Malzemeler
Beyaz Muhallebi İçin:- 1 çay bardağı
toz şeker - 1 çay bardağı
nişasta - 6 çay bardağı
tam yağlı süt - 1 paket
vanilin
İç Kısmı İçin:- 1 çay bardağı
toz şeker - 1 çay bardağı
nişasta - 4 çay bardağı
portakal suyu - 2 çay bardağı
mandalinanın suyu
Üzeri İçin:- 1 su bardağı
hindistan cevizi
- Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alın.
- Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün.
- Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım.
- Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün.
- Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.