Malzemeler
Börülceleri bir gece öncesinden suda bekletirseniz pişme süresini kısaltmış olursunuz.
Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı
börülce fasulye - 1 adet
kuru soğan - 2 adet
yeşil biber - 1 adet
havuç - 4 yemek kaşığı
zeytinyağı - 1 yemek kaşığı
domates salçası - 5 su bardağı
sıcak su - 1 çay kaşığı
tuz - 1 çay kaşığı
toz kırmızı biber - 1 çay kaşığı
karabiber
Börülceleri bir gece öncesinden suda bekletirseniz pişme süresini kısaltmış olursunuz.
Nasıl Yapılır?
- Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz börülceleri süzün ve bir tencereye alıp üstlerini geçecek kadar su doldurun. Tencerenin kapağını kapatın ve börülceler yumuşayana dek, kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Başka bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra ince ince doğardığınız soğanları tencereye alıp, pembeleşene dek kavurun.
Ardından doğradığınız biberleri ve havucu da ilave edip güzelce kavurun.
- Salçasını da ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve pişmiş olan börülcelerin suyunu süzdükten sonra onları da tencereye ekleyin.
- Baharatlarını da ilave edin, güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.