Oduncunun biri, nehir kenarındaki bir ağacın suya sarkan dallarını kesiyormuş. Baltasını suya düşürünce bağırmış:
- Aman Tanrım!..
Bir peri belirmiş, oduncuya sormuş:
- Ne bağırıyorsun?
Oduncu baltasını suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için o baltaya ihtiyacı olduğunu söylemiş. Peri suya dalmış ve elinde bir altın balta ile tekrar belirmiş:
- Baltan bu muydu?
- Hayır.
Peri tekrar suya dalmış ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile tekrar belirmiş:
- Baltan bu muydu?
- Hayır.
Peri tekrar suya dalmış ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirmiş:
- Baltan bu muydu?
- Evet.
Oduncunun dürüstlüğü, perinin çok hoşuna gitmiş. Baltaların üçünü de oduncuya vermiş. Oduncu mutlu bir şekilde evine dönmüş.
Bir zaman sonra eşiyle birlikte nehir boyunca yürürken, karısı suya düşünce, oduncu bağırmış:
- Aman Tanrım!..
Peri yine belirmiş:
- Niye bağırıyorsun?
- Karım suya düştü!..
Peri suya dalmış ve Jennifer Lopez'le birlikte geri dönmüş:
- Senin karın bu mu?
- Evet.
Peri sinirlenerek bağırmış:
- Yalan söylüyorsun!..
Oduncu boynunu bükerek şöyle demiş:
- Özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu. Eğer Jennifer Lopez için hayır deseydim, bu sefer Catherine Zeta-Jones ile geri dönecektin, o na da hayır deseydim, karımla dönecek ve her üçünü de bana verecektin. Ben fakir bir adamım ve üç karının sorumluluğunu taşıyamam
- Aman Tanrım!..
Bir peri belirmiş, oduncuya sormuş:
- Ne bağırıyorsun?
Oduncu baltasını suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için o baltaya ihtiyacı olduğunu söylemiş. Peri suya dalmış ve elinde bir altın balta ile tekrar belirmiş:
- Baltan bu muydu?
- Hayır.
Peri tekrar suya dalmış ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile tekrar belirmiş:
- Baltan bu muydu?
- Hayır.
Peri tekrar suya dalmış ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirmiş:
- Baltan bu muydu?
- Evet.
Oduncunun dürüstlüğü, perinin çok hoşuna gitmiş. Baltaların üçünü de oduncuya vermiş. Oduncu mutlu bir şekilde evine dönmüş.
Bir zaman sonra eşiyle birlikte nehir boyunca yürürken, karısı suya düşünce, oduncu bağırmış:
- Aman Tanrım!..
Peri yine belirmiş:
- Niye bağırıyorsun?
- Karım suya düştü!..
Peri suya dalmış ve Jennifer Lopez'le birlikte geri dönmüş:
- Senin karın bu mu?
- Evet.
Peri sinirlenerek bağırmış:
- Yalan söylüyorsun!..
Oduncu boynunu bükerek şöyle demiş:
- Özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu. Eğer Jennifer Lopez için hayır deseydim, bu sefer Catherine Zeta-Jones ile geri dönecektin, o na da hayır deseydim, karımla dönecek ve her üçünü de bana verecektin. Ben fakir bir adamım ve üç karının sorumluluğunu taşıyamam