- Katılım
- 19 Ağu 2017
- Mesajlar
- 1,101
- Tepkime puanı
- 326
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
[h=1]Ballı – Elma Sirkeli Ilık Su[/h]
Elma sirkeli- ballı suyun faydaları tüm dünyada bilinmektedir ve kuşaktan kuşağa aktarılarak -kaba tabirle bir koca-karı ilacı olarak - bir çok rahatsızlığın tedavisinde ve hatta yaşlanma karşıtı –anti aging- iksiri olarak kullanılmıştır. Birçok insan bu içeceğin temizleme ve dezenfekte etme özelliğinden faydalanarak bedenlerini toksinlerden temizlerler. Ayrıca mikroplarla ve bakterilerle savaşıp antibiyotik ve antiseptik hale gelen güçlü bir temizleme ajanı ve doğal bir iyileştirme iksiridir.
Peki ballı-elma sirkeli su nasıl bunları yapabiliyor?
Kan dolaşım sistemimiz, yağ, nişasta ve işlenmiş gıdalar(fast food, etler, alkol ve kahve vb.) içeren modern beslenme alışkanlıkları ile asidik hale gelmektedir ve bedenimiz asidik ise, hastalıklar ortaya çıkabilir ve gelişebilir. Ancak alkali ise, beden dengededir ve bakterilerle, böbrek, osteoporoz, kırılgan kemikler, eklem ve kas ağrıları, düşük enerji ve kronik yorgunluk ve yavaş sindirim sistemi gibi rahatsızlıklarla mücadele edebilir.
Çiğ meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve çay gibi gıdalar alkali-yapıcı yiyeceklerdir. İlginç ve ironik bir şekilde, yiyeceğin kendi içindeki pH oranı, bedenimize yaptığı asit-baz etkisi ile doğru orantılı olmayabilir. Örneğin limon çok asidiktir ancak bedenimize alkali yapıcı etkisi vardır. Et ise sindirilmeden önce alkalidir ancak bedende asidik kalıntı bırakır, dolayısıyla yaklaşık tüm hayvansal ürünler gibi et çok asidik-yapıcıdır bir yiyecektir.
Önemli not: Mide asidi veya midenin pH’ı, beden sıvılarının ve dokularının pH’ından farklı konulardır. Burada bahsedilen beden sıvı ve dokularının asit-baz dengesidir.
Bedenin pH olarak adlandırılan bir asit-alkali dengesi vardır. Bu pozitif şarj olmuş iyonlarla, negatif şarj olmuş iyonların dengesidir. Bu denge bozulduğunda birçok problem baş gösterebilir. Beden, asidi etkisizleştirmek ve güvenli bir şekilde atmak için, hayati organlardan ve kemiklerden kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi minareleri ödünç almaya zorlanır. Ve yüksek asiditeden dolayı bedende ağır hasarlar oluşabilir. Kişinin ideal beslenmesi 75% alkalize-yapıcı, 25% asitleştirici yiyecekler olmalıdır. Ayrıca alerjik reaksiyonlar ve stres gibi olumsuz duygular da bedendeki asidi arttırır.
Elma sirkesinin alkali yapıcı özelliği sistemimizdeki asit fazlalığını düzeltebilir ve enfeksiyonları önler. İşlenmemiş bal da alkali yapıcıdır.
Elma sirkeli- ballı suyu ilk içtiğinizde tadı berbat gelebilir , ancak bedeniniz daha az asidik ve daha çok alkali hale geldikçe, keyif alarak içeceğiniz bir içecek haline dönüşecektir.
Elma sirkeli- ballı su tarifi:
1 tatlı kaşığı doğal, iyi bir bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi – tercihen organik (ev yapımı sirkenin asit-baz oranı ayarlanamayabilir)
Bal ve sirkeyi büyük bir bardağa koyun ve üzerine ılık su ilave edin. Önce soğuk su, sonra kaynattığınız suyu ekleyerek ılıklaştırabilirsiniz. Ancak önce sıcak suyu eklemeyin, bal asidik ve zararlı bir hale dönüşür. Oda sıcaklığından daha sıcak ama çok da sıcak olmaması önemlidir. Karıştırın ve yudum yudum için. Detoks ve temizleyici özelliğinden faydalanmak için, sabah uyandıktan ve dişinizi fırçalayıp, dilinizi kazıdıktan sonra, bir şey yemeden önce içmelisiniz. İçtikten sonra da en az 20 dakika bir şey yemeyin.
Ballı – elma sirkeli suyun faydalı olabileceği rahatsızlıklardan bazıları şunlardır:
1- Erken yaşlanma
2- Obezite
3- Besin zehirlenmesi
4- Sıcak basması
5- Mide yanması
6- Kırılgan tırnaklar
7- Ağız kokusu
8- Artirit
9- Yüksek kan basıncı
10- Yüksek kolesterol seviyesi
Elma sirkeli- ballı suyun faydaları tüm dünyada bilinmektedir ve kuşaktan kuşağa aktarılarak -kaba tabirle bir koca-karı ilacı olarak - bir çok rahatsızlığın tedavisinde ve hatta yaşlanma karşıtı –anti aging- iksiri olarak kullanılmıştır. Birçok insan bu içeceğin temizleme ve dezenfekte etme özelliğinden faydalanarak bedenlerini toksinlerden temizlerler. Ayrıca mikroplarla ve bakterilerle savaşıp antibiyotik ve antiseptik hale gelen güçlü bir temizleme ajanı ve doğal bir iyileştirme iksiridir.
Peki ballı-elma sirkeli su nasıl bunları yapabiliyor?
Kan dolaşım sistemimiz, yağ, nişasta ve işlenmiş gıdalar(fast food, etler, alkol ve kahve vb.) içeren modern beslenme alışkanlıkları ile asidik hale gelmektedir ve bedenimiz asidik ise, hastalıklar ortaya çıkabilir ve gelişebilir. Ancak alkali ise, beden dengededir ve bakterilerle, böbrek, osteoporoz, kırılgan kemikler, eklem ve kas ağrıları, düşük enerji ve kronik yorgunluk ve yavaş sindirim sistemi gibi rahatsızlıklarla mücadele edebilir.
Çiğ meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve çay gibi gıdalar alkali-yapıcı yiyeceklerdir. İlginç ve ironik bir şekilde, yiyeceğin kendi içindeki pH oranı, bedenimize yaptığı asit-baz etkisi ile doğru orantılı olmayabilir. Örneğin limon çok asidiktir ancak bedenimize alkali yapıcı etkisi vardır. Et ise sindirilmeden önce alkalidir ancak bedende asidik kalıntı bırakır, dolayısıyla yaklaşık tüm hayvansal ürünler gibi et çok asidik-yapıcıdır bir yiyecektir.
Önemli not: Mide asidi veya midenin pH’ı, beden sıvılarının ve dokularının pH’ından farklı konulardır. Burada bahsedilen beden sıvı ve dokularının asit-baz dengesidir.
Bedenin pH olarak adlandırılan bir asit-alkali dengesi vardır. Bu pozitif şarj olmuş iyonlarla, negatif şarj olmuş iyonların dengesidir. Bu denge bozulduğunda birçok problem baş gösterebilir. Beden, asidi etkisizleştirmek ve güvenli bir şekilde atmak için, hayati organlardan ve kemiklerden kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi minareleri ödünç almaya zorlanır. Ve yüksek asiditeden dolayı bedende ağır hasarlar oluşabilir. Kişinin ideal beslenmesi 75% alkalize-yapıcı, 25% asitleştirici yiyecekler olmalıdır. Ayrıca alerjik reaksiyonlar ve stres gibi olumsuz duygular da bedendeki asidi arttırır.
Elma sirkesinin alkali yapıcı özelliği sistemimizdeki asit fazlalığını düzeltebilir ve enfeksiyonları önler. İşlenmemiş bal da alkali yapıcıdır.
Elma sirkeli- ballı suyu ilk içtiğinizde tadı berbat gelebilir , ancak bedeniniz daha az asidik ve daha çok alkali hale geldikçe, keyif alarak içeceğiniz bir içecek haline dönüşecektir.
Elma sirkeli- ballı su tarifi:
1 tatlı kaşığı doğal, iyi bir bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi – tercihen organik (ev yapımı sirkenin asit-baz oranı ayarlanamayabilir)
Bal ve sirkeyi büyük bir bardağa koyun ve üzerine ılık su ilave edin. Önce soğuk su, sonra kaynattığınız suyu ekleyerek ılıklaştırabilirsiniz. Ancak önce sıcak suyu eklemeyin, bal asidik ve zararlı bir hale dönüşür. Oda sıcaklığından daha sıcak ama çok da sıcak olmaması önemlidir. Karıştırın ve yudum yudum için. Detoks ve temizleyici özelliğinden faydalanmak için, sabah uyandıktan ve dişinizi fırçalayıp, dilinizi kazıdıktan sonra, bir şey yemeden önce içmelisiniz. İçtikten sonra da en az 20 dakika bir şey yemeyin.
Ballı – elma sirkeli suyun faydalı olabileceği rahatsızlıklardan bazıları şunlardır:
1- Erken yaşlanma
2- Obezite
3- Besin zehirlenmesi
4- Sıcak basması
5- Mide yanması
6- Kırılgan tırnaklar
7- Ağız kokusu
8- Artirit
9- Yüksek kan basıncı
10- Yüksek kolesterol seviyesi