Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi

miSsy

New member
HanımZade
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1,101
Tepkime puanı
326
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
kadayifli-muhallebi-tarifi.jpg



Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Malzemeleri :


• 300 gr tel kadayıf
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
• yarım çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için:

• 1 litre süt
• 3 yemek kaşığı tepeleme un
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket toz krem şanti


Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı :

Kadayıflarını hazırlamadan önce bir süre buzlukta tutmuş olursanız parçalamak daha kolay olacaktır.
İnce ince kıydığımız kadayıflarımızı geniş bir teflon tavada tereyağını erittikten sonra katıp şekeri eriyip kızarıncaya kadar kavuralım.
Sonra cevizi ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alalım. Tarçını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Muhallebimizi hazırlarken ; Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri katıp çırpma teliyle karıştırarak pişirelim.
Muhallebi kıvama geldikten sonra ocaktan alıp biraz soğumaya bırakalım. Sonra krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
30 cm çapındaki borcamımıza önce kadayıfın yarısını döküp yayalım. Üzerine hazırladığımız muhallebinin tamamını dökelim.
Sonra kalan kadayıfı muhallebinin üzerine eşit şekilde döküp tatlımızı biraz soğuması için bırakalım.
Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırdığımız tatlımızı 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.

Afiyet Olsun :)



 
Üst
Alt