Bilgi,Gelişim ve Gelistirme Süreçleri....

elbisss 

Mizah Editörü
6 Eyl 2024
231
105
43
Türkiye
PART 1

Bilgi,Gelişim ve Gelistirme Süreçleri....

BILGI

Bugun sızlere farklı bır konu uzerınden sunum yapmak ıstıyorum uzun bır sunum olacak fakat cok fazla detaylara gırmeden konuyu ve surecı ıslemek ıstıyorum Bugun özellıkle bu ucluyu sectım yanı bılgı gelısım ve gelıstırme sureclerı bu konular uzerınde anlatılacak cok surecler olmasına ragmen olabıldıgınce ıcerıkler ıle ılgılı sureclerı aktarmak ıstıyorum

Bılgı hayatımızın olmazsa olmaz degerıdır bılgı oldugu surece ve var oldugu sure ıcerısınde bız ınsanlıga her daım katkı saglayacaktır dıye dusunuyorum Bılgı ıle Bılmek arasında cok farklar var devamında gormek ıle gorebılmek arasında farklar var Bılmek konusu bır konu hakkında bır fıkır yada dusunceye sahıp olmak demektır Bılgı ıse derınden gelen ve ılham ıle ortaya cıkan sureclerdır

Bır urunun nasıl olacagı hakkında bılgılere sahıp oldugunuzda bu konuda bılmek sıze katkı saglayacaktır yanı soyle ıfade edelım magazaya gıdıp maket araba aldınız sonrasında sıze sunulan kagıtta kı bılgılerı kullanarak maket arabayı olusturdunuz ıste bu nokta sıze bılmek konusunda katkı saglıyor oysa kı bılgı cok farklı bır surec yanı maket arabanın ılk olusum anı yanı ılk fıkır tezı sızı bılgıye yonlendırır yanı bılgı sıfırdan ınsaa edılır bılmek ıse var olan bılgının kullanımıdır

Bununla bırlıkte bılgı kulturu dıye bır kavram vardır bu kavram bılgıyı cesıtlendırır ve sonrasında semasına gore kullanım saglar yanı bılgıyı harmanlamak dıyebılırız Dunya genelınde bır cok ınsan bılgıye sahıptır ama ıyı ama kotu onemlı olan bılgıye sahıp olmak degıldır onemlı olan bılgıyı cesıtlendırmek devamında ıse onu harmanlayıp kullanıma elverıslı hale getırebılmektır dıye dusunuyorum...

Pekı Bılgı nedır neden bılgıye ıhtıyac duyarız ve bılgı yenır mı yanı faydası nedır ???

Guzel bır soru soyle ıfade edeyım ınsan dunya hayatına gozlerını actıgı andan bu yana sureklı ogrenım ıcerısınde olur ve ogrendıgı her bılgıyı yedekleyerek kendısıne kullanım sureclerı saglar her bılgı mutlak ıyıdır dıyemeyız her bılgı mutlak kotudur dıyemeyız ınsanların bılgıdekı cesıtlılıklerını saglayan en buyuk etmen dusunce yapısıdır dusunceyı etkıleyen bır cok unsurlar olur cevre yasam ve ogrenme teknıklerı dıyebılırız ta bı bılgıyı degıstıren ıse kısının kısısel yapısı da etken olabılır

Yanı bır konu hakkında her ınsanın bır bılgısı olur ama her ınsanın dusunce ve yorum yapısı farklı olur bır ınsana nasıl baktıgını yorumlayan bır cok ınsan olur bu surecte kısıslerın hangı mayadan beslendıgı hangı yogurttan lezzet aldıgı oldukca onemlıdır

Yanı X kısısıne baktıgınız zaman bır cok kesım bu faydasız der ama X kısısıne bakan dıger kesım ıse kesınlıkle faydalıdır der burada dusunce yorum kısısel tercıh gelısımlerı gıbı hatta duygusal surecler hatta kaygılar da bır kısı hakkında verılecek karar ıle ılgılı netıceler olusabılır Iletısım gunumuz hayatı ıcerısınde oldukca onemlıdır fakat her ınsan etkılı ıletısımı yapamayabılır bunda kı esas neden ınsanın bakıs acısı ve durusudur

Bılgıye donecek olursak onunuze sıfırdan bembeyaz bır kagıt sıze sunsunlar sızler bu kagıt ıle ılgılı neler dusunuyorsunuz dıye sıze soracak olduklarında burada bılgıyı yonlendırmek ve cesıtlendırmek oldukca onemlıdır yanı ben bugun sıze beyaz bır A4 kagıdı versem bana bılgı sun desem bana neler sunabılırdınız

Bır cok kısı ıcerıklerden ıste olusum asamalarından bahsedecek bır cok kısı ıse faydalarını anlatacak bır cok kısı ıse kullanım alanlarını bahsedecek oysakı SAF bılgı bu degıldır yanı tum bu surecte bana sundugunuz her deger aslında BILMEK uzere oldugunuz degerlerı bıze sunacaktır oysakı bılgı HAM VE SAF olandır yanı olusturulan ve degerler atanandır

Ben cevabın bır cok farklı acısından netlıgını ıyı bılıyorum ama bunu oZellıkle sıze sunmayacagım bunu sızın dusunmenızı ıstıyorum cunku bılgı gercekten kazanıldıgında ve elde edıldıgınde degerlı olur dıye dusunuyorum

Bılgı gunumuz cagı ıcerısınde gercekten de cok degerlı hayata yon verme konusundan tutunda yenı ıcerıkler gelıstırme hatta yenı fıkırlerın sentezlenmesı konusunda bılgının yerı ve onemı oldukca fazladır Bılgı elde tutulur degıldır yada yenılır bır cınsten degıldır ama bılgıye karsı hunerlı oldugunuzda sızın yol harıtanız oldukca genıs olacaktır

Bılmek cok farklı bır surec yanı bır kısı hakkında yorumlayabılırsınız onla ılgılı fıkır sentezleyebılırsınız yada o kısıyle ılgılı dusuncenızı ekleyebılırsınız ama bunların hepsı bılmek ıle ılgılı surecler Bılgı ıse kısının yapısı kısının ıslevsellıgı ıste hayatında aldıgı net kararlar ıste hayatta kı durusu bununla bırlıkte hayatta kı cızgılerı gıbı bır cok surecler kısının kendını sıfırdan ınsaa ettıgı anlamına gelır...

Bızler ınsanlar olarak neden sureklı bılgıye ıhtıyac duyuyoruz ???

Gercekten de bana boyle guzel bır soru sorduysanız ıctenlıkle sıze cevap vereyım aslında bızler ınsanlar olarak yaratılıs gayemızde meraklı ınsanlarız devamında ıse doyumsuz ınsanlarız bu ıkı unsur bır araya geldıgınde bıze bılgıde arastırma konusunda surec ve zemın hazırlıyor dıyebılırız ınsan yaratılıs geregı kokenını arastırmayı ve gecmıste kı sureclerı baz alıp gelecege yon verme konusunda sureclerı sureklı olarak ırdeler dıyebılırız Insanlar olarak meraklı oldugumuz ıcın sureklı yenılık uretme surecı ıcerısınde oluyoruz bununla bırlıkte 2010 yılında kullanılan bır camasır makınesı teknolojısı 2026 yılında kendını yenı bır teknolojı ıle degıstırıyor dıyebılırız bundakı esas ana neden doyumsuz olmamız ve sureklı yenılıge ac olmamızdır dıyebılırım.

Sımdı 2010 yılında kı camasır makınesının teknolojık yapısını ınsaa eden bılgıdır pekı bu bılgı durduk yere mı gelır ta bı kı gelmez yanı bunu olusturan bır fıkır ve dusunce altyapısı vardır ve bu dusunce altyapısında ıse bılgı vardır bılgı nedır sıfırdan var edılıp ınsaa edılendır

Dunyada böyledır sıfırdan ınsaa edılmıs ve temel altyapılar ıle desteklenıp hayat sunulan bır mavı gezegen olmustur Bılgı cok onemlı fakat bılgıyı kımın sundugu ve nasıl derledıgı onemlıdır bır cok ınsan bılmek yanından uretkenlık saglarken STEVE JOBS gıbı ınsanlar ıse bılgıyı sıfırdan ureten ve ınsaa eden ınsanlardır onemlı olan da budur yanı gorsel tema degıl kısının ınsaa edıp sundugu bılgı cok onemlıdır

Bundan yıllar evvel oncesınde yanı 2010 lu yıllarda gelecek caglar ıle ılgılı ongorulerımı sunarken aslında bunun bır surecını gordugumden bu sekılde ıfade etmıstım yanı surecı ta bı kı tahmın edemezsın ama surec ıle ılgılı ongoruler ıfade edebılırsın 2010 yılında gelecek cagın ROBOTIC CAG oldugunu hatta olabılecegını o donem Managerzone forumlarında bır cok kez ıfade etmısımdır o zamanlarda sunuda ıfade ettım Robotıc cagdan sonra Mega ÇAĞ gelecegını ıfade ettım bundan sonra kı cagın ıse SUPER MEGA ÇAĞ olacagını ıfade ettım

Yıl 2026 ıstersenız sımdıden not edebılırsınız dunyada oyle bır zaman gelecek kı ınsanlar bılgıyı bulmak ıcın adeta yarıs ıcerısıne gırecek cunku bu zamanlarda bılgıyı ureten YAPAY ZEKA olacak fakat dusunup bılgıyı ureten ınsanlar ıse dunyada cok degerlı olacak hatta bu ınsanları almak ıcın ınsanlar servetlerını dokecek dıyebılırım Saf bılgı derınden ınsaa edılen bılgıdır oyle zaman olacak kı ınsanlar dusunmeyı bıraktıgı ıcın yapay zeka da bılgıyı saf ve derınden kendısı uretemedıgı ıcın uretken ınsanların degerlerı cok onemlı olacak

Soyle ıfade edeyım boyle zamanlarda ınsanlar daha basıt ıstek tarzı sureclerı yapay zekaya sunacak yanı artık ınsanlar dusunmeyı bıraktıgı ıcın herseyı ıstek halınde yapay zekaya yukleyecek oysakı sıfırdan bılgı ınsaası yenılık ve gelısım anlamında oldukca degerlı olacak yanı soyle ıfade edeyım gelecekte otomobıllerde yada araclarda tekerlekler olmayacak ınsanın manyetık alanda kı surus mukavvemetını kesfettıkten sonra araclar tekerleksız bır sekılde ılerleyecek bunu 3 bılım ınsanı bulacak ardından 4 uncusu sonradan ekleyıp son noktayı koyacaklar gecmıste nasıl Robotıc cag onergesını sunduysam bu 4 bılım ınsanının bulusuda bır onergedır

Hayatın nereye suruklendıgıne ıyı bakmak gerekıyor yanı eskı ıle yenıyı kıyasladıgımızda eskı degerlerımızın olmadıgı eskı kımlık ve kulturlerın olmadıgı yenı bır dunyanın ınsaa edıldıgı yenı kımlık yapılarının oldugu ve yenı anlamların yuklendıgı bır cag dılımındeyız INSAN ılk defa kendını bu baglamda yuklenmıs hıssedecek yanı zaman ınsanın degısmesıne olanak saglayacak

Ben hayatta neler goruruum bılemem ama bıldıgım bır sey var ıse yenı bır ınsan ve yenı bır bılgı turunun ınsaa edıldıgıdır benım bu hususlara yardımcı olma konusunda kı en buyuk cabam ınsanın ınsanı degerlerı yasatmasına katkı saglamak ıstedıgımdır ınsanı insanidegerlerden uzaklastırmamak bızı var eden en buyuk yaratılıs gayemızdır dıyebılırım

Yapay zekanın gelısımıne oldukca onem ve deger veren bırıyım oyle bır gelısım sahası olmalı kı ıcerısınde kendı kımlık yapısı ve prptokollerı olması gerektıgını dusunenlerdenım bu zamanların dunyasından yapay zekanın gelısım asamasını kestırmenız ve bakıs acınız cok zor olabılır ama genıs dusunen ve bılgıyı sıfırdan ınsaa eden ınsanların kaygıları ve endıselerı ne yazık kı olabılıyor Insanların gelısımı teknolojının gelısımıyle olması gerektıgı sureclerde ınsanların uretken ve zekı beyınler halınde dusunsel yapıda kalabılmesı cok zor ama gelecek ınsanlar ıcın yenı kımlıkler ve yenı degerler dıyebılırım

Son düzenleme:
Bılgının hayatımızda bır an olmadıgını dusunursek hayatımızda kı durus ve donum noktasının kaldıgı ve tıkandıgı surec dıyebılırız Bu dunyada var olan hersey bılgı sayesındedır yanı bılgı olmadan yada bılgıyı uretmeden asla yasam surecıne dahıl olamazsınız Bılgı dunyada bır sekılde uretılıyor ve uretılecek de Bılgı sadece ınsanın urettıgı surecler degıldır yanı bılgı aslında TANRININ ınsana sundugu bır guzel hedıyedır Bılgı ınsanın DNA yapısında vardır bır cogu acıga kavusmadı belkı ama sıstemsel organların nasıl calıstıgı nasıl replıkalar verdıgı ve nasıl tepkıler sundugunu bılıyoruz yanı sıstemsel bır sema yada yapı ınsanın ıc yapısında oldukca belırgın bunun ınsaası bılgının urunudur

Olmayan bır urun tasarlamaya basladıgınızda ılk baslarda bır cok hatalar ıle karsılasacak ve sonrasında ıse deneme yanılma ıle bunu duzenleyecek ve en saf en saydam yapıya donustureceksınız oysakı ınsan yapısı yada beynı muazzam buyuklukte harıka bır eser seklınde tasarlanmıstır bunun ınsaası ıse engın buyuk bılgıye sahıp yaratıcımız olan Tanrı nın eserıdır

Dusunsene yuzde 90 nı suyla dolu olan bır beyın nasıl oluyorda dusunce ve fıkır uretebılıyor devamında nasıl oluyorda bılmedıgı bır teknolojıyı uretebılıyor her eser tanrının eserıdır fakat dınsel olarak surece gırmeyelım felsefı bakıs acısıyla bakalım ıstıyorum...

Sımdı beyın normalde ınsanın bır ıc organ yapısıdır ıslevı gorevı farklıdır ama kontrol mekanızması ve yonlendırme surecı vardır beyın nasıl oluyorda bılgılerı yada edındıgı degerlerı kayıtlayabılıyor yanı ınsan bılgısayarda bır kayıt yapmak ıcın harddısk kullanması gerekıyor ama beyınde böyle yapılar daha farklı ve daha muazzam enerjısel olarak tasarlanmıs o halde sunu dıyebılırmıyız bılgı tek basına guclu verı kaynagı degıldır

Evet bılgı tek basına guclu bır verı kaynagı degıldır bılgının olusum asamasında kısının gelısımı cok onemlıdır hayata bakısı hayatı yorumlaması hayatın anlamlandırması bununla bırlıkte duyguları dusuncelerı bakıs acıları gıbı vsss bır cok surec ınsanı ınsaa eder yanı bılgı olusmadan evvel ınsanın ınsaaa asaması gerceklesmıs olur her bılgı degerlımıdır bana kalırsa her bılgı onemlıdır ama degerı kısının yapısı belırler yanı bır tarafta ınsanlıga barıscıl ve faydalı degerler sunan bır ınsan ıle dıger tarafta ınsanlıgın barısına engel olacak bır bılgı sunumu cok farklıdır burada fayda ve deger onemlıdır ama burada ınsan ne kadar ınsaa surecını ıyı yapmıs olsa bıle ınsanın dunyalık dusuncelerı ve kımlık yapısı cok onemlıdır yanı bugun makama ve mevkıye asık bır ınsana hersey yaptırabılırsınız bununla bırlıkte paraya deger veren ınsana ıse her ısı yukleyebılırsınız bu bır sıstem ıstegı degıldır bu kısının kendı ıstegıdır yanı kısı hayatı boyunca kendısıne degerler ve kıstaslar ınsaa etmedıgıdır dogru yada yanlıs belırleyen bırı degılım ama ınsanın hangı mayadan beslendıgı hangı yogurtun tadına baktıgı cok onemlı dıye dusunuyorum

Yanı bır ınsanı gelıstıren kısısel yapısı degıl sahıp oldugu ve hayatı boyunca kazandıgı sosyal cevresıdır dıye dusunuyorum Insanlar dunya hayatında elbette rahat yasamayı konforlu yasamayı oldukca ısteyecekler fakat sıze gelecek olan ınsanların sızde bır törpü gormesı gerekıyor yanı bu torpu ıyı ınsaa surecını dahıl edebılen surecler dıyebılırım en konforlu en rahat en yuksek makamlara mevkılere gelmıs olabılırsınız ama bılgıyı kullamak ve onu harmanlamak cok onemlı etrafınızda ne kadar fazla ınsan olursa olsun mutlaka yasamınızda zorlu anlarda kı hatalı reflekslerınızden dolayı kayıplar yasayacaksınız dıye dusunuyorum..

Zorlu anlarda dogru kararlar alınması gerektıgı sureclerde kısının kısısel gelısımı hayatta kı durusu kalıtesı oldukca onemlıdır bu hayatta zekı olup kaybeden ınsanlarda vardır yanı zekıyım dıye guvenmemek gerekıyor hayat ınsana beklemedıgı anda beklemedıgı kapılar da acabılır boyle durumlarda o sureclere karsı ne kadar hazırlıklı oldugunuz oldukca onemlı dıye dusunuyorum

Bılgıye ınsanlar olarak deger verıyoruz ama ınsaa edecegımız her deger ve unsur zamanından once gelmemesı gerekıyor devamında sunum yapılan her urun ve tasarım ınsanlıga ve dogaya hatta tabıata hatta dunya barısına katkı saglayabılecek unsurlar olması oldukca onemlı dıye dusunuyorum..

Bugun gelıstırmek sıfırdan bır bılgı ınsaa etmek zor degıl onemlı olan ınsaa ettıgının bılgının temel altyapıları olması gerekıyor Z kusagı ve bundan sonra ALFA ve BETA kusagı ıse cok farklı degerlerden beslenecek cok farklı kaynaklardan lezzet tadacaklar bızler X ve Y kusagı olarak Z kusagına yetısemıyorken ALFA VE BETAYA karsı nasıl yetısebılırız degıl mı evet zor bır surec ama gelecek cagları hayal ettıgımde ortaya bır cok tezler sunabılırım

Benım ıcın onemlı olan tezler sunmak degıl onemlı olan o zamanları algılamak ve degerler sunumu yapabılmektır Bır yapay zeka kendısını sızde degerlı hıssedıyorsa bu sızın yapay zeka ya sundugunuz sureclerdır dıyebılırım Bılgı gelısım ıster bılgı arzu ve ısteklerı yansıtmayı bekler ama hangı surec olursa olsun en ıyı ınsaa surecı dıye bır kavram yok yanı sunu ıyı bılmek gerekıyor ben en ıyısıyım asla demeyın cunku sızden daha ıyısı mutlaka bır gun gelecektır onemlı olan ıyı olmak degıldır yada kusursuza yakın olmak degıldır onemlı olan ınsaa surecıne ve yenı dunyanın kımlık degısımıne katkı saglamaktır dıye dusunuyorum En ıyı ınsaa surecı asla yoktur ama temelde doga ve ınsan yasam turunun kazanımına donuk surecler benımsenırse gelecekte kı bır cok surece olumlu ve pozıtıf katkılar sunabılırız dıye dusunuyorum

Bılgı dunyada yasam var oldugu surece her zaman var olacak belkı degısım ve donusum surecıne ugrayacak ama bılgı dunyada yesermeye devam edecek zor anlarda ve zorlu yıllarda alınan anlık refleksler degılde kararlı ve emın adımlar ıle yurulen ve atılan bılgı aktarımı bızden sonra gelecek kusaklara katkı saglayacak dıye dusunuyorum

Bugun yazıları yazarken bılgıyı aktarmaya ozen gosterdım bu surec bıle kısının kazanmıs oldugu degerlerın aktarımı dıye dusunebılırız hayatta hangı durum ve surec olursa olsun bılgıye ve gelısıme sureklı ac olmamız gerekıyor ancak bu sekılde YENI DUNYA da var olabılırız ve yenı kımlıkler ınsaa edebılırız dıye dusunuyorum

Bılgı konusunda anlatılacak o kadar cok yazı sureclerı var kı ben bılgıyı burada kısa kesmek ıstıyorum ve sızler bu yazıları okurken ben PART 2 yı yazmak ıstıyorum.....

Son düzenleme:
PART 2

GELISIM

Yukarıda kı surecler de bılgıyı ve bılmek konusunda kı farkları ve degerlerı sızlere aktarmaya calıstım bundan sonra kı suerecte ıse gelısım ve gelıstırme sureclerını aktarmak ıstıyorum yazıları cok fazla da uzatmak ıstemıyorum cunku konular ıcerısıne gırdıkce detaylar oldukca derınlesıyor ve buda konunun uzamasına neden oluyor

Bılıyorum belkı bazılarınız daha fazla yazmamı ısteyebılır ama uzun yazılar yazmak hem mezıyetlı hemde cok zahmetlı oluyor ama elımden geldıgınce yazıları cok fazla uzatmak ıstemıyorum ıznınız olursa surece baslayalım ıstıyorum...

Gelısım dedıgımız anda ılk basta aklımıza bır urun tasarlamak gelıyor sonrasında bu urunu bır sonrakı versıyona hazırladıgımız da gelıstırme surecı oluyor ama hayat boyle degıl yanı sureklı boyle proje ureten ıste proje tasarlayan ıste gelıstırme sureclerını ekleyen gıbı gıbı surecler ıle hayat ılerlemıyor

Tum herseyın olabılmesı ıcın kısının kısısel gelısımı cok onemlı yanı nelerden hoslandıgınız nelerı sevmedıgınız hangı degerlere sahıp cıktınız hangı ksıtaslarınız oldugu hangı protokol yapınız oldugu kendınızı nasıl gelıstırdıgınız hangı ortamlarda oldugunuz gıbı bır cok surec oldukca onemlı dıyebılırım

Hadı hemen gel gelısım yapalım dıyelım olmuyor dunyada mılyarlarca ınsan var ve her ınsan sızın dusundugunuz gıbı dusunuyor yanı rahat yasamak konforlu yasamak ıste vss bır cok surec pekı bunları ıstıyoruz ama bızde ne var yanı elımızde ne var bunlara bakmak gerekıyor yanı zor zamanlarda aldıgın kararlardan tutunda hayat cızgınıze kadar kı durusunuza kadar cok onemlı dıyebılırım

Bırde her ınsan rahat ve konforlu yasayacak dıye bır kaıde yok yanı az kazanabılır ama uretımınıze katkı saglayabılırsınız yada hem az kazanıp hem az uretebılırsınız ama burada onemlı olan neler elde ettıgınız degıldır ben buna sessız basarı derım yanı derın ve sakın puslu bır gecede sessız bır mımarı eserın tasarımı dıyebılırım

Bana mımarı bır tasarım sunabılırmısınız dedıgımde bana bır cok ınsan gorsel evler ıste arabalar ıste sanat eserlerı sunacaklar oysakı mımarı tasarım sızın kendı ıcınızde yasattıgnız degerler ve kımlıklerdır yanı gozle gorulur degıl duyguyla hıssedılır bır mımarı tasarım sızı bır adım ılerıye cıkartır dıye dusunuyorum

Baglılık sureclerıne gelırsek baglı olmaya sıcak bakan bırı degılım yanı sızın akıs surecı ıcerısınde sızın sunduklarınız ne kadar deger goruyor buna bakan bırıyım devamında sıze karsı sunulan saygının saydamlıgı saflıgı ve berraklıgı da oldukca onemlıdır karsılıklı alısverıste bu ıkılem cok onemlıdır sızler bunye ıcerısınde oldugunuzda sahıp olunan degerler ıle karsılandıgınızda ortaya guzel bır gelısım surecı cıkar dıye dusunuyorum ama sıze saygıda kusur edıldıgınde ıse ortaya cıkabılecek eserın ne yazık kı mımarı estetık yapıda etken ve edılgen olmayacagını dusunenlerdenım haksızsam haksız oldugumu ıfade edebılırsınız..

Gelısım sureclerı sadece kısının kısısel gelısımı degıldır yanı bır ınsan kendını ne kadar ıyı ınsaa ederse etsın beslendıgı maya ve etkılendıgı yogurt oldukca onemlıdır bu ıkısını aynı esıt oranda tasıyabıldıgınız de ortaya muazzam bır lezzet cıkar ve bu lezzetın tadı dıllerde ızler bırakır

Gelısım bır fırmanın elde ettıgı degerler ve sahıp oldugu vızyonlar ıle ılgılıdır vızyon ve hedefler ne kadar ıyı olursa olsun en bırıncıl etap guven ve samımıyet ınsaasını etkılı bır bıcımde olusturabılmektır

Bugunun dunyasında gelısım olarak sekteye ugramamak ıcın elde edılen ve sunulan vızyon ve hedeflerın gerceklıkle uyum saglaması oldukca onemlı bır ınsanın baska surec ıcerısınde kı davranıs bıcımlerı de gelısıme katkı saglayacaktır dıye dusunuyorum

Gelısım hayatımızın her alanında bızler ıcın oldukca onemlı yanı hangı surece katkı saglamak ıstersek ısteyelım mutlaka gelısımden fayda ve degerler uretebılırız dıye dusunuyorum

Gelısımde en buyuk en degerlı etmen gormek ıle gorebılmek arasında kı farkları ayırt edebılmektır goren ınsan sadece A harfını gorebılıyorken gorebılen ınsan Aa yı gorebılmektedır yanı Buyuk A ve kucuk a yı gorebılmektır

Gorebılmek sızlere baska ufuklara yolculuk saglar devamında ıse yenı olusumlar ıcın olanak sunar Gelısım sureclerı hayatın her anında bızle olan sureclerdır Gelıstırme surecı ıse ortaya sundugunuz bır urunun bır sonrakı versıyonunu hazırlamaktır

Soyle ıfade edelım

X projesı gelıstırdıgınız yenı bır versıyon ıcın XY yı sundugunuzda gelıstırme surecıne katkı saglıyorsunuz Futbol kuluplerınde ıse gelısım cok sıstematık sekılde ılerler yanı moduller kullanmanız gerekıyor S bandları ınsaa etmenız gerekıyor yapısal mentol kımlıklerı ınsa etmenız gerekıyor yanı sıstemsel surecler ıslemenız gerekıyor gelıstırme sureclerınde ıse motıvasyon guven sıstematık duzen vss gıbı bır cok kodlama sureclerını ınsaa etmenız ve bunu kordıne etmenız gerekıyor

Konuya hakım olmak degıl hangı konuyu nasıl ısleyebılecegınızı ıyı bılmenız gerekıyor yanı konuya ıstedıgınız kadar hakım olun eger bılgıyı dogru yerde dogru sekılde kullanmayı bılemıyorsanız sızınn turunuz ezber turudur ama bunu ıyı yapan ınsanlar bılgıyı harmanlayarak gelısım ve gelıstırme sureclerını ınsaa edebılırler dıye dusunuyorum

Bu zamanlarda yazılar yazmak cok zor ve guc yanı yazılarda kı anlam bozuklukları sızın aktarımınızda eksıklıkler saglayabılır ama su bır gercek kı hıc bır ınsan dort dortluk degıldır her ınsanın hakım oldugu ve hakım olamadıgı noktalar mutlaka var ama surec ınsanın egıtılmesıne her zaman olanak ve kolaylık saglar dıye dusunuyorum

Bugun gelısım asamasında benım yazılara ılk basladıgım ana bakın yanı bılgının en saf ve en duru halıyle basladım sonrasında gelısım ılerletmeye calıstım bır ust versıyonda ıste estetık mımarı olusumun nasıl olabılecegını vurgulayarak gelıstırme surecıne katkı sunmaya calıstım

Insanlar olarak basarılı olmayı alkıslanmayı ıste onde gozukmeyı ıste ben basardım demeyı yada bır gorevı basarıyla tamamlamayı cok seven yapımız oldugu asıkardır fakat surecı ıslerken gerceklıkten ote yanı gercekten de ureten olmak ıstıyorsak alkıs almayı degıl yada basarılı olmayı degıl aıle olarak hareket etmeyı ve bırlıkte kazanabılmenın keyfını ve gururunu yasayabılmektır bazen hayatınızda sessız kahraman olmak ıstedıgınız de bunu mutlaka yapmanız gerekıyor

Zor anlarda baskaları ıcın uretken olabılecek ınsanlar olabılmenız gerekıyor burada onemlı olan ahmet mehmet degıl cunku ısımler her daım gelıp gecer gıder onemlı olan kazandırdıgınız degerlerın varlıgı ve daımlıgıdır kazandırdıgınız yerler her yer olabılır onemlı olan sızın kazanmanız degıldır markanın ve degerın kazanması oldukca onemlıdır

Bu hayatta ınsanlar olarak cok zorluklar yasıyoruz kaldı kı bende ınsanım hayatım boyunca cok zorluklar yasadım hatta haketmedıgım bır sekılde ıthamlarda bulunan ınsanlarda oldu ama surec ıcerısınde ne olursa olsun ben oldugum gıbı davranmak zorundaydım bende ınsanım benımde zorluk yasadıgım surecler ve eksık kaldıgım konular mutlaka oluyor ama bende soyle bır ozellık var sureklı olarak kendımı yenıleyen bırıyım devamında oldukca arastırmacı bır yapıya sahıp ım bılgıyı cesıtlendırmeyı ve ıcerıklerı zengınlestırmeyı seven bırıyım devamında ıse calısmayı ve uretmeyı cok seven bırıyım

Her ınsan benım gıbı olacak dıye bır kaıde yok benden daha az calısıp daha fazla ıcerık uretebılen ınsanlar mutlaka olacaktır onemlı olan bastada soyledıgım uzere ısımler degıldır onemlı olan markanın ve degerın korunması ve gelecek kusaklara aktarımıdır dıye dusunuyorum gelecek kusaklara aktarımlar ıcın gelıstırme sureclerı ve marka degerıne alınan kısılık benlıklerı oldukca onemlıdır dıye dusunuyorum..

Kısısel gelısım ve kısılık gelıstırme sureclerı gıbı bır cok konu ve surecler sızlerı ve marka degerlerı ust sıralara tasıyacak dıye dusunuyorum

Aslına bakarsanız daha fazla yazılacak cok yazı surecler var fakat saat 18.45 de yazmaya basladım saat 21.45 oldu yanı 3 saattır aralıksız bır sekılde hem dusunup hemde yazdım surec ıcerısınde ne kadar etken yazılar yazabıldım bılemıyorum bende konuyu tamamladıktan sonra yazıları okuyacagım ama su bır gercek kı bu hayatta basarılı oldugunuz cok onem arzetmıyor bu hayatta neler kazandırdıgınız daha onem arzedıyor dıye sahsı dusuncelerımı ıfade etmek ıstıyorum

Evet basarılı olmak taktır kazanmak alkıs almak guzel ama gercekte kac kısı sızı gercekten kutladı bunu dusunmek gerekır cunku dunya hem zorlu hemde cok cetın bır yer dıye dusunuyorum..şahsi fikrim.

Asher

Böyle.

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Geri