Börülce Yemeği

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler
  • 1 su bardağı
    börülce fasulye
  • 1 adet
    kuru soğan
  • 2 adet
    yeşil biber
  • 1 adet
    havuç
  • 4 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı
    domates salçası
  • 5 su bardağı
    sıcak su
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı
    karabiber
Püf Noktası
Börülceleri bir gece öncesinden suda bekletirseniz pişme süresini kısaltmış olursunuz.
Nasıl Yapılır?
  1. kuru-borulce-yemegi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg
  2. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz börülceleri süzün ve bir tencereye alıp üstlerini geçecek kadar su doldurun. Tencerenin kapağını kapatın ve börülceler yumuşayana dek, kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. Başka bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra ince ince doğardığınız soğanları tencereye alıp, pembeleşene dek kavurun.



    Ardından doğradığınız biberleri ve havucu da ilave edip güzelce kavurun.

  4. Salçasını da ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve pişmiş olan börülcelerin suyunu süzdükten sonra onları da tencereye ekleyin.
  5. Baharatlarını da ilave edin, güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
  6. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
 

NiL

New member
HanımZade
Katılım
2 Şub 2018
Mesajlar
1,241
Tepkime puanı
747
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
images


Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 g kuru börülce
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 4 taze soğan
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3-5 kornişon turşu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 limon suyu
  • Sumak
  • Tuz

Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı
  1. Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave ettiğimiz tencerede biraz haşlayıp süzüyoruz.
  2. Limon suyu ilave ettiğimiz suda 20 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  3. Biberleri, turşuları küp küp doğruyoruz.
  4. Dereotu, maydanoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz.
  5. Hepsini börülce ile harmanlıyoruz.
  6. Diğer tarafta zeytinyağı, limon suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırıp diğer karışıma ekliyoruz…
 

mirAcLe

New member
HanımZade
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
308
Tepkime puanı
242
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Borulce yemeğini duymamıştım hiç ama salatasına bayılırım :)) Ellerinize sağlık...
 
  • Beğen
Tepkiler: NiL
Üst
Alt