Bir Çocuğun Dileğini Yerine Getirmek ?

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
32
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
Dilekleri Yerine Getirmek Hastanede Yatan Çocuklara Nasıl İyi Gelir ?
·​
Bir çocuk hastaneye yatınca, sadece kendisi değil ailesi de çok zorluk yaşar. Çocukları için endişelendiklerinden dolayı anksiyete, stres ve üzüntü hayatlarını sarar.



4994



Hastaneye yatırılan çocuklar için hayat birdenbire ve tamamen değişir. Hayatlarındaki rutini de kaybederler: okula gidemezler, arkadaşlarıyla oynayamazlar, ders dışı aktivitelerde bulunamazlar, vb. Neredeyse çocuk olmayı bırakmış gibi olurlar.

Onlara çocukluk illüzyonunu tekrar hissettirmek için yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Bu sorunun cevabı evet ve bunu amaçlayan en popüler programlardan bazıları çocukların dileklerini yerine getiren organizasyonlardır. Peki ya bu programın çocuklar için ne gibi faydaları var?

“Zorluklarla başa çıkmak bizi kahraman yapar.”

– Louis Kossuth

4995



Hastanedeki çocukların dileklerini yerine getirmek ailelerine de yardımcı olur
Bir çocuk hastaneye yatınca, sadece kendisi değil ailesi de çok zorluk yaşar. Çocukları için endişelendiklerinden dolayı anksiyete, stres ve üzüntü hayatlarını sarar. Ama kendileri kötü hissetse de ebeveynlerin çocuklarına duygusal destek sunması çok önemlidir.

Dilekleri yerine getirme programları ailelerin bunu başarması için çok faydalı olabilir. Öncelikle, çocuğun ailesine ne istediğini söylemesini sağladığı için çocuk ve ebeveynler arasındaki iletişim gelişir. Dileği birlikte planlamak, ebeveynlerin çocuklarıyla hastalık ve hayat hakkında konuşmasını sağlar. Bu da aile bağlarının güçlenmesine yardımcı olur.

Buna ek olarak, ebeveynler ve çocuğun birbiriyle hislerini paylaşabileceği bir iletişim aracı olur. Ayrıca bu, hastalığı kabul etme sürecini kolaylaştırır. Ama bunun ötesinde, bu program ayrıca hastaneye yatırılmaktan dolayı gelen her şeyden bir rahatlama sağlar. Başka bir deyişle, ailenin tekrar hep birlikte iyi vakit geçirmesini sağlayan bir yol olur.
“İyi sarılan yaralar bizi daha çok güçlendirir.”
– Ralph Waldo Emerson
Dilekleri gerçekleştirmek: Çocukların çocukluk illüzyonunu yaşaması için bir yol
Yetişkinler hastaneye yatırıldığında hayatlarının sekteye uğradığını hissederler. Bu kişilerin hayatlarının bu aşamasında, sevildiklerini hissetmeleri ve çevrelerindeki ortama uyum sağlamaları çok önemlidir.Hastaneye yatırılmak hayatlarının yarım kalmasına sebep olur.

Bu yüzden, hastaneye yatırılan çocukların da hastalıkları yüzünden diğerlerinden farklı hissetmesi çok normaldir. Hastane ortamında çok vakit geçirdiklerinde çocuk gibi hissedemeyebilirler. Bu aşamada hayatlarında olması gereken normal aktivitelerde yer alamazlar.

Hastaneye yatırılan çocuklar umutlu olmalıdır. Dilekleri yerine getirme programları pediyatrik hastalara bunu sunmaktadır. Bu sayede çocuklar, dileklerinin gerçek olacağını umut ederler. Bu da onların yaşama sevincinin artmasını sağlar ki bu onların iyileşme süreci için çok önemlidir.

4996


Hastaneye yatırılan çocuklar için olumlu duyguların önemi
Hastaneye yatırılan çocukların duyguları çoğunlukla negatiftir.
Anksiyete, öfke ya da üzüntü bu çocukların günlük hayatlarındaki neredeyse en yaygın duygulardır. Küçük çocuklar, genellikle bu duygularla nasıl başa çıkacaklarını bilemezler.

Bu çocuklar ayrıca, öz güven ve öz saygı problemi de yaşayabilirler. Çocuklar bu hastaneye yatırılma sürecinin onları diğer çocuklardan farklılaştırdığını bilirler. Ayrıca, normal günlük rutinlerini yerine getiremez ve eskiden olduğu gibi arkadaşlarıyla da oynayamazlar.

Bu yüzden, dilekleri yerine getirildiğinde olumlu duyguların oluştuğunu bilmek çok önemlidir. Bu sayede, çocuğun duygusal durumu dengelenir. Bu sebeple, onların duygusal durumu iyileşir ve tekrar çocuk gibi hissedebilirler. Ayrıca dilekleri yerine getirmenin en önemli yanlarından birisi, çocukların acısını da azaltıyor olmasıdır. Böylece, çocuklar hastalıkla daha güçlü ve olumlu bir şekilde savaşırlar.
“Kalbi yaşama isteğiyle dolu birinin ruhu hayatın darbeleriyle kırılamaz.”
– Norman Vincent Peale
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
Ellerinize Saglik.. Paylaşim icin.. Cocuklari Sevelim !!
 

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
sohbet forumlari cocukluğumun başkenti, elinize sağlık
 
Üst
Alt