- Katılım
- 13 Mar 2017
- Mesajlar
- 308
- Tepkime puanı
- 242
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
4 yemek kaşığı kalın bulgur
1 tane kuru soğan
1 tane diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yeteri kadar kemik suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 tatlı kaşığı kuru nane
Bulgur çorbasına başlarken öncelikle bir tencerede yağ ile unu kavuruyoruz. Un pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra biraz salçayı ve soğuk suyu ilave ederek karıştıralım. Sürekli karıştırarak unun topaklanmasını önleyelim. Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanı ve sarımsağı iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara bulgur ilave edelim ve iyice karıştıralım. Biraz kavurduktan sonra unlu salçalı suya ilave edelim ve karıştıralım. Çorbamız piştikçe koyulaşacaktır. Çorbamız kıvamına gelince ocaktan alalım ve üzerine erittiğimiz tereyağı, pul biber ve nane serpelim. Çorbamızı sıcak servis yapalım ve üzerindeki sosu unutmayalım. Bulgur çorbamızı servis hazırdır.
1 tane kuru soğan
1 tane diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yeteri kadar kemik suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 tatlı kaşığı kuru nane
Bulgur çorbasına başlarken öncelikle bir tencerede yağ ile unu kavuruyoruz. Un pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra biraz salçayı ve soğuk suyu ilave ederek karıştıralım. Sürekli karıştırarak unun topaklanmasını önleyelim. Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanı ve sarımsağı iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara bulgur ilave edelim ve iyice karıştıralım. Biraz kavurduktan sonra unlu salçalı suya ilave edelim ve karıştıralım. Çorbamız piştikçe koyulaşacaktır. Çorbamız kıvamına gelince ocaktan alalım ve üzerine erittiğimiz tereyağı, pul biber ve nane serpelim. Çorbamızı sıcak servis yapalım ve üzerindeki sosu unutmayalım. Bulgur çorbamızı servis hazırdır.