2018 Yılı Dünya Gıda Raporu’na Göre Yükselen Trendleri

E

Eqe

Guest
2018 Yılı Dünya Gıda Raporu’na Göre Yükselen Trendleri

1-Kahve + Baharat : Tarçın, baharat kabuğu ve karanfil aromaları ile lezzetlendirilmiş, chai stili kahveler düşünün.

2- Kahvaltılarınızda Umami: Gıda dünyasının yeni keşfettiği ancak kökeni neredeyse insanlık tarihi kadar eskilere dayanan umami artık acı, ekşi, tatlı ve tuzlu tadın yanında beşinci bir tat olarak kabul görüyor. Tek başına tüketildiğinde belirgin bir tat hissedilemeyen umami içine eklendiği yiyeceğin tadını değiştirerek daha lezzetli hale gelmesini sağlıyor. Önümüzdeki yıl yükselişe geçecek olan "Jianbing” ise geleneksel bir Çin sokak yemeğidir. Umamiden zengin hiosin sosu ve biber sosu ile yapılan kahvaltılık bir kreptir. Yumurta, turşu, sebze ve çeşitli otlarla süslenerek servis edilmektedir.

3-Moringa: "Yaşam ağacı” yapraklarından elde edilen moringa bitkisi maçadan daha fazla protein, lif, kalsiyum ve vitamin içeriğine sahiptir, 2017’de olduğu gibi önümüzdeki yılda da trend besinler arasına yer alacağı düşünülmektedir.

4-Yavaş Mayalanan Hamur: Fermantasyon çılgınlığı önümüzdeki yıl da devam edecek. "Pinsa” antik Roma usulü bir pizzadır. Özelliğini hamurunun uzun süre fermantasyon işleminden geçirilmesinden alır.

5-Çayda Pişirilmiş Nohut: Çin, Hint, Tayland ve Loas lezzetlerinin karışımı olan Birmanya mutfağına özgü bir tariftir. 2018 yılında ön plana çıkacağı düşünülüyor.
 
Üst
Alt