Malzemeler
- 2 adet
yumurta - 1 su bardağı
süt - 1/2 su bardağı
su - 1 yemek kaşığı
zeytinyağı - 6 yemek kaşığı
un
(tepeleme) - 1/2 çay kaşığı
tuz
Krepleri pişirmek için:
- 1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
- Püf Noktası
Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.
Pişirme Önerisi
Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz.Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.
- Nasıl Yapılır?
- Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
- Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
- Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
- Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1'er dakika kadar pişirin.
- Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerlerini bir kapakla örtün.
- Arzu ettiğiniz kahvaltılık ve peynir çeşitleri eşliğinde sevdiklerinizle sıcağı sıcağına paylaşın.
- Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
- 1 yemek kaşığı