Malzemeler:
3/4 su bardağı yağ (oda sıcaklığında katı halde bulunan "shortening" olarak anılan yağ) (Yerine tuzsuz tereyağı kullanılabilir)3/4 su bardağı yer fıstığı ezmesi
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
3 yumurta
2,5 - 3 su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın. Ardından bir karıştırma kabı alıp içine fıstık ezmesini, toz şekeri, esmer şekeri ve yağı aktarın. Malzemeleri tamamen özleşip hafif ve kabarık, kremamsı bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Krema kıvamına gelen karışımın içine geri kalan katı malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra kurabiye hamurunu bir bir yuvarlayarak yağsız bir fırın tepsisine dizin. 190 derecede önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika kadar pişirin.