Etli Domatesli Bulgur Pilavı

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Etli Domatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri

2 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça (biber-domates)
2 adet domates
1 adet patates
1 kase bulgur
Tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, isot


Etli Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Öncelikle soğanları ve biberleri iri olmayacak şekilde doğrayalım. Soğanları ve biberleri doğradıktan sonra tencereye sıvı yağımızı ekleyelim. Soğanları da sıvı yağın içerisine ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kızartalım. Domatesleri soyup küçük küçük doğradıktan sonra tencerenin içerisine alalım. Hafif karıştıralım ve patatesin kabuğunu soyup kare şeklinde doğrayalım. İçerisine patatesleri de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Patatesler eklendikten sonra bulguru üzerine ekleyelim ve tuzunu atalım. Baharatlarını da ekledikten sonra bir müddet karıştıralım. Bir tencereye göz kararı su kaynatalım. Kaynamış suyu 3-4 parmak geçecek şekilde tencereye ekleyelim. Tenceredeki yemek 1 kere fokurdadıktan sonra altını kısalım. Kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim. Doğranan küçük etleri ufak bir tavada kızarana kadar pişirelim.
Pilav piştikten sonra dinlenmeye alalım. Pilav dinlendikten sonra servis tabağına alalım ve üzerine kızarttığımız etleri ilave edelim.
 
Üst
Alt