Diskdünya Serisinin 22. Kitabı Son Kıta Çıktı

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Sör Terry Pratchett‘ın yarattığı Diskdünya serisinden 22. serüven Son Kıta, Delidolu Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. ilk kez Türkçeye çevrilen Son Kıta, Avustralya‘nın özgün coğrafyasını, tarihini ve kültürünü merkezine alan, zamanlararası bir yol hikâyesi.


Dünya çapında 100 milyonun üzerinde satan külliyatın yirmi ikinci halkası olan Son Kıta, Sihirbazlar ve Kahramanlar alt serisinin de altıncı kitabı.


Ölüm tek seferliktir ama kaçmak sonsuza dek sürer…

Evrim, zamanda yolculuk, kabile kültleri, kadim mitler ve akılçelen gerçekler gibi derin mevzuları incelikli bir mizah anlayışıyla kalemine dolayan yazar, Son Kıta ile Disk‘in en sevilen zoraki kahramanı Rincewind‘i yeniden sahalara döndürüyor.


“Sıradışı davranışlar sihirbazlar için son derece sıradandır…”​


Ankh-Morpork’tan binlerce kilometre uzakta, kızıl, kurak ve çetin bir diyarda, beline kadar toprağa gömülmüş talihsiz bir adam, kazdıkça kazıyor. Sadece, kazıyor. Bir zamanlar bir ”sihirbazz” olduğu rivayet edilen bu adamın tek amacı biraz su bulmak ve mümkünse, yeni tehlikelerden kaçınmak… Evet; her zamanki gibi, kaderin ona biçtiği bir rol var: Hayli gönülsüz olsa da, dünyayı kurtarmak zorunda. Yine. Üstelik aynı sıralarda, o diyarın binlerce senelik mazisinde, hiç olmamış olması gereken şeyler gerçekleşiyor; zira bir grup pervasız sihirbaz küçük bir karıncanın üstüne basıp her şeyi yeniden başlatıyor…
“Yaratıcılar tanrı değildir. Onlar mekânları yaratır, ki bu da hayli zor bir iştir. Tanrıları yaratanlar insanlardır. Ve bu, pek çok şeyi açıklar.”
Geçmişi, şimdiyi ve geleceği aynı anda yaşatarak zamanı alabildiğine esneten dâhice bir kurgudan beslenen bu parodik eser, okurlarını Diskdünya‘nın kalbinden başlayıp efsanevi XXXX kıtasına uzanan fantastik ve absürt bir yolculuğa çıkarıyor. Niran Elçi‘nin çevirisi ve Delidolu‘nun baskısıyla Türkçede ilk kez yayımlanan Son Kıta; Avustralya’nın alametifarikalarını arkasına alarak, bu kültüre ilgi duyanlar için gayriresmî bir yol haritası çiziyor.

Kitabın kısa bir ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar.
 
Üst
Alt