2018 Yılı Yiyecek Eğilimleri

E

Eqe

Guest
2018 Yılı Yiyecek Eğilimleri

1.Çiçek Tadı: Yemek sanatçıları, fotoğrafçıları ve gurmeler yıllarca yenilebilir otları toplayıp sofralarımıza getirdiler ancak bu yıl başlayan, çiçeklerin yemeklerde kullanımı önümüzdeki yıl itibariyle yeni trendler arasına girmeye başlıyor. Süpermarket raflarında çiçekleri görürseniz şaşırmayın.
2.Fonksiyonel (Tıbbi) Mantar: Reishi, maitake, koriolus gibi fonksiyonel mantarlar bu güne kadar sağlığı destekleyici gıda takviyeleri olarak karşımıza çıksa da aynı yosunlar gibi artık mutfağımızda yer almaya başlayacak.

3.Orta Doğu’dan Gelen Şölen: 2018 yılı bu lezzetli gelenekleri ana akım haline getirecek gibi görünüyor. Orta Doğu Kültürü’nün klasik içerikleri ve farklı lezzetleri; İran, İsrail, Fas, Suriye ve Lübnan esintilerine sahip.

4.Yüksek Teknolojili Bitkisel Ürünler: Bitkiye dayalı diyetler ve yemekler gıda dünyasında yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Üstelik şimdi bir de teknolojinin imkanlarından faydalanıyor olması bu yiyeceklerin talebini artırıyor. Bu akım teknolojiyi kullanarak tarifleri geliştirerek, bitkisel besin öğeleri ve proteinlerinin doğru kombinasyonuyla az pişmiş et görünümünde ve dokusunda vegan burger yaparak veya domateslerden yapılmış suşilere "not-tuna” "tonbalığı içermez” ibareleri koyarak tüketicilere kafa karıştırıcı alternatifler ortaya çıkarmaktadır.

5.Patlamış Atıştırmalıklar: Gelişen teknolojiyle artık her şeyi kinoa veya pirinç patlağı gibi patlatılmış, kurutulmuş ve gevrek bir halde tüketebiliyoruz.

6.Kişiler Bireysel Çözümlerini Kendileri Buluyor: Çok daha fazla tüketici modern yaşamı telaşlı ve stresli bulduğundan; esnek ve dengeli diyetler kişisel bakım rutininin bütünleyici unsurları haline geliyor. Tüketiciler sağlıklı pratik tarifler geliştirmeye daha çok özen gösteriyor. Online yiyecek alışverişinin yaygınlaşmasıyla birlikte kişilerin sağlıklı tarifleri hazırlamak için malzemelere ulaşmasını kolaylaştıran yeni bir dönem başlamaktadır.
 
Üst
Alt