Evlilik Rekorlari

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek

Evlilik Rekorlari


Birbirleriyle 51 kez evlenen çift :Birbirleri ile en çok nikah yapan çiftler Richard Roble - Carole Roble çifti ile Ralph Martin - Patsy Martin çiftidir. Çiftler inanılması güç fakat birbirleri ile 51 kez evlenmeyi başarmışlardır. Her evlilik törenlerini başka eyalette yada ülkede yapmışlar.

En uzun evlilik : Hollywood'daki en uzun evlenme 44 yıl ile Gregory - Veronique Peck'e aittir. Dünyanın en uzun evlilik rekoru ise 86 yıl aynı yastığa baş koyan Hintli Sir Temulji Bhicaji Nariman ile Lady Nariman çifti 5 yaşında evlendirilmişlerdi.Sir Temulji, 1940 yılının ağustos ayında öldüğünde 92 yaşındaydı ve 86 yıllık evliydi. Bu rekora en yakın evliliği Amerikalı Lazarus Rowe ile Molly Webber gerçekleştirmişti. Evliliklerinin 86 ncı yılında Rowe rahmetli olunca tarihe en uzun ikinci evliliği yapan çiftler olarak geçtiler.

En çok evlenen erkek ve kadın : Dünyanın en çok evlenen erkeği Blytheli Glynn Wolfe 27 kadınla resmi nikah yapmıştır. Wolfe yetkililere yaptığı açıklamada, toplam 41 çocuğu olduğunu tahmin ettiğini söyledi. 22 kez evlenen Linda Essex dünyanın en çok evlenen kadını olmuştu. Linda Essex, en son 1991 Ekiminde dünyaevine girdi ve bir ay sonra da boşanmak için mahkemeye başvurdu.

En üzücü düğün : Yunanlı çiftlerin başına gelen bu üzücü olay evlenen adamın kaynanasının hayatının son anlarında konuşmasıyla baba kızın evlendiklerini anladılar. Evliliğinin üzerinden 20 yıl geçen adam 20 yıl bu olayı nasıl benden saklamış olabilir böyle bir evlilik yapmama nasıl müsaade edebilir diye bunalıma girerek intihara kalkıştı.

En kalabalık düğün : 4 Aralık 1984 tarihinde ABD Long İslan'da Menachem Teitelbaum ile Sima Meisels'in nikahına 29 bin davetli katılarak gerçekleşti.
Bir anda yapılan en çok evlilik : Seul yakınlarındaki bir fabrikada yapılan nikah törenine katılan 6516 damat ve gelin adayı sorulan "eşinizi sonsuza dek seveceğinize yemin ediyor musunuz?" sorusuna aynı anda evet cevabını vererek gerçekleştirmişlerdir.

En uzun nişan rekoru : Dünyanın en uzun nişan rekoru 87 yaşlarında evlenen ve 67 yıl nişanlı kalan Meksikalı Octavio Guillen ve Adriana Martinez'e çiftine aittir.
En lüks düğün : Dünyanın en lüks düğünü Dubai'de Prenses Salama ile Şeyh Raşid Bin Said Al Maktum için yaptırıldı. 7 gün süren düğünün masrafı 22 milyon sterlin olunca en lüks düğün unvanını da almış oldu.

En inanılmaz evliliği : Endonezya'daki Malakka Boğazında batan bot dünyanın inanılması güç evliliğinin ortaya çıkmasını sağladı. ABD'li Steve Nicholson ve İngiliz Caroline Harrison evlenmek için bindikleri bot batınca 12 saat yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldılar. Çiftler kurtulunca "Hiç ayrılmayacağız dediler" a.s.a.s.




-Alinti-
 
Üst
Alt