- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
1 hazır kakaolu kek
1 paket kremşanti
6 dilim konserve ananas
1 su bardağı ananas suyu(veya 1 bardak şekerli su)
2 çay kaşığı çikolata rendesi
Krema için:
2 su bardağı süt
1yemek kaşığı un
1yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Kremayı hazırlamak için süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve margarini bir kapta karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın.
Soğuyan karışıma kremşanti ilave ederek, mikserle çırpın. Hazır kekin iki katını da ananas suyuyla ıslatın.
Islattığınız kekin bir yüzüne hazırladığınız kremayı sürün. Kremanın üzerine ananasları dizip, kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Kekin tamamına kalan kremayı sürerek çikolata rendesiyle süsleyin.
Pastanızı 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.