2018 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler

M

Muzik

Guest
2018 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler

2018 yılının başı ile beraber sanat camiasından pek çok usta sanatçının yaşamını yitirdiği haberleri yıl boyunca yayınlandı. 2018 yılının son çeyreği içerisinde yer alınan şu günlerde bu yıl içerisinde kaybedilen sanatçılar için pek çok anma törenleri düzenlendi. 2018 yılında kaybettiğimiz ünlüler listesinde oyuncudan müzisyene kadar pek çok duayen isim yer aldı. Bu isimlerin ölüm haberleri gerek hayranlarını gerekse de sanat camiasını yasa boğan günler yaşanmasına neden oldu.
Münir Özkul

Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hoca’sı olarak bilinen Münir Özkul uzun yıllardır hastanede KOAH ve Demans tedavileri görmekteydi. Yaşar Usta, Mahmut Hoca gibi pek çok karaktere hayat veren Münir Özkul 2018 yılı içerisinde kaybettiğimiz ünlüler arasında yer aldı. 5 Ocak 2018 tarihinde hayata gözlerini yuman usta oyuncu 93 yaşında öldü. Hayranlarını ve ailesini yasa boğan bu ölüm sonrası Münir Özkul’un oynadığı filmlerin tamamı televizyon ekranlarında yer aldı. Gördüğü uzun süreli tedavilere kısa süreli cevaplar veren usta oyuncunun 93 yaşında hayata gözlerini kaldığı hastanede yumduğu bilgisi basın ile paylaşıldı.
Ülkü Tamer

Gazeteci, oyuncu, şair ve çevirmen olarak nitelendirilebilecek pek çok alanda kendisini geliştiren Ülkü Tamer de 2018 yılında hayatını kaybeden ünlüler arasında yer aldı. Döneminin en ünlü şairleri arasında gelen ve bugün hala bıraktığı yazılar ile adından söz ettirmeyi başaran Ülkü Tamer, 81 yaşında Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayata gözlerini yumdu. 2 Nisan 2018 tarihinde öldüğü bildirilen Ülkü Tamer’in vefatı sanat camiasını yasa boğdu. Şiirleri, oyunculuğu ve pek çok kitapta çevirmen olarak yazdığı adı ile hafızlara kazınan Ülkü Tamer’in cenazesine sanat camiasından pek çok ünlü isim katılarak son görevlerini yerine getirdiler.
 
Üst
Alt