Damatlık Seçimi

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
31
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
Evlilik, bir erkeğin için hayatında yaşayacağı en önemli anlardan biridir. Bir insanla hayatınızı paylaşmaya hazırlanıyorsunuz. Heyecan duyuyorsunuz, hayaller, umutlar besliyorsunuz. Erkek açısından bu güzel anın en önemli detaylarından birini de damatlık seçimidir. Beyazların büyüsünde bir gelin prensesin yanında, yine beyaz atlı prens misali bir damadın olması gerekir. Ki olmalı da…

6539


Toplum olarak herhalde dünyada da aynıdır, genellikle düğünler gelinler üzerine gider ve hep onların etrafında şekillenir. Gelin makyajı, gelin saçı, takısı, kuaförü ve tabii ki de bazen binlerce lira tutabilen gelinlikler. Aynı zamanda biz gariban erkeklerin ezildiği koskocaman bir an da olduğu kesin. “Aman gelinliği güzel olsun biz ortalama bir şey bulur giyeriz” diyebiliyoruz.. İşte biz erkeklerin fedakarlığı işte burada başlıyor onlar güzel ve özel olsun diyoruz. Fedakarız biz…

6540


Ama başta da belirttiğimiz gibi gelinlerin yanında onlara yakışacak damatlar olmamız gerekiyor. Bu güzel anın yani damatlığınızın seçimi konusunda sizlere bir kaç ipucu vermeye çalışacağız. Damatlar nasıl giyinmeli? Damatlıklar nasıl olmalı? seçilmeli? Damatlık elbise çeşitleri nelerdir?

6541


Damatlık Elbise Seçimi
İlk olarak belirtelim damatlığınıza kesinlikle önem verin. Bu şıklığın yanında sağlık açısından bile önemli, ucuz kalitesiz bir damatlık o güzel anınızı bile mahvedebilir. Nasıl mı derseniz? Polyester, sentetik türünden alacağınız bir elbiseyle ter içinde kalıp pişik bile olabilirsiniz. Her şeyi geçtik, yüzlerce kişiyle sarılıp öpüşeceksiniz, düğün havaları, danslar cabası, zaten düğünler yaz ayında oluyor, ter içinde kalırsınız. Mümkün olduğunca kaşmir, merinos, angora yün ve pamuk karışımı kumaşlar tercih edin. Şu linkten kumaş seçimi detaylarına ulaşabilirsiniz.
Gelelim ikinci konuya, damatlığımız hazır mı olsun, yoksa bir terziye mi diktirelim? Sevgili arkadaşlar, değerli erkekler, eğer doğuştan şanslı biriyseniz fit ve standart bir vücudunuz varsa gidin mankenlik yapın, ama onun dışında size uyacak bir hazır takım elbise bulmanız çok zordur. Acı ama gerçek! Bir şekilde hazır bile alsanız mutlaka orasını burasını vücudunuz uydurmak, tamir ettirmek gerekiyor. İşinin ehli olmayan birisinde yapılan tamirat tuhaf bir sonuç doğurabilir. Zaten adı üstünde tamir!
O yüzden güvenilebilir ve işinin ehli bir terziye takım elbisenizi yaptırmak en iyisi. Biliyoruz daha pahalı 0lacak ama gelinliğe verilen önemi ve paraları düşünün. İmkanınız varsa bir terzi tarafından sizin vücudunuza uygun dikilecektir. Ama dediğimiz gibi iyi terzi şart.
Damatlık Takım Elbise Çeşitleri
Damatlık olarak 3 çeşit elbise tarzı var. Bunlar, normal takım elbise, smokin ve smokinin kuyruklu versiyonu olan frak.

6542


Tabii ki siyahın en önemli avantajı aşağı yukarı tüm erkeklere yakışır olması ve küçük hataları göz ardı edebilir olması. Siyahı genel bir trend olarak kabul etmek gerekir. Onun dışında yine lacivert ve koyu tonlar damatlıklarda en önemli renk tercihleri. Ama bu demek değil ki diğer renkler tercih edilmez. Eğer uygun size güzel giden bir modelin her çeşit rengini kullanabilirsiniz. Özellikle kır düğünü gibi bir düğün ortamında size uygun renkte bir keten takım elbise dahi giyebilirsiniz. Unutmayın size uygun bir renk mutlaka vardır. Renk tercihleri uyumu kişiseldir. Dikkat edersiniz bazıları mavi içinde çok kolay ve rahat ederken bazı renkler size sıkıntı verebilir. Buna her türlü alışverişlerinizde dikkat edin ve kendi renginizi bulun.
Gelelim beyaz konusuna, açıkçası şık oluyor ama taşımak biraz zor sanırım. Beyaz renkte takım elbise için fit bir vücut gerekiyor. Beyaz daha çok smokin’de tercih ediliyor.
Kravat konusunda ise uzun boylu ve fit biriyseniz ince kravatlar tercih etmek daha iyi bir sonuç verir. Yine benzer renkte bir cep mendili tercih edilmelidir
Gömleklerde genel tercih yine beyaz renk oluyor. Tarzınıza göre yine renk kombini yapabilirsiniz ama sade beyaz ve soft renkleri tercih edebilirsiniz. Burada önemli detay kol düğmeleri oluyor. Güzel bir kol düğmesi şık bir detay katar.
6543


Smokin
Bir evlilik klasiği olan smokin damatların en çok tercih ettiği bir elbise tarzı diyebiliriz. Smokin düğün, balo gibi resmi törenlerde tercih edilir. Aslında genel rengi siyah olmasına rağmen beyaz renk çeşitleri de son derece şık oluyor. Eğer geniş omuzlu ve uzun boylu fit biriyseniz beyaz rengi tercih edebilirsiniz.
Smokin, ceket boyu olarak normal takım elbiseden daha kısadır ve yakaları ise genelde saten olur. Gömlek olarak ise kesik yakalı bir gömlek giyilir. Tabii ki smokinin temel aksesuarı mutlaka ama mutlaka siyah papyon oluyor. Kuşak konusu smokinin unsurlarından biri olmasa da göbekli erkekler için tercih edilmeli. Ayakkabı olarak parlak renkli siyah ayakkabı giyilmeli.
Smokinin genellikle davetlerde giyildiği için güzel bir smokin sahibi olmanız bu davetlerde de kullanacağınız anlamına gelir. Özel davetlerde farklı renkte papyon kombinasyonu yapılabilir.
6544


6545


6546


6547


6548
 

Ramsey

New member
Kullanıcı
Katılım
18 Tem 2019
Mesajlar
42
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Konum
Turkiye
Cinsiyet
Erkek
Benimde Tercihim siyah takım, fakat Damatlık olarak beyaz takım da yakışır :)))
 

Ramsey

New member
Kullanıcı
Katılım
18 Tem 2019
Mesajlar
42
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Konum
Turkiye
Cinsiyet
Erkek
@Şiir, Yakısana her renk yakışır,Tabii ama o takımın yanına hakeden yakısan hatun bulmak cok zor:)))))
 
Üst
Alt