Artvin Çoruh Üniversitesi
Adres: Artvin Çoruh Üniversitesi Kampüsü, 08000, Artvin
Telefon: 0 466 215 10 00
Web: www.artvin.edu.tr/
Artvin Çoruh Üniversitesi 5662 Sayılı, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, on yedi yeni üniversiteden biridir. Artvin ilinde bulunmaktadır.
Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Yusufeli Meslek Yüksekokulu, Hopa Meslek Yüksekokulu, Arhavi Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır.
Eğitim Fakültesi
Fen Bilgisi Öğretmenliği
Fen Bilgisi Öğretmenliği(İkinci Öğretim)
Sınıf Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği(İkinci Öğretim)
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği(İkinci Öğretim)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Fen-Edebiyat Fakültesi
Biyoloji
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı(İkinci Öğretim)
Türk Dili ve Edebiyatı
Orman Fakültesi
Orman Endüstrisi Mühendisliği
Orman Mühendisliği(İkinci Öğretim)
Orman Mühendisliği
Peyzaj Mimarlığı
Sağlık Yüksekokulu
Hemşirelik (Yüksekokul)
Artvin Çoruh Üniversitesi
Adres: Artvin Çoruh Üniversitesi Kampüsü, 08000, Artvin
Telefon: 0 466 215 10 00
Web: www.artvin.edu.tr/
Artvin Çoruh Üniversitesi 5662 Sayılı, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, on yedi yeni üniversiteden biridir. Artvin ilinde bulunmaktadır.
Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Yusufeli Meslek Yüksekokulu, Hopa Meslek Yüksekokulu, Arhavi Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır.
Eğitim Fakültesi
Fen Bilgisi Öğretmenliği
Fen Bilgisi Öğretmenliği(İkinci Öğretim)
Sınıf Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği(İkinci Öğretim)
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği(İkinci Öğretim)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Fen-Edebiyat Fakültesi
Biyoloji
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı(İkinci Öğretim)
Türk Dili ve Edebiyatı
Orman Fakültesi
Orman Endüstrisi Mühendisliği
Orman Mühendisliği(İkinci Öğretim)
Orman Mühendisliği
Peyzaj Mimarlığı