Başarılı Olmamak İçin Yapman Gereken 4 Şey

  • Konbuyu başlatan Eqe
  • Başlangıç tarihi
E

Eqe

Guest
Sana başarılı olmayan, yani toplumun standart %95’lik kısmından bahsedeceğim. Eğer farklı şeyler istiyorsan hayatta, herkesten farklı şeyler yapmalısın. Ben bu yolda çok şey öğrenip daha geçerli olanlarıyla çürüttüm, ancak bu kural asla ama asla değişmedi. 2 yıldır hayallerimin peşinden çok daha ciddi ve hırslı koşuyorum. Ve bu 2 senede değişmeyen felsefelerimden biri, “farklı sonuçlar istiyorsan toplumun çoğundan farklı şeyler yap” oldu. İnsanlarla aynı şeyleri yaptığımı farkettiğim her an tüylerim ürperiyor.

Size herkesin yaptığı ve dolayısıyla hiçbir şekilde işe yaramayacak, sizi başarıya kesinlikle ulaştırmayacak 4 yöntemden bahsedeceğim.

1- Televizyon İzle
Hayatımda bu kadar zehirli bir alet görmedim. Yapılan araştırmalara göre siz dikkatinizi televizyona vermeseniz bile bilinçaltınız TV tarafından yayılan sesleri kaydediyor ve beyniniz hiçbir işinize yaramayacak bilgilerle çöplüğe dönüyor. Varın gerisini siz düşünün. Dikkatinizi vermeseniz bile sizi zehirleyen bir icat. Kanserojen maddeler gibi. Direkt etkisini göremiyorsunuz fakat yavaş yavaş, yıllar süren bir birikim sonucu sizleri öldürüyor.


people-watching-tv.jpg


2- Herkese Evet De
Sizin standartlarınız olmalı ve insanlar buna saygı duymalı. Düşün, Elon Musk’ı batak oynamaya davet ediyorsun ve seni kırmamak için kabul ediyor. Böyle bir dünya yok.
İnsanları kır, parçala, gerçeği gözlerine sok. Standartlarına saygı duysunlar. Hayır de ve açıklama. Seni kendilerinden sanmasınlar. Hayallere ulaşmak öyle kolay değil. İnsanlar kırılmasın diye her teklife evet diye yanıt verirsen, en büyük kırılan sen ve hayallerin olur.


evet-evet-evet-yazili-kalp-seklinde-cubuklu-konusma-balonu-22940-92-B.jpg


3- Hayal Kurma
Allah aşkına, insanların robotlaştığını bir ben mi düşünüyorum? Kimse bir hayale sahip olması gerektiğini bile düşünmüyor. İnsanlar önce okuldan mezun olmayı, daha sonra evlenmeyi, daha sonra çocuk yapmayı ve onları büyütmeyi hedefliyorlar. Evet, doğal seçilim muhtemelen bizden bunları istiyor. Ama dünyaya vermeniz gereken bir şeyler yok mu? Neden standart olmak zorunda olduğunuzu düşünüyorsunuz? Kimse size evlenmeyin ya da çocuğunuz olmasın demiyor. Ama bu döngüyü milyon dolarlara sahip olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Hayatınızı hayallerinizle birlikte yaşamalısınız. Hayal kurmaktan bile korkan insanlar var, akıl alır türden değil.

cok-hayal-kurmak-aski-zedeler-mi-4.jpg



4- Okuma
Eğitimi okul hayatından ibaret görün ve hiçbir şekilde kitap, forum, blog okumayın. Her şeyi bildiğini düşünen insanlardan olun, ama size garanti veriyorum hiçbir şey bilmiyorsunuz. Hatta bir şeyleri bilmeye başlayınca bilmediğiniz şeylerin sayısı daha da artıyor. Bir konuyu yalnızca yüzeysel bilmek, detaylarının hiçbirini bilmemek anlamına gelir.

Gerçek başarılı formülüne dönersek; her gün başarılı olmak hakkında, girişimcilik hakkında, ekonomi hakkında bir şeyler okuyun. Ufkunuzu genişletin. Bu dünyada her şeyi tecrübe ederek öğrenemezsiniz. O halde daha önce tecrübe etmiş insanların yazılarından faydalanın.


turkiye-de-kitap-okuma-orani-dusuk-yalani_1411987.jpg

 
Üst
Alt