Dünya Kız Çocukları Günü

Minikçe

Well-known member
HanımZade

d%C3%BCnya-k%C4%B1z-%C3%A7ocuklar%C4%B1-g%C3%BCn%C3%BC-1header-620x400.jpg

Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Amaç, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak. Cinsiyetçilik ve eşit olmayan görev dağılımı, UNICEF’in yayınladığı rapora göre oldukça küçük yaşlarda başlıyor. Başk bir yardım kuruluşuna göre dünya genelinde her yedi saniyede bir kız çocuğu evlendiriliyor… Türkiye’de ise nüfusun yüzde 29’u kız çocuklardan oluşuyor. Son 6 yılda evlenmek zorunda bırakılan kız çocuğu sayısı ‘tespit edilebilen resmi’ rakamlara göre 232 bin. Son 6 yılda 142 bin çocuk anne oldu. Ayrıca ilköğretim çağında olup okuma gitmeyen kız çocuklarının sayısı, aynı durumdaki erkek çocukları sayısından 600 bin fazla.

CcNarNia

New member
Kullanıcı

miSsy

New member
HanımZade
Bizde birer Kız Çocuğuyuz @Minikçe mm Bizimde #Dunyakizcocuklari Günümüz kutlu olsun :)

2012'den bu yana kız çocuklarının uğradığı şiddet, ayrımcılık, çocuk evliliği ve okuma hakkının engellenişine farkındalık yaratmak için belirlenmiş birgün.
Amaç gerçekten çok güzel Allah çocuğa kötü niyetle uzanan tüm elleri kırsın inşallah kız ve erkek diye ayırmıyorum. Bence bu günde 20 Kasım çocuk hakları günü
yada 23 Nisan Çocuk bayramı gibi tek olmalıydı. Çünkü bu istismarı yapan şiddet uygulayanlar kız erkek dinlemiyor :( Kızını okula göndermeyen bir anne yada baba oturup
oğluyla ders çalışmıyor ; kız çocuğuna kötü gözle bakan hastalıklı biri erkek çocugunada farklı bakmıyor :( Evet kesinlikle ama kesinlikle bir farkındalık yaratılmalı ama tüm çocuklar için..
Kız ve Erkek Tüm Çocuklar Eşittir ve inşallah Tüm Çocuklar Mutlu Olsun .. Hepsi Bir Çiçek :pat:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Radioactive

New member
Kullanıcı

Minikçe

Well-known member
HanımZade
cansın sen :*
Bizde birer Kız Çocuğuyuz @Minikçe mm Bizimde #Dunyakizcocuklari Günümüz kutlu olsun :)

2012'den bu yana kız çocuklarının uğradığı şiddet, ayrımcılık, çocuk evliliği ve okuma hakkının engellenişine farkındalık yaratmak için belirlenmiş birgün.
Amaç gerçekten çok güzel Allah çocuğa kötü niyetle uzanan tüm elleri kırsın inşallah kız ve erkek diye ayırmıyorum. Bence bu günde 20 Kasım çocuk hakları günü
yada 23 Nisan Çocuk bayramı gibi tek olmalıydı. Çünkü bu istismarı yapan şiddet uygulayanlar kız erkek dinlemiyor :( Kızını okula göndermeyen bir anne yada baba oturup
oğluyla ders çalışmıyor ; kız çocuğuna kötü gözle bakan hastalıklı biri erkek çocugunada farklı bakmıyor :( Evet kesinlikle ama kesinlikle bir farkındalık yaratılmalı ama tüm çocuklar için..
Kız ve Erkek Tüm Çocuklar Eşittir ve inşallah Tüm Çocuklar Mutlu Olsun .. Hepsi Bir Çiçek :pat:

miSsy

New member
HanımZade
Rutinimiz olması gereken ne varsa onlar için sadece 1 gün ayırıyoruz. O gün kimin için ise herşey güzel geçiyor. Herkes o günü kutluyor.
İnsanlığımdan utanarak şunu paylaşmak istiyorum:

https://www.haber24.com/ozel-haber/...leyna-ya-cenaze-aracinda-tecavuz-h623962.html

Bir gün değil, her gün insana insanca davranmak niyetiyle, Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun...

Ağlamak istiyorum @Radioactive okurken çok kötü oldumm Allah'ım ailesine sabır versin :(
Bunu yapanlar insan olamaz hastalıklı bunlar :/ off ya :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

AyLa

Guest
Çoğu fakir devletlerde, kız ile erkek çocuğu ayrımcılığı henüz Anne karnında başlıyor. Kız çocuğunu maddiyat kaybı olarak gören bu devletlerde (örneğin başlık parası gerekçesi ile hindistanda), hamilelik döneminde kız çocuğu haberini alan aileler, çoğu kürtaj kararı alıyor. Bu da, dünya genelinde erkek sayısının gittikçe arttığını gösteriyor. Ve yine bu durumda karşısında kızların kaderlerinin, doğumdan sonra da belirlenmiş olduğu görüle biliyor. Üzücü ama acı gerçek.

Alt