- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Cevizli İrmik Helvaı Tarifi İçin Malzemeler
Margarin ve sıvı yağ teflon tavaya alınır kızdırılır irmik ve un eklenir kısıktan biraz harlı ateşte rengi kahveye dönene kadar bırakmadan karıştırılır yaklaşık 30-35 dakika. Su ve şeker bir kapta eritilir ve dikkatli ve azar azar irmiğe eklenir çekene kadar karıştırmaya devam edilir. Şerbetini çeken tatlının kapağı kapatılır ve dinlenmesi için yarım saat beklenir. Dinlenen tatlıya dövülmüş cevizler eklenir ve karıştırılıp servis yapılır .
Afiyet olsun
- 2 su bardağı irmik
- Silme 1 yemek kaşığı un
- 75 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz
- 2 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı şeker
Margarin ve sıvı yağ teflon tavaya alınır kızdırılır irmik ve un eklenir kısıktan biraz harlı ateşte rengi kahveye dönene kadar bırakmadan karıştırılır yaklaşık 30-35 dakika. Su ve şeker bir kapta eritilir ve dikkatli ve azar azar irmiğe eklenir çekene kadar karıştırmaya devam edilir. Şerbetini çeken tatlının kapağı kapatılır ve dinlenmesi için yarım saat beklenir. Dinlenen tatlıya dövülmüş cevizler eklenir ve karıştırılıp servis yapılır .
Afiyet olsun