Evde Likör Yapımı

eLa

Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen
HanımZade
Merhabalar
Sizlerle evde likör yapımını paylaşmak istedim. İzmirde rum bir komşumuz vardı. Ondan bir sürü şey öğrendik . Likör de onlardan biriydi. Annem komsumuzdan ben de annemden öğrendim. Yapımı öyle kafa karıştırıcı filan değil gayet basit. Bizde bayramlarda özellikle ve de özel bir misafir geldiğinde kahve yanında likör ikram edilirdi.
448552640280.jpg

Malzemeler :
1 litre likörlük alkol (migros gibi büyük marketlerde bulabilirsiniz )
1 kilo vişne ( ya da dilediğiniz bir meyve de olabilir )
1 kilogram toz şeker
1 litre su
1 avuçtan biraz az karanfil
4-5 adet çubuk tarçın

Yapılışı:
Vişneleri güzelce yıkayıp saplarını hafif kısaltıyoruz. Cam bir kavanoza 1 litre alkolu , 1 litre suyu, 1 kilogram toz şekeri ve vişneyi koyuyoruz. Bir tülbent parçasına karanfil ve çubuk tarçınları bağlıyoruz (bohça gibi ). Onu da kavanoza koyup tahta bir kaşıkla şöyle bir çeviriyoruz. Kavanozun ağzını yine bir tülbentle bağlıyoruz. Ve kavanozu balkona ya bahçeye koyuyoruz.
İçindekiler iyice karışsın diye her gün kavanozu sallıyoruz. Yaklaşık 2 ay zaman zarfında likörünüz hazır oluyor. Sonrasında kavanoz içindeki karanfil ve çubuk tarçınları çıkartıp likörü ya kavanozun kapağını kapatarak ya da güzel dekoratif bir şişeye koyarak saklayabilirsiniz . Güzel günlerde , güzel dostlarınızla paylaşmanız dileğiyle..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Merhabalar
Sizlerle evde likör yapımını paylaşmak istedim. İzmirde rum bir komşumuz vardı. Ondan bir sürü şey öğrendik . Likör de onlardan biriydi. Annem komsumuzdan ben de annemden öğrendim. Yapımı öyle kafa karıştırıcı filan değil gayet basit. Bizde bayramlarda özellikle ve de özel bir misafir geldiğinde kahve yanında likör ikram edilirdi.
448552640280.jpg

Malzemeler :
1 litre likörlük alkol (migros gibi büyük marketlerde bulabilirsiniz )
1 kilo vişne ( ya da dilediğiniz bir meyve de olabilir )
1 kilogram toz şeker
1 litre su
1 avuçtan biraz az karanfil
4-5 adet çubuk tarçın

Yapılışı:
Vişneleri güzelce yıkayıp saplarını hafif kısaltıyoruz. Cam bir kavanoza 1 litre alkolu , 1 litre suyu, 1 kilogram toz şekeri ve vişneyi koyuyoruz. Bir tülbent parçasına karanfil ve çubuk tarçınları bağlıyoruz (bohça gibi ). Onu da kavanoza koyup tahta bir kaşıkla şöyle bir çeviriyoruz. Kavanozun ağzını yine bir tülbentle bağlıyoruz. Ve kavanozu balkona ya bahçeye koyuyoruz.
İçindekiler iyice karışsın diye her gün kavanozu sallıyoruz. Yaklaşık 2 ay zaman zarfında likörünüz hazır oluyor. Sonrasında kavanoz içindeki karanfil ve çubuk tarçınları çıkartıp likörü ya kavanozun kapağını kapatarak ya da güzel dekoratif bir şişeye koyarak saklayabilirsiniz . Güzel günlerde , güzel dostlarınızla paylaşmanız dileğiyle..

@eLa çok tşk ler canım paylaşım için. :pat:

Moderatör tarafında düzenlendi:
D

DiaveL

Guest
eLa sen varya cansin bende likor almayi dusunuyodum simdi kendim yapcam saol

aLpeRr

New member
Kullanıcı
@eLa yapımı Uzun Sen yapı versen sonra bizlere ikram etsen :)

eLa

HanımZade
Alperr ben yaptım zaten ama paylaşmam ancak Nihanla paylasabilirim :)

eLa

HanımZade
DiaveL beni takip etmeye devam et yakında evde rakı yapımı tarifi geliyorrr :D

Alt