Baharat

Mia

New member
HanımZade
Katılım
26 Eyl 2016
Mesajlar
654
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Baharat


Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi, yiyeceklere verdikleri koku ya da tatları nedeniyle yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş kısımlarına verilen genel ad.

Baharat bu türden bitkilerin kök, sap, tohum, meyve ya da yaprak gibi kısımlarının kurutulmasıyla elde edilir.

Anason, kimyon, rezene, haşhaş ve susam gibi bitkilerin kokulu meyveleri ya da yağlı tohumları baharat tohumlarını oluşturur. Mercanköşk, nane ve kekik otlarının yaprakları baharat olarak kullanılır. Baharatlar, yiyeceklere kattıkları tat, koku ve çeşninin yanı sıra, yiyeceklerin ekşimesini önlemeye yardımcı olur.

 
Üst
Alt