Diyet Yaparken Mutlaka Tüketmeniz Gereken 7 Yiyecek

M

Muzik

Guest
Diyet Yaparken Mutlaka Tüketmeniz Gereken 7 Yiyecek
1. Et
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-1-710x426.jpg

Sığır eti, kuzu eti, tavuk ve diğer çeşitli hayvansal etlerle beslenmek sizi tok tutacaktır.. Sanayi devriminden önce et, çeşitli bitkilerde dolaşmasına ve otlatılmasına izin verilen hayvanlardan geldi ve bunlar büyüme destekçileriyle birlikte enjekte edilmedi. Örneğin, ineklerin doğal diyetleri tahıl değil, otlardan oluşur. Otla beslenen ineklerden gelen sığır eti çok daha iyi bir besin profiline sahiptir. İçerir.

2. Balık
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-5-579x434.jpg

Popüler balık türleri arasında somon, alabalık, mezgit balığı, morina, sardalye ve diğer pek çok balık bulunur. Balık, kalp ve beyin sağlığını destekleyen yüksek kaliteli proteinler, çeşitli temel besinler ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 yağ asitleri, akıl sağlığı ve kalp hastalığının önlenmesi için özellikle önemli görünmektedir. Ayrıca depresyon için de çok faydalıdırlar, bu da haftada 1-2 kez balık yemenin her gün kendinizi daha iyi hissettirebileceği anlamına gelir.

3. Yumurta
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-4-578x434.jpg

Yumurta dünyadaki en sağlıklı besinler arasındadır ve yumurta sarısı en besleyici kısımdır. Bazı sağlık uzmanlarının geçtiğimiz birkaç on yıl boyunca iddia ettiği gibi, yumurta yemek kalp krizine sebebiyet vermez. Yumurta göz sağlığı için çok önemli olan eşsiz antioksidanlar lutein ve zeaksantin sağlar. Yumurtalar doyma indeksinde yüksektir, bu da kendinizi tok olarak hissetmenize yardımcı olur ve daha düşük kalori alımını teşvik edebilir. Aşırı kilolu ve obez kadınlarda yapılan bir çalışmada, bir yumurta kahvaltısının, simit kahvaltısına kıyasla, 36 saate kadar daha az kalori almasına neden olduğu ortaya çıkmıştır. Yumurtaları pişirmenin, genel faydalarını etkileyebileceğini unutmayın. Haşlama ve kaynatma muhtemelen en sağlıklı pişirme yöntemidir.

4. Sebze
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-3-710x399.jpg

Sebzeler ıspanak, brokoli, karnabahar, havuç oldukça sağlıklı yiyeceklerdir. Vücudunuz için önemli olan lif, antioksidan ve besin açısından zengindirler. Gözlemsel çalışmalarda, sebzeler daha az kanser, diyabet ve kalp hastalığı riski ile ilişkilidir. Her gün sebze yemek tavsiye edilir. Sebze yemek ağlıklı, dolgun, düşük kalorili ve diyetinize çeşitlilik kazandırmanın iyi bir yolu.

5. Meyve
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-5-1-651x434.jpg

Sebzeler, meyveler, çeşitli sağlık yararları ve düşük kronik hastalık riski ile ilişkilidir. Elyaf, antioksidanlar ve C vitamini bakımından yüksekler, düşük enerji yoğunluğuna sahipler ve aşırı yenmek neredeyse imkansız. Meyveler ve meyveler bulabileceğiniz en sağlıklı besinler arasında yer alsa da, düşük karbonhidratlı bir diyet yapıyorsanız, alımınızı hafifletmeniz gerekir. Karbonhidratlarda hala oldukça yüksektir. Bununla birlikte, bazı meyveler diğerlerine göre daha az karbonhidrat içerir.

6. Kuruyemiş
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-650x434.jpg

Fındık, badem, ceviz, fındık, macadamia fıstığı, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği ve daha birçok kuru yemiş diyeti desteklemektedir. Kuruyemiş ve tohumlar çok sayıda temel besin içerir ve özellikle E vitamini ve magnezyumda yüksektir. Yüksek enerji yoğunluğuna ve yağ içeriğine rağmen, fındık yiyenlerde insülin duyarlılığının artması, vücut ağırlığının azalması ve sağlığın iyileştirilmesi ile ilişkilidir. Ancak, fındığın kalorisi yüksektir ve bazı insanlar için kilo kaybı engelleyebilir. Bu nedenle, kendinize sürekli olarak atıştırmalık buluyorsanız, fındıkları ılımlı bir şekilde yiyin.



7. Yüksek Yağlı Süt
diyette-sizi-tok-tutacak-saglikli-7-yiyecek-2-651x434.jpg

Yüksek yağlı süt ürünleri, peynir, krema, tereyağı ve tam yağlı yoğurt sağlıklı besinler arasındadır. Yüksek yağlı süt ürünleri, doymuş yağlar, kalsiyum ve diğer besinler açısından zengindir. Otla beslenen ineklerin sütünden elde edilen süt ürünleri, kemik ve kardiyovasküler sağlık için önemli olan K2 vitamini açısından zengindir. Hollanda ve Avustralya’daki gözlemsel çalışmalar, en yüksek yağlı sütleri yiyenlerin, en az yedikleriyle karşılaştırıldığında çok daha düşük kardiyovasküler hastalık ve ölüm riskine sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır.​
 
Üst
Alt