki sekmeleriniz arasındaki geçişleri veya sekmeleri kapatmanızı ayarlayabileceğiniz özel fare hareketleri atayabiliyorsunuz. Örneğin sağdaki sekmeye geçmek için sağ tıka basılı tutup sola kaydırın veya soldaki sekmeye geçmek için sağ tıka basılı tutup sağa kaydırın.

Bir internet sayfasının en sade halini PDF olarak kaydedip çıktı almak için Print Friendly & PDF​


3ddefdd2070a81f57140d58bf64a1d9b3449aa15.jpg

Print Friendly & PDF Chrome eklentisi, tam öğrenci dostu bir eklenti. Bu eklenti sayesinde bir internet sayfasını yazdırmak istediğinizde sitedeki resimler, reklamlar, linkler ve bütün gereksiz unsurları kaldırarak karşınıza salt metni çıkartıyor ve üzerinde düzenlemeler yapmanıza izin veriyor. Bu eklenti ödev yaparken çok işinize yarayabilir.

Kullanmadığınız sekmelerin interneti sömürüp Chrome'u yavaşlatmasını engelleyin: The Great Suspender​


d473e509a9a8e02f461b5bc9c1bfe25f8a4bf837.jpg

The Great Suspender eklentisi, Google Chrome içerisinde çok fazla sekme açık bir şekilde işlem yapan kullanıcılar için birebir eklenti. Bu eklenti sayesinde uzun bir süre boyunca kullanmadığınız sekmeler tespit edilip zaman aşımına uğratılıyor ve hafızanız gereksiz bir şekilde harcanmamış oluyor. Sayfayı yeniden yüklemeniz de uzun sürmüyor.

Sekmeleri klasörler altında toplamak için Session Buddy​


Session Buddy, genellikle gelirini serbest çalışmadan elde eden freelancer’lar için harika bir eklenti. Bu eklenti sayesinde sürekli açtığınız ve işinizi gördüğünüz sekmeleri birer klasör haline getirebilir ve tek tıkla hepsini aynı anda açabilirsiniz.

Geçmişinizi daha detaylı şekilde incelemek için Better History​


3fc8738f9ed94ab552c8f129e3768e33c9fd6957.jpg

Better History eklentisi, normal tarayıcı geçmişi akışınızı çok daha detaylı bir hale getiren bir eklenti. Bu eklenti sayesinde tarayıcı geçmişinizdeki ziyaret edilmiş sitelerin ziyaret edilme tarihlerini saniyesine kadar görebiliyorsunuz ve basit arayüzü sayesinde kolayca istediğinizi bulabiliyorsunuz.

İnternet üzerindeki her şey hakkında rahatça nor olabilmek için Microsoft'un eklentisi: OneNote Web Clipper​


238cd41d71d2d771bae9eab60552cd564977cbf8.jpg

OneNote Web Clipper, Microsoft’un yayınladığı resmi bir not alma eklentisidir. Bu eklenti sayesinde bir internet sitesinde bulduğunuz işinize yarayacak bir yazıyı direkt olarak düzenlenebilir bir biçimde not alıp bulutunuza kaydedebiliyorsunuz. Sadece yazıları değil fotoğrafları ve PDF dosyalarını da not alabiliyorsunuz.

Kısaltılmış linklerin güvenli olup olmadıklarını görmek için Unshorten.link​


c6a636badf38d52f0dd85ca6cc331610e822931f.jpg

Özellikle bir dosya indirmeye çalıştığınız veya Twitter’dan bir haber sitesinin içeriğine gitmek istediğiniz zaman karşınıza kısaltılmış yönlendirici linkler çıkabiliyor. Unshorten.link eklentisi sayesinde bu kısaltılmış linklerin zararlı yazılım barındırıp barındırmadığını tespit edebiliyorsunuz.

Renk körlüğü yaşıyorsanız Colorblind - Dalton for Chrome​


c4feeed3b7a36cfe56fd5536b263db1ea93ee70b.jpg

Colorblind – Dalton, farklı tür renk körlüğü yaşayan insanlar için siteleri ona uygun renk ayarlarıyla düzenleyen oldukça faydalı bir eklenti. Eklentide Tritanopia (mavi renk körlüğü), Deuteranopia (yeşil renk körlüğü) ve Protanopia (kırmızı renk körlüğü) hastalığı bulunan insanlar için siteler özel olarak optimize ediliyor.

Anlık çeviriler sayesinde tüm dillerde iyi bir internet deneyimi için Google Translate​


5f8d8bb915820be7ea6540a5b78632e5e8f06d88.jpg

Google Translate Chrome eklentisi, bildiğimiz Google Çeviri hizmetini çok daha kullanışlı bir hale getiriyor. Bu eklenti sayesinde bir internet sitesindeki yazıyı seçtiğiniz zaman, direkt olarak seçenek sayesinde o yazının çevirisini istediğiniz dilde görebiliyorsunuz. Bu eklentiyi Windows, Linux ve Mac işletim sistemli bilgisayarlarınızda kullanabiliyorsunuz.

İngilizcenizi İngilizce sözlük ile geliştirmek için Dictionarist - Sözlük​


fea3c2fb39c7ccdbd4c26aec293032f6046f6fc3.jpg

Dictionarist eklentisi, Google Translate eklentisinin biraz daha farklı işleyen bir sürümü diyebiliriz. Yine bu eklentide de çevirisini görmek istediğiniz kelimeyi seçiyorsunuz ve ek olarak bu eklentide, kelimenin anlamının yanı sıra açıklamasını da görebiliyorsunuz.

Ziyaret ettiğiniz sitelerin güvenilir olup olmadıklarını görmek için Web of Trust​


Web of Trust eklentisi, Google Chrome’un çok eski günlerinden beri var olan ve fazlasıyla kullanışlı olan bir eklenti. Bu eklenti sayesinde, Google Chrome tarayıcısında arama yaptıktan sonra karşınıza çıkan sitelerin kullanıcı oylamalarına göre güvenilir olup olmadığını görebiliyorsunuz ve bu sayede kötü amaçlı yazılımlardan olabildiğince güvende oluyorsunuz.

Detaylı ekran görüntüleri almak ve düzenlemek için Awesome Screenshot​


Awesome Screenshot sayesinde tarayıcınızda açtığınız sitelerin ekran görüntülerini direkt olarak alabilir, kırpma ve çizme gibi düzenlemeleri yapabilir, istediğiniz yere kaydedebilir ve istediğiniz platformdan paylaşabilirsiniz. Her ne kadar bu özellik Opera’da dahili olarak bulunsa da Chrome’da da bu açığı böyle kapatabiliyorsunuz.

Görseller ile arama yapmak için TinEye​


92b152c02ff278781f5dde1c0241eb6283dbd2be.jpg

TinEye eklentisi, elinizde bir resmin kalitesiz hali bulunduğunda ve daha kalitelisine ihtiyacınız olduğunda işinize çok yarayabilecek bir eklenti. Bu eklentide bir resmi aratıp resmin benzerlerini kapsayan internet sitelerini görebiliyorsunuz.

Karşılaştığınız bir yazı tipini anında öğrenmek için WhatFont​


0cd1d66dfce6f853ed055fbf3f9c43b27d2f9060.jpg

WhatFont eklentisi, özellikle Photoshop üzerinde çalışmalar yapan serbest çalışanlar için fazlasıyla faydalı bir eklenti. Bu eklenti sayesinde internette karşılaştığınız bir yazının fontunu direkt olarak görebiliyorsunuz.

Sadece tarayıcı üzerinde farklı fare imleçleri kullanmak için Custom Cursor for Chrome​


Custom Cursor for Chrome, oldukça tatlı bir Chrome eklentisi. Bu eklenti sayesinde tarayıcı üzerindeyken fare imlecinizi istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. İsterseniz eklentinin kendi fare imleçlerini kullanabilir, isterseniz farklı imleçler indirip kullanabilirsiniz.

Tüm internet sitelerinde otomatik olarak ayarlanan karanlık mod için Dark Reader​


Dark Reader eklentisi, gece kuşları için oldukça faydalı bir eklenti. Bu eklenti sayede herhangi bir siteyi karanlık modu bulunmasa bile karanlık modlu gibi görüntüleyebiliyorsunuz. Ek olarak kontrastı, parlaklığı, sarılığı ve griliği istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
 
Üst
Alt