Bebeğimizi Nasıl Yatırır,Nasıl Kaldırırız?

E

Eqe

Guest
Daha önceden küçük bir bebekle bir arada bulunmadıysanız, bebeğinizi yatırıp kaldırmak da size zor gelebilir. Ama unutmayın ki, bebeklerin çoğu sizin düşündüğünüzden daha dayanıklıdırlar. Genelde anneler bebeği tutma işlemine çok çabuk alışırlar. Babalara gelince, 6 aylık olana kadar çocuğunu kucağına alamayan babalar vardır.

Oysa bebeğinizin beslenmeye, uykuya ihtiyacı olduğu kadar, kucağa alınmaya, yakınlığa ve sevgiye de ihtiyacı vardır.

Anne ve babanın yeri, bebeğin yanında ayrı ayrıdır. Bebeğini ilk günden itibaren kucağına alamayan bir baba, büyüdükçe onunla iletişim kurmakta güçlük çekecektir.

Tecrübesiz olabilirsiniz, fakat bir anne veya baba, canından çok sevdiği bebeğini ne kadar incitebilir ki? Önemli olan sevgiyle ve kendinizden emin bir şekilde bebeğinize yaklaşmanızdır. Bebeğinize kuşkulu yaklaşırsanız, o da huzursuz olacaktır.

Tabi ki, yeni doğmuş bebeğinizi omzunuza çıkartıp havalarda hoplatamazsınız. Bunları 5-6 aylık olduktan sonra yapabilirsiniz. Üstelik birkaç aylık olana kadar kaslarını ve başını kontrol edemediği için, kucağınıza alırken başını ve belini desteklemeyi ihmal etmemeniz gerekir.

Bebeğinizi kucaklarken endişelenmenize gerek yok. Sadece biraz dikkatli olmaya, onu sarsıp korkutmamaya çalışın, o kadar. Unutmayın ki, hiçbir şeye gücü yetmeyen yavrunuz, size tümüyle bağımlıdır. Siz kucağınıza almazsanız, ağlamaktan başka yapabileceği hiçbir şey yoktur.

Sırt Üstü Yatan Bebeğinizi Kaldırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1) Sırt üstü yatan bebeğinizi kaldırırken, bir elinizi belinin altına kaydırın, diğer elinizle de başını destekleyin.

2) Gövdesini destekleyecek ve başı arkaya düşmeyecek bir şe-kilde kendinize doğru yaklaştırın.

3) Boynunun altındaki elinizi sırtına doğru kaydırarak bebeğinizi kolunuza yaslayabilirsiniz.

4) Bebeğinizi kucağınıza alırken, onunla konuşun. Sesinizi tanır ve rahatlar. Daha sonraları kucağınıza aldığınızda onunla çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz.

Bebeğinizi Yatırırken

1) Bir eliniz başının altında, diğer eliniz poposunun altında olduğu halde yavaşça bebeğinizi düz bir yere bırakın.

2) Önce poposu yere değsin, daha sonra başını yavaşça bırakarak elinizi çekebilirsiniz.
 
Üst
Alt