Malzemeler
- 6 adet
yumurta - 1 adet orta boy
haşlanmış patates - 1 su bardağı
peynir(lor ya da Ezine) - 2 yemek kaşığı
zeytinyağı - 1/2 çay bardağı
süt - 3,5 yemek kaşığı
un - 1 çay kaşığı
kabartma tozu - 8-9 dal
ince kıyılmış maydanoz - 1 çay kaşığı
karabiber - 1 çay kaşığı
toz kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı
tuz
Pişirmek için:- 2 yemek kaşığı
tereyağı
-
Pişirme Önerisi
Dilerseniz üzerine kaşar peyniri serperek birkaç dakika fırınlayabilirsiniz. Domates, kabak gibi farklı sebzeler ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Dilerseniz üzerine kaşar peyniri serperek birkaç dakika fırınlayabilirsiniz. Domates, kabak gibi farklı sebzeler ilave ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine sütü ilave edin ve güzelce çırpın.
- Ardından haşlanmış patatesi rendeleyerek ilave edin. Un ve tuz hariç tüm malzemeleri de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Son olarak un ve tuzunu ekleyerek güzelce çırpın.
- Orta boy tavanızı tereyağıyla yağlayın ve hafif kızdırın. Ardından karışımı ekleyerek kısık ateşe alın ve tavanızın kapağını kapatın.
- Bir tarafının piştiğinden emin olunca tavanın kapağı yardımıyla diğer yüzüne çevirin ve güzelce kızartın.
alıntı