86400 Saniyen Var!

  • Konbuyu başlatan Eqe
  • Başlangıç tarihi
E

Eqe

Guest
Sabah kalktığında bir sonraki sabah olana kadar tam 86400 saniyen var. Ve her uyandığında tekrardan 86400 saniyen olacak. Geçen hiçbir saniye sana tekrardan verilmeyecek; her gün hiç kullanılmamış 86400 saniyeye sahip olacaksın. Bugün bana fazla saniye vermeyin, artanı yarına kullanırım gibi isteklerde faydasız. Sana her gün tam 86400 saniye verilecek ve bu hiç şaşmayacak. İstediğin gibi kullanma yetkisine de sahip olacaksın bu saniyelerini. İster uyursun, ister çalışırsın, istersen de istediğin herhangi bir şeyi yaparsın.
Ve sen malesef bir süre sonra bu saniyelerin her zaman verileceğini zannedeceksin. Nasıl olsa her gün bana 86400 saniye veriyorlar diye düşüneceksin. Ve bugün olmazsa yarın; yarın olmazsa sonraki gün; o zaman da olmazsa daha sonra hallederim bu işi veya herhangi düşüncemi demeye başlayacaksın.

Her yeni verilen 86400 saniyenin aslında seni sona yaklaştırdığını anlayamayacaksın. Her zaman 86400 saniye şansına sahip olacağını düşüneceksin. Bu saniyelerin herhangi bir gün bitebileceği hiç aklına gelmeyecek. Bir ilizyonun içinde olduğunu fark etmeyeceksin fark ettiğinde keşke haricinde hiçbir şey diyemeyeceksin.

Bazen zamanın yetmediği anlar olur. Keşke biraz daha zamanım olsaydı dediğimiz anlar. Ya bir işimiz eksik kalmıştır yada düşüncelerimize, hayallerimize ulaşmamıza az kala zamanın dolduğu anlar olmuştur.

Birinin kalbini kırdığımız ama düzeltmek için zaman bulamadığımız anlar.

Çok uzun gibi görünen bu hayatta o kadar çok gereksiz lüzümsuz bizi boşa oyalayan şeyler istemişiz ki hayattan arkamıza baktığımızda boşa geçirdiğimiz onca zaman görürüz. Ne kadar basit şeyleri yapamadığımızı ne kadar ulaşılamaz isteklerin peşinde koştuğumuzu görürüz. Sonra şimdi olsa şöyle veya böyle yapardım demeye başlarız.

Ve bu seferde bize verilen zamanı keşkelerle doldurmaya başlarız.

Geçen hiçbir saniye geri gelmiyorsa, verilen saniyeler yavaş yavaş tükeniyorsa, o zaman her bir saniye bizim için çok değerli.

Hayatımızın her bir saniyesinin dolu dolu yaşamak ve bize fayda sağlayacak hedefler uğrunda geçirmek çok önemli.

Unutmayın ki bir sabah uyandığımızda 86400 saniyemiz yani 24 saatimiz olmayabilir. Bu yüzden bize verilen zamanı israf etmeyelim ve elimizden geldiğince iyi kullanalım.
 
Ş

şimal

Guest
Sakın gec kalmayalım kaybedersen bulamazsın kıymet bılıp haykıralım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
İsrafın her türlüsü kötüdür zararlıdır hatta haramdır

lakin zaman bunların içinde belki en kötü olanıdır zira herseyi bir şekilde kazanabilirsiniz geriye getirebilirsiniz ama giden zamanı asla asla geri getirmezssiniz bu yüzden hayatta en cok onemsemmiz gereken şey zamandır belkide ...
 
Üst
Alt