2018 Yılında Trend Olması Beklenen Yiyecek ve Uygulamalar

E

Eqe

Guest
2018 Yılında Trend Olması Beklenen Yiyecek ve Uygulamalar

1- Süper besin: Moringa; Yeni bir süper yeşil besin var. Latin Amerika ve Afrika’nın bir bölümü Haiti’de yetiştirilen Moringa bitkisi oleifera ağacının yapraklarıdır. İçerdiği besin öğeleriyle önümüzdeki yıl trend besinler arasına girmesi düşünülüyor.

2- Moda: Rejeneratif tarım: Bitkileri ekip biçen, tahrip olmuş toprağı yeniden canlandırmak için kullanılan yeni tarım yöntemleri trendler arasında.

3-Anlaşılabilir Etiketler: Artık tüketiciler etiketlere çok daha fazla önem veriyor ve iyice inceliyorlar. Etiketler tüketicilerin anlayabileceği ve telaffuz edebileceği besin öğeleri ile listelenmiş olmalıdır. Önümüzdeki yıl da bilinçli tüketiciler göz önünde bulundurularak gıda üreticileri etiket düzenlemelerinde açık ve anlaşılabilir olmaya özen gösterecekler.

4-Sağlıklı İçecek: Bitki suları: Tüketiciler önümüzdeki yıl da şekerli spor içecekleri ve aromalı sular yerine; aloe vera, enginar, kaktüs suyu gibi besleyici ve doğal bitkisel suları tercih etmeye devam edecekler.

5- Et Alternatifi: Jack Meyvesi; Etli dokusu ve birlikte pişirildiğinde diğer lezzetleri emerek bünyesine katma özelliğiyle ileride tüketiminin yaygınlaşacağı düşünülmektedir.

6-Doğal gıda boyası, Spirulina; Bu mavi-yeşil yosunlar karşımıza daha çok gıda takviyesi olarak çıkmaktadır. Artık mavi-yeşil doğal bir gıda boyası olarak da raflarda yerini almaya başlayacak gbi görünüyor
 
Üst
Alt