Ezogelin Çorbası
Serves: 8 Kişilik
Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 orta boy sogan
Yarım çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
Pul biber
Nane
Tuz
—————————————————
Ayrı bir tencere de mercimek ,bulgur ve pirinci haşlıyoruz.
Başka bir tencerede de küp küp doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı yağla kavurup arkasından unu ekleyip onuda 5 dakika kavurarak salçayı ilave ediyoruz.
Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru blenderdan geçirerek kavurduğumuz salçalı karışıma ekliyoruz.
İsterseniz blenderdan geçirmeye bilirsiniz de.
su bardağı et suyunu ekleyip ( isteğe göre 1 tane bulyon da olabilir ) kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Bu arada tuzunu ve baharatlarını atıyoruz.
Kaynadıktan sonra nanesini ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun…
Serves: 8 Kişilik
Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 orta boy sogan
Yarım çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
Pul biber
Nane
Tuz
—————————————————
Ayrı bir tencere de mercimek ,bulgur ve pirinci haşlıyoruz.
Başka bir tencerede de küp küp doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı yağla kavurup arkasından unu ekleyip onuda 5 dakika kavurarak salçayı ilave ediyoruz.
Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru blenderdan geçirerek kavurduğumuz salçalı karışıma ekliyoruz.
İsterseniz blenderdan geçirmeye bilirsiniz de.
su bardağı et suyunu ekleyip ( isteğe göre 1 tane bulyon da olabilir ) kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Bu arada tuzunu ve baharatlarını atıyoruz.
Kaynadıktan sonra nanesini ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun…