Limonata, hem asitli içeceklere göre daha sağlıklıdır hem de diyet yaparken de rahatlıkla tüketilebilecek bir içecektir. Bununla birlikte limonatanın içinde bulunan C vitamini de yaz aylarının rehavetine karşılık vücuda dinçlik vererek halsizliği oradan kaldırır. Bu nedenle limonata, yaz aylarında hemen hemen her gün tüketilmelidir. İşte yaz boyu tüketebileceğiniz farklı, lezzetli ve pratik limonata tarifleri...
Çilekli Limonata TARİFİ
Malzemeler:
500 gram çilek
3 adet limon
5 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
5 adet nane yaprağı
Yapılışı:
Limonların iyice suyunu çıkarın. Daha sonra nane yaprağı hariç diğer malzemelerin hepsini blenderın içine koyarak bir süre karıştırın. Oluşan limonatayı buzdolabına koyun ve soğuduktan sonra nane yaprakları ile servis edin.
Lavantalı Limonata TARİFİ
Malzemeler:
5 adet limon
8 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kuru lavanta
Yapılışı:
Şerbetini hazırlamak için bir bardak su ve şekeri ocağın üzerinde kaynatın. Bu sırada limonları sıkın. Lavantaları soğuyan şerbetin içine koyarak demlenmesini sağlayın. Limon suyu ve şerbeti servis sürahisinin içinde birleştirin. Son olarak buz ile servis edin.
KARPUZLU LİMONATA TARİFİ
Malzemeler:
1/2 adet orta boy karpuz
3 adet orta boy limon
1,5 su bardağı soğuk su
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Karpuzları dilimleyerek blenderın içine koyun ve püre haline getirene kadar karıştırın. Daha sonra limonları sıkın ve karpuzların içine koyun. Suyu ve şekeri içine ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. Son olarak süzün ve servis edin.
SİYAH LİMONATA TARİFİ
Afiyet olsun...
Çilekli Limonata TARİFİ
Malzemeler:
500 gram çilek
3 adet limon
5 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
5 adet nane yaprağı
Yapılışı:
Limonların iyice suyunu çıkarın. Daha sonra nane yaprağı hariç diğer malzemelerin hepsini blenderın içine koyarak bir süre karıştırın. Oluşan limonatayı buzdolabına koyun ve soğuduktan sonra nane yaprakları ile servis edin.
Lavantalı Limonata TARİFİ
Malzemeler:
5 adet limon
8 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kuru lavanta
Yapılışı:
Şerbetini hazırlamak için bir bardak su ve şekeri ocağın üzerinde kaynatın. Bu sırada limonları sıkın. Lavantaları soğuyan şerbetin içine koyarak demlenmesini sağlayın. Limon suyu ve şerbeti servis sürahisinin içinde birleştirin. Son olarak buz ile servis edin.
KARPUZLU LİMONATA TARİFİ
Malzemeler:
1/2 adet orta boy karpuz
3 adet orta boy limon
1,5 su bardağı soğuk su
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Karpuzları dilimleyerek blenderın içine koyun ve püre haline getirene kadar karıştırın. Daha sonra limonları sıkın ve karpuzların içine koyun. Suyu ve şekeri içine ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. Son olarak süzün ve servis edin.
SİYAH LİMONATA TARİFİ
Afiyet olsun...