[h=3]AÇIKLAMA :[/h]Nuh’un Ankara’nın Buğday Kepeği ile yapabileceğiniz bu leziz kurabiyeler ile hem formda kalacaksınız hem de atıştırmalıklarınıza bir yenisini ekleyeceksiniz.
[h=3]NASIL HAZIRLANIR ?[/h]
1. Geniş bir kap içerisinde yoğurt ve zeytinyağını çırpın.
2. Bu karışımın içerisine buğday kepeği, kepekli un, yulaf ezmesi, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
3. Hamurunuzu merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlıkta olacak şekilde açın.
4. Açtığınız hamura kalıpla ya da elinizle istediğiniz şekili vererek yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizin.
5. Kurabiyelerinizin üzerine yumurta akını sürüp toz kırmızı biber ile süsleyin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıkan kurabiyeleriniz hazır.
[h=3]AÇIKLAMA :[/h]Nuh’un Ankara’nın Buğday Kepeği ile yapabileceğiniz bu leziz kurabiyeler ile hem formda kalacaksınız hem de atıştırmalıklarınıza bir yenisini ekleyeceksiniz.
[h=3]MALZEMELER[/h]
- 5 yemek kaşığı Nuh’un Ankara Buğday Kepeği
- 5 yemek kaşığı kepekli un
- 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yumurta akı
[h=3]NASIL HAZIRLANIR ?[/h]
1. Geniş bir kap içerisinde yoğurt ve zeytinyağını çırpın.
2. Bu karışımın içerisine buğday kepeği, kepekli un, yulaf ezmesi, kabartma tozu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
3. Hamurunuzu merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlıkta olacak şekilde açın.
4. Açtığınız hamura kalıpla ya da elinizle istediğiniz şekili vererek yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizin.
5. Kurabiyelerinizin üzerine yumurta akını sürüp toz kırmızı biber ile süsleyin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıkan kurabiyeleriniz hazır.
[h=3]AÇIKLAMA :[/h]Nuh’un Ankara’nın Buğday Kepeği ile yapabileceğiniz bu leziz kurabiyeler ile hem formda kalacaksınız hem de atıştırmalıklarınıza bir yenisini ekleyeceksiniz.