Deve Kuşu Yumurtası

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

20140110_090623.jpg
20140110_090813.jpg

Malzemeler


  • Beyaz Muhallebi İçin:
  • 1 çay bardağı
    toz şeker
  • 1 çay bardağı
    nişasta
  • 6 çay bardağı
    tam yağlı süt
  • 1 paket
    vanilin

  • İç Kısmı İçin:
  • 1 çay bardağı
    toz şeker
  • 1 çay bardağı
    nişasta
  • 4 çay bardağı
    portakal suyu
  • 2 çay bardağı
    mandalinanın suyu

  • Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı
    hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
  1. Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
  4. Muhallebiyi ocaktan alın.
  5. Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün.
  6. Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım.
  7. Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  8. Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün.
  9. Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  10. Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.
 

Gül

New member
HanımZade
Katılım
31 Ocak 2018
Mesajlar
14
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
36
Cinsiyet
Kadın
Görünüşü çok güzel ama tadına bilet diyemem:)
 

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
:))))))))))))))))
 
Üst
Alt