@eLa
AYVALI ALT ÜST KEK
Malzemeler (6-8 Kişilik):
Keki için:
3 yemek kaşığı (100 g) eritilmiş Bizim Yağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Ayrıca:
2 yemek kaşığı (70 g) Bizim Yağ
1,5 adet iri ayva
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Öncelikle ayvayı soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdek yataklarını çıkarıp yarım santimetre kalınlıkta dilimlere ayırıyoruz ve bir tencereye alıyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve Bizim Yağ ekliyoruz. Orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Şekerler eriyene kadar, yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişiriyoruz. Ardından ocaktan alıyoruz. Tercihen teflon ve yuvarlak bir tepsinin içini Bizim Yağ ile yağlıyoruz. Ayvaları döküp tepsiye diziyoruz. Ayvalar soğurken keki yapmaya başlıyoruz. Şekeri ve yumurtayı çırpmaya başlıyoruz. Sütü ve Bizim Yağ'ı ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ekledikten sonra limon suyunu da ekliyoruz. Son olarak da unu ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamurunu, soğuyan ayvaların üzerine döküyoruz. Dilerseniz en üste fındık veya ceviz serpebilirsiniz. Keki soğuk fırına sürüp ardından fırını 200 dereceye ayarlıyoruz. Kek kabarmaya başlayınca ısıyı 165 dereceye düşürüyoruz ki yavaş yavaş içini çeksin. Kekin kabarması durup üzeri kızarınca, kürdan batırıp içini kontrol ediyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimizi fırından alıyoruz. Ardından hemen bir servis tabağına ters çeviriyoruz.
AYVALI ALT ÜST KEK
Malzemeler (6-8 Kişilik):
Keki için:
3 yemek kaşığı (100 g) eritilmiş Bizim Yağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Ayrıca:
2 yemek kaşığı (70 g) Bizim Yağ
1,5 adet iri ayva
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Öncelikle ayvayı soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdek yataklarını çıkarıp yarım santimetre kalınlıkta dilimlere ayırıyoruz ve bir tencereye alıyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve Bizim Yağ ekliyoruz. Orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Şekerler eriyene kadar, yaklaşık 5-6 dakika pişiriyoruz. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişiriyoruz. Ardından ocaktan alıyoruz. Tercihen teflon ve yuvarlak bir tepsinin içini Bizim Yağ ile yağlıyoruz. Ayvaları döküp tepsiye diziyoruz. Ayvalar soğurken keki yapmaya başlıyoruz. Şekeri ve yumurtayı çırpmaya başlıyoruz. Sütü ve Bizim Yağ'ı ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ekledikten sonra limon suyunu da ekliyoruz. Son olarak da unu ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamurunu, soğuyan ayvaların üzerine döküyoruz. Dilerseniz en üste fındık veya ceviz serpebilirsiniz. Keki soğuk fırına sürüp ardından fırını 200 dereceye ayarlıyoruz. Kek kabarmaya başlayınca ısıyı 165 dereceye düşürüyoruz ki yavaş yavaş içini çeksin. Kekin kabarması durup üzeri kızarınca, kürdan batırıp içini kontrol ediyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimizi fırından alıyoruz. Ardından hemen bir servis tabağına ters çeviriyoruz.