ÇEVRİMİÇİ SUSKUNLUĞUMUZ

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
[TBR]https://www.habernediyor.com/images/haberler/2019/04/suskunluk_sarmali_neden_susuyoruz_h107_28391.jpg[/TBR]
Neden Çevrimiçi Susuzluğumuz Şiddetli Bir Dönüşe Girdi
[KRSOL]https://image.yenisafak.com/resim/imagecrop/2017/03/01/11/30/resized_111fc-581fc207facebook.jpg[/KRSOL]
Facebook , küresel demokrasiyi tehlikeye atmaya karar vermeden ve Twitter, Adlandırılmayacak Olan'ın seçilmesine yardım etmeden önce , daha basit zamanlarda yaşadık. Çevrimiçi iletişimimizin çoğunun - özellikle romantik olanların - sohbet odaları veya kısa mesaj ve e-posta alışverişi gibi daha özel forumlarda gelişmesine izin verildi. Şimdiki tarih öncesi klasik Sen -si-si olmak posta posta Meg Ryan düşünüyorum .

Şimdi, yine de her şey değişti. Gizlilik ve TMI'nın bir zamanlar masum olduğu nosyonu giderek geçmişte kalıyor. Twitter'da, özellikle Tumblr bize “Virgin Mary” ye gittiğinden beri, “aşırı paylaşım” yeni seviyelere taşındı. Ve Instagram'nın “yakın arkadaşlarım” özelliğini başlatmama bile gerek yok.
Son zamanlarda, yeni bir iletişim tarzı garip bir şekilde popüler hale geldi: “Boğul beni”, “bana tükür”, “boynuma bas,” “beni geç,” “beni öldür”. Tanıdık geliyor? Twitter'da gezinirken, bu tür bir dili kaçırmak imkansız hale gelir. “Günaydın Cate Blanchett, eğer bunu okuyorsanız lütfen boynumun üzerine çıkın ” diye tweets Jules. Amerikalı YouTuber ve aktör Kian Lawley'in fotoğrafları için bir başlık olarak Laura tweets : “Beni tam anlamıyla bir tankla yönetip kıçımı av tüfeğiyle vurabilir ve süper minnettar olurdum.” Benzer bir tweet okur: “dürüstçe? Jamie Dornan'ın beni öldürmesi gerekiyor ve gerçek bu. ”

[KRSAG]https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2018/02/Twitter.jpeg[/KRSAG]
Twitter'da sevmedikleri kişileri trolle etmek için şiddet içeren bir dil kullanan kişiler yeni bir şey değildir. Sonuçta, platformun, özellikle de tecavüz ve şiddet tehdidi de dahil olmak üzere, nefret dolu konuşma konusundaki eylemsizlik geçmişi, okumayı karartıyor. Ancak, insanların şiddet içeren, cinsel bir dili, çekici buldukları veya hayran oldukları insanlara karşı olumlu bir şekilde kullanmaları yaygın hale gelmiştir.
Devam etmeden önce, bu dili kullanmanın büyük bir suçlu olduğumu itiraf etmeliyim. Bir yerde ben aktör Richard Madden istedi sohbet “bir zavallı küçük ezik gibi ağlayan durmamı anlatırken ölüm beni yendi” grubum anlatan ve aradaki tweeting Ben aktris Thandie Newton “beni öldür beni tutukla beni tuzağa istediğini, Vücudumu parçalara ayırıp sonra uzaklaşmaya başladım '' Ben konuyu daha fazla araştırmaya karar verdim. Uzun süreli, tek eşli bir ilişki içinde olan biri olarak, akıl sağlığım buna bağlı.
Öyleyse neden aniden bu kadar şiddetli (ve dürüstçe mazoşik) bir dili, sevdiğiniz birisine iltifat etmenin veya susuz bırakmanın bir yolu olarak yanlış bir şekilde kullanıldığını görmek bu kadar yaygın? Dijital kültür yazarı Sarah Manavis, “
Cinsel sohbet açıklığın mükemmel bir kesişimi, bin yıllık ölüm dilek korkusu ve hatıralar” diye açıklıyor. “Bunun gibi şiddet içeren bir dil kullanmak kendi başına bir memedir. İnsanlar yaptı, böylece diğer insanlar bunu yapmaya başladılar ve sonra her yerde ve sevinir hale geldi - bir meme gibi - ve bu nedenle bir noktaya değinmenin en net yolu haline geldi. ”
Bu sözlü mem'in popülaritesi bir süredir pop kültürde artmaktadır. En eski ve en unutulmaz örneklerden biri Mean Girls'te bulunabilir . Filmin kötü adamlarından Regina George şöyle anlatıyor: Bir karakter şöyle diyor: “Bir keresinde beni yumrukladı. Müthiş! ”Süpermodel Naomi Campbell, asistanına saldırmakla meşhur olduktan sonra,“ Naomi bana çarptı ve sevdim ”sözleriyle tişörtler popüler hale geldi. Artık Phoebe Waller-Bridge'de tutturulmuş TV şovu Killing Eve'deki katil suikastçi Villanelle'nin “Beni Araba ile Çalıştırmasını İstiyorum” un 30 Alternatifinin bir listesi var.. Manavis, bu çevrimiçi çılgınlığın ardındaki potansiyel itici güç olarak, kindarların, özellikle BDSM'nin daha geniş bir toplumsal kabulüne işaret ediyor. “Kink dilini kullanmak hem tanıdık, hem de şimdilerde moda olan bir şey” diyor. “Bu, insanların uç noktalara gitme gereksinimi duyduğu anlamına geliyor çünkü başka hiçbir şeyin gerçek duygusal bir etkisi yok. Zaman geçtikçe, bu kelimenin tam anlamıyla 'beni öldürün' demesini de etkileyici kılmadı. ”


Sosyal medya etkileşiminin çoğunun, sürekli riskli bir artışa dayandığı görülüyor. Duyarsız hale geldikçe, provokatif ve alakalı kalmak için dilin daha güçlü olması gerekir. Yaklaşan Sosyal Medya Mitleri adlı kitabın ortak yazarı olan Dr. Ian MacRae, bunun çevrimiçi chat iletişimin standart “yaşam döngüsünün” bir parçası olduğunu söylüyor. “Popüler kültürdeki her şey gibi, bu sosyal medya trendleri de hızlı bir yaşam döngüsüne sahip” diyor. “Daha geniş dil kullanılıyor, daha az ilerleyici görünüyor ve risk veya şok unsuru hızla kayboluyor.”
“Yaşam döngüsü”, Twitter gibi daha genel uygulamalara geçmeden önce WhatsApp gibi uygulamalarda özel grup sohbetlerinde oynanan bir başlangıç aşamasını içerir. “Eşcinsel grubumun sohbeti son derece grafik olabilir: cinayetler, kan, şeref: işler,” diyor Ben, 27. “Neredeyse tek-upmans bir oyun gibiydi. Ben çoğu zaman kendimi içine olduğum adamlar hakkında söyleyerek değil bulmak içine sadece komedi etkisi veya şok değeri için. Gerçek anlamda dünyasal olan her şeyden, hatta geleneksel anlamda cinsel olandan oldukça farklı olabilir. ”
Bu soruya yalvarır: gerçekten seks ile mi ilgili? Tabii ki, seks cinsel ilişki dışında çok çeşitli eylem ve uygulamaları içerir. Ancak bu şiddetli dili kullanan tweetlerin susayan doğasına rağmen, daha çok şey olduğu görülüyor. Sonuçta, sadece Harry Styles, BTS ve Timothee Chamalet'in hevesli stansları tarafından değil, aynı zamanda eşcinsel erkekler ve diğer kadınlar hakkında düz kadınlar tarafından da kullanılıyor.
MacRae, bu açık cinsel dilin sadece bir sapma olduğunu düşünüyor. “Özellikle eşcinsel erkekler ya da düz kadınlar düz kadınlardan bahsediyor, aslında onlarla seks yapmak istiyorlar mı? Hayır ”diyor. “Onları çok sevdiğini ya da çok beğendiğini söylemek, onlarla olan ilişkilerimizden her zaman mutlu olacağını söylüyor. Seksten çok güç ve sosyal dinamiklerle ilgili gibi görünüyor. ”
Başkasına odaklanmış gibi görünen bu şiddetli dilin popülaritesi , muhtemelen eski moda kibarlık için tahmin etmiştin. “Bunu tamamen kendi etrafında çerçevelemek ve sana ne yapmak istediğini oldukça narsist” diyor. “Öyleyse dikkat çekici unsur var: bu dili şok edici kullanarak kışkırtıcı ve kışkırtıcı olmakla ilgili.”
İletişim stratejisti ve Gay Twitter ™ susuzluk uzmanı Chris McCrudden internetteki susuz eşcinsel erkekler hakkında bir iki şey biliyor. “Tecrübelerime göre, bu tür bir dil kullanışlıdır, ancak seyahat yönünün gerçek cinsiyet olduğu sohbetlerde çok sık kullanılmaz” diyor. Fakat sadece cinsiyete yönelmek için tasarlanmadığı veya fantezinin yapılandırıldığı kişiyle herhangi bir etkileşim kurduğu için, hiper-cinselleştirilmiş çevremizle dolaşmadığı anlamına gelmez. McCrudden,50 Shades of Grey , ana akıma dolandırıcılık getiren şey olarak belirtiliyor, ancak bunun nedeni değil bir belirti,” diye açıklıyor. “Şimdi, bu dolandırıcılık dili ana çevrimiçi söylemlere girdi. Bu şiddet içerikli susuzluk dilini kullanan insanlar genellikle bir noktalama işareti olarak şok kullanırlar. Çünkü halan Sheila, kim okuyor50 Shades , Twitter'da 'boğaza yumruk at' demiyor, değil mi? ”
Odada düz erkek fil de var. Normal insanlar ezici bir şekilde bu dilin özneleridir, ancak nadiren bu dili kullananlardır. McCrudden, “Heteroseksüel erkekler genellikle bu tür bir dili kullanmazlar çünkü bir grup olarak“ gerçek dünyada ”şiddete maruz kalma ve tek taraflı olarak şiddet içeren bir dil kullanmaları olasıdır” dedi. “Bunu yapmak zorunda değiller. Onlar yaşıyor. ”
 
Üst
Alt