Çıtır Çıtır Patates Nasıl Kızartılır

M

Muzik

Guest
patates-nasil-kizartilir.jpg


Patates kızartması lezzeti ve kolaylığı ile dünyanın her bölgesinde büyük ilgi gören yiyecekler arasında yer almaktadır. Çıtır patates kızartması yapmak ise oldukça kolay birkaç adımdan geçmektedir. Fast food zincirlerinde bayılarak tüketilen patates kızartmasını kendi evinizde dilediğiniz miktarda ve aynı lezzette kızartabilirsiniz.

İyi Patates İyi Kızarır
Patates kızartması yapmak için yapılması gereken ilk işlem doğru ve güzel patatesi bulmaktır. Doğru patates yardımı ile patates nasıl kızartılır, etrafınıza gösterebilirsiniz. Kızartma için patates seçerken sarı ve daha gevşek bir patates seçmeye dikkat edin. Açık renkli taze patatesler yeterince çıtırlaşmamaktadır.

Soğuk Su İle Patatesleri Diriltin
Çıtır patates kızartmasını en iyi şekilde yapabilmek için dilimlediğiniz patatesleri bir süre soğuk veya buzlu suda bekletin. Bu sayede patatesler oda sıcaklığında olduğundan çok daha kıtır kıtır olacaktır. Pişirme işleminden önce patateslerin suyunu mutlaka bir kâğıt havlu yardımı ile alın.

Çifte Kızartma
Patateslerin iyice kızarması için suyu alınmış ve dilimlenmiş patatesleri önce orta ısıda pişirin. Daha sonra yağdan çıkarıp süzün. Bunun ardından yağın ısısının iyice yükselmesini bekleyin ve süzülen patateslerinizi yeniden tavaya atın. Bu şekilde kızartma patatesleriniz çıtır çıtır ve lezzetli olacak. Patates nasıl kızartılır sorusunun yanıtını evde kendiniz deneyerek bulabilirsiniz. Dışarıda sağlıksız şekilde kızartılan patateslerdense kendi evinizin rahatlığında kendi sağlıklı patates kızartmalarınızı yapabilirsiniz.​
 
Üst
Alt