Ev İçin İdeal Koşu Bandı Nasıl Seçilir?

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
[h=2] Ev İçin İdeal Koşu Bandı ve Yürüme Bandı Seçimi[/h]Ev konforunda spor yapmanın keyfine diyecek yok. İstediğiniz ortama koyarak rahat bir şekilde spor yapmanızı sağlayan koşu bantları özellikle kış günlerinde uzun yürüyüşler ya da tempolu koşular için ideal. Koşu bandı sayesinde kilonuzu ve formunuzu koruyabilir, yaptığınız diyeti destekleyerek daha hızlı kilo verebilirsiniz.
Ancak satın alıp eve koymadan önce bilmeniz gerekenler var!
[h=3]Kendiniz İçin Doğru Seçim Yapın![/h]Evde koşu bandı kullanmak isteyenlerin ilk aklına gelen sorulardan biri ev için uygun koşu bandı nasıl olmalı ve hangi koşu bandını almalıyım oluyor. Satın almayı düşündüğünüz koşu bandı detaylarını incelerken nelere dikkat edeceğinizi bilmelisiniz.
İşte size rehber olması açısından birkaç madde ve ardından koşu bandı almak için tavsiyeler
1- Koşu Bandının Motor Gücü Nedir, Ne Olmalı?
Koşu bandı özelliklerine bakarken ilk karşılaşacağınız şey motor gücü değeri. Koşu bandının motor gücü taşıma kapasitesi ile ilgili bir değerdir. Örneğin motor gücü 2hp AV olan bir koşu bandının ortalama taşıma kapasitesi 110kg’dır.

2- Taşıma Kapasitesi
Koşu bandının taşıma kapasitesi kullanacak kişinin ağırlığından ortalama %20 daha ağır olmalı. Mesela 100kg iseniz 120kg taşıma kapasitesi olsun. Gereğinden fazla olursa daha yüksek motor gücü ile çalışacağından gereksiz elektrik sarfiyatına neden olur. Eğer koşu bandını kullanacak kişi 130kg ve üzeri ağırlıktaysa daha profesyonel koşu bantları tercih edilmeli. Profesyonel koşu bandı alma imkanı yoksa, en azından motor gücü 2,5 hp ve üzeri olmasına dikkat edilmeli.

3- Elektriği Az Yaksın
Koşu bantlarının motor gücü yükseldikçe elektrik sarfiyatı da artar. Koşu bandı seçerken kilonuzu baz alarak taşıma kapasitesine bakın. Taşıma kapasitesi arttıkça motor gücü ile birlikte elektrik sarfiyatı da artacaktır.

4- Hız
Ev tipi koşu bantları genellikle 12 ve 14 km/saat hızındadır. Bu değerlere göre saatte maksimum 14 km hızla koşabilirsiniz. (tempolu bir yürüyüş hızı saatte yaklaşık 6 km). Yine de bundan daha yavaş veya daha hızlı koşu bantları da bulmak mümkün. Çok iyi bir koşucuysanız “km/saat” değeri daha yüksek bir koşu bandı alabilirsiniz.

5- Bandın Yürüme Alanı
Koşu bantları ortalama 40x120cm ebadında. Bu ortalama fiziksel değerlere sahip çoğu insan için uygundur (Yine de bu değerin altına düşmemeye çalışın). Fiziksel özelliğiniz ve yürüyüş şeklinize göre daha geniş almayı düşünebilirsiniz. Genişlik arttıkça koşu bandının fiyatı da artacaktır.

6- Bandın Eğimi
Yokuş aşağı ve yokuş yukarı yürümenizi/koşmanızı sağlamak için bazı koşu bantları eğimlidir. Yürüyüşü zorlaştırmak ve farklı kas gruplarını çalıştırmak istiyorsanız eğimli bir koşu bandı tercih edebilirsiniz. Eğim sayesinde daha çok kalori harcayarak hızlı kilo verebilir ve kondisyonunuzu artırabilirsiniz.

7- Esnek Zemin Olsun
Yürürken veya koşarken zemine darbe uygulamış oluruz. Esnek zemin bu darbeyi emer, şiddetini azaltarak dizlerin, eklem ve kasların korunmasını sağlar. Bu sayede dizlerde baskı ve bacaklarda ağrı oluşmaz. Eğer kilonuz çok yüksekse koşmak yerine tempolu yürüyüş yapın ki dizleriniz ağrımasın.

8- Emniyet Mandalı Olsun
Yürürken üzerinize tutturacağınız emniyet mandalı (veya anahtarı), olası bir düşme durumunda koşu bandını otomatik olarak durdurur.

9- Kurulu Ebadına Bakın
Evde ne kadar yer kaplayacak, öğrenin. Ev için ideal koşu bandı ararken evinizde koyacağınız yeri düşünün. Koşu bandını koyacağınız alanın darlığına göre seçim yapmalısınız. Evde hareket alanınızı kısıtlamamalı.

10- Katlanabilsin
Katlanabilir koşu bantları ev için en idealidir. Dilediğiniz zaman katlayıp daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Katlanabilir, tekerlekli ve taşınabilir olsun.

11- Tutunma Kolu
Tutunmak için kolları olsun. Denge problemi olan ve yürürken kendini güvende hissetmek isteyenler için tutunma kolları önemlidir.

10- Gösterge Paneli
Dijital ekranlı gösterge paneli gelişiminizi takip etmenizi sağlar. Hazır programlar sayesinde farklı zorluk seviyeleri seçerek daha hızlı kalori yakmayı hedefleyebilirsiniz. En önemlisi de nabız atım sayısını gösteren bölümdür. Bu bölümde nabzınızı izleyerek, gerekirse temponuzu düşürebilirsiniz.

13- Egzersiz Sırasında Ne Yapmak İstersiniz?
Kitap okumak için özel bölmesi olan, müzik dinlemek için mp3 girişi ve hoparlörleri olan bir koşu bandı tercih edebilirsiniz.
 
Üst
Alt