Evde Paça Çorbası Nasıl Yapılır ?

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
31
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
Evde paça çorbası nasıl yapılır seveni tam seviyor!
Osmanlıdan günümüze kadar gelen ve sevenin tam sevdiği sevmeyeninde hiç içmedi çorba olan paça çorbasının tarifini hazırladık!


4856


Sevenin tam sevdiği ancak hayatında bir kaşık bile daldırmayanı da olan paça çorbası Osmanlıdan günümüze kadar gelen vitamin ve mineralleri bakımından oldukça zengin olan paça çorbası tarifini elmaelma.com okurları için hazırladık! Sizde evde vitamin deposu olan paça çorbasını evde deneyerek sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşabilirsiniz!

Malzemeler; 5 parça kuzu paça, 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1/2 adet limonun suyu, 2 adet yumurta sarısı, 5 yemek kaşığı sirke, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
Üzerine un ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Kıvam alınca kaynayan paçanın suyundan yaklaşık olarak 1/2 çay bardağı kadar ilave edin. Bir kabın içinde limon suyu ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Terbiyenin içine azar azar ilave edip, kesilmemesine özen gösterin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Hazırladığınız terbiyeyi kesilmemesine dikkat ederek kaynayan paça suyunun içine yavaş yavaş ilave ederek bağlayın. Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sarımsakları incecik rendeleyin ya da dövün. Sirke ile karıştırın ve çorbanızın üzerine gezdirin. Tereyağını bir tavada eritin. Toz kırmızı biberi de ekleyerek hafifçe çevirin. Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sevdiklerinizle beraber afiyetle yiyebilirsiniz.​
 
Üst
Alt