Biri Kahvaltı mı Dedi: Krep

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

sutsuz-krep-tarifi.jpg

Malzemeler
  • 2 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    süt
  • 1/2 su bardağı
    su
  • 1 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı
    un
    (tepeleme)
  • 1/2 çay kaşığı
    tuz

  • Krepleri pişirmek için:
    • 1 yemek kaşığı
      ayçiçek yağı
    • Püf Noktası
      Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

      Pişirme Önerisi
      Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz.Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.
    • Nasıl Yapılır?
      1. Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
      2. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
      3. Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
      4. Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
      5. Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1'er dakika kadar pişirin.
      6. Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerlerini bir kapakla örtün.
      7. Arzu ettiğiniz kahvaltılık ve peynir çeşitleri eşliğinde sevdiklerinizle sıcağı sıcağına paylaşın.
alıntı
 
Üst
Alt