25.09.2020 Günün Ayeti ve Hadisi

Günün Ayeti:
قُولُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَوْلَٓا اُنْزِلَ عَلَيْهِ اٰيَةٌ مِنْ رَبِّه۪ۜ قُلْ اِنَّ اللّٰهَ يُضِلُّ مَنْ يَشَٓاءُ وَيَهْد۪ٓي اِلَيْهِ مَنْ اَنَابَۚ
﴾٢٧)

اَلَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللّٰهِۜ اَلَا بِذِكْرِ اللّٰهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُۜ
﴾٢٨)
"İnkârcılar, "Ona rabbinden bir mûcize indirilseydi ya!" diyorlar. De ki: "Allah dilediğini saptırır; kendisine yöneleni de gerçeğe ulaştırır. Bunlar, iman edenler ve Allah’ı zikrederek gönülleri huzura kavuşanlardır. Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur." (Ra'd 27-28)



Günün Hadisi:


İyilik güzel ahlaktır. Kötülük ise vicdanı rahatsız eden ve başkalarının bilmsini istemediğin şeydir. (Müslim; Birr: 14)
 

lalala

Moderator
Moderator
Katılım
9 May 2019
Mesajlar
833
Tepkime puanı
877
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Kadın
İyilik zamanla değişebilmektedir.Günümüzde hangi iyiliklere daha çok ihtiyaç olduğunu bilmek gerekir. İyiliğin bütün renk ve zevkleriyle yaşandığı yer ailedir. Ailede bu eğitim verilirse, örneğin , yemek yedirmek, su içirmek, , güleryüz göstermek, din kardeşinin kederini gidermek, muhtaçlara yardım etmek, Müslümanın ayıplarını örtmek, Müslümanları sevindirmek, mazluma yardım etmek vs vs.. İyiliğin gerikalan bütün vasıfları da uygulanmış olur. @Angelica teşekkürler..
 
Üst
Alt