Dibi Tutan Tencere Nasıl Temizlenir

M

Muzik

Guest
dibi-tutan-tencere-nasil-temizlenir.jpg


Hayallerle ocağa konulan yemekler ve birkaç dakika dalgınlık ile dibi tutan tencereler, tam bir kâbustur. Yemeğin yandığına mı sinirlenmeli, ocağın battığına mı, yoksa güzelim tencerenin dibi tuttuğuna mı? Yanan yemeğin çözümü olmaz, ocak bir şekilde temizlenir ama dibi tutan bir tencereyi temizlemek gerçekten çok zordur. Peki dibi tutan tencere nasıl temizlenir? Çoğu ev hanımları böyle bir durumla karşılaştığında, uğraşmak istemeyerek tencereyi çöpe atmayı bile göze alırlar. Fakat evde kullanılan birkaç malzeme ile dibi tutan tencereyi temizlemek mümkündür. Tencere Nasıl Temizlenir? sorusunun cevabı birkaç malzemeden ibarettir.

Dibi Tutan Tencereye Sirkeyle Yapılacak Olan Çözüm Nedir?
2 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke karıştırılarak dibi tutan tencerenin içine dökülür. Sirkeli su döküldükten sonea tencere ocağa alınıp altı açılır ve kaynamaya bırakılır. Birkaç dakika kaynadıktan sonra 4 tatlı kaşığı karbonat eklenir. Kaynayan suya karbonat eklendikten bir süre sonra köpürmeye başlayacaktır. Karbonat köpürdükten sonra ise, tencere ocaktan alınır ve 10 ila 15 dakika suyun ılıması için bırakılır. Daha sonra bulaşık teli ya da süngeri ile dairesel hareketler çizerek silinmesi lazımdır. Bulaşık teli kullanılacaksa, fazla bastırılmamalıdır. Yoksa tencerenin altı çizilebilir.

Dibi Tutan Tencereye Karbonatla Yapılacak Olan Çözüm Nedir?
2 çay kaşığı karbonat ile 2 çay kaşığı suyu tamamen macun kıvamına gelecek şekilde karıştırılıp ayarlanır. Daha sonra bulaşık süngeri ile tamamen izlerin kaybolması için birkaç dakika silinir. Durulanarak izlerin yok olduğu görülebilir. Karbonat ile yapılacak olan temizleme işleri dibi tutan yanık tencerelere çözüm olduğu gibi, su lekeleri ya da tencerelerde oluşan çeşitli lekelere de çözüm olmaktadır. Böylelikle tencere nasıl temizlenir? Derdi ortadan kalkmış olacaktır.

Dibi Tutan Tencereye Bulaşık Makinası Deterjanıyla Yapılacak Olan Çözüm Nedir?
Dibi Tutan Tencere Nasıl Temizlenir? Sorusunun yanıtı bulaşık makinası deterjanıdır. Bulaşık deterjanı ile ufak bir yanıktan, tamamen dibi yanmış olan tencereye kadar çözüm bulmak mümkündür. Yapılacak olan dibi tutmuş tencereye yanık yeri iki parmak geçecek kadar su konularak, tablet bulaşık makinası deterjanı konulur ve 5 ila 8 dakika arası kaynamaya bırakılır. Ocaktan alındıktan sonra yanık seviyesine göre 4 ila 10 saat arası bekletilir. Son olarak da bir kevgir ya da düz kaşık ile kenarından kazıldığında, yanık olan tencere kısmının kalıp şeklinde çıkması sağlanmış olacaktır. Böylelikle tencere nasıl temizlenir? sorunu da akıldan kalıp olarak çıkar gider.​
 
  • Beğen
Tepkiler: eLa
Üst
Alt