Gel İstersen Bir Kahve İçelim

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
31
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
İlk kez buluştunuz. Akşam yemeği yediniz, belki uzun uzun sohbet ettiniz. Sonra seni evine bıraktı. "Gel istersen, bir kahve içelim" dedin. Mesaj açık. Ama "Hayır" dedi. Ne demek hayır?!

Tamam, bunu arkadaşlarınla uzun uzun konuşacaksın. "Belki erkenden toplantısı vardı" diyeceksiniz, "Gay olabilir mi?" diye düşüneceksiniz, "Yeni bir ilişkiye balıklama dalmak istemiyordur" diye akıl yürüteceksiniz, "Kendine bakmadan beni mi test ediyor bu?!" diye sinirleneceksiniz. Ama istersen önce buluşmanızı gözden geçirelim, bakalım bu işin oluru var mıymış?

Yemek boyunca nelerden bahsettiniz?

6006


Birlikte çıkılan yemeklerin amacı birbirinizi daha iyi tanımak, ortak özelliklerinizi ortaya dökmektir ya... Eğer yemek boyunca kendinden bahsettiyse, sana pek fazla soru sormadıysa ve en alakasız konuları bile kendine bağladıysa; seninle değil, kendisiyle ilgileniyor demektir. Böyle insanlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Ufacık bir şeyden egosu zarar görebilir, hiç yoktan kavgalar çıkabilir.



Eski sevgili konusu açıldı mı?

Pek tavsiye edilmemekle birlikte, ilk buluşmada eski sevgililerden bahsedilebilir. Karşındaki adam eski sevgili külliyatını masaya boşalttıysa, seni onlarla kıyaslıyor olması olası. Sürekli tek bir eski sevgilisinden örnekler verdiyse, sıkıntı daha da büyük, sırtında tatmin edilmemiş istekler ve unutulamamış anılarla dolu bir çuval taşıyor. Kaç kaç kaç!



Güldünüz mü, sustunuz mu?
Bu denklemle durum analizi kolayca yapılabilir. Birlikte çok güldüyseniz iyi anlaşmış ve eğlenmişsinizdir. Araya uzun, rahatsız sessizlikler girdiyse, pek fazla ortak yönünüz yoktur. Tabii her şey birbirinize karşı ne kadar utangaç davrandığınıza göre değişir. Ama ortada o kadar utangaçlık varsa sen de adamı kahveye davet etmezsin, değil mi?



Eller, gözler, dudaklar ne durumda?

Karşında profesyonel bir sosyopat yoksa, vücut dili sana bilmen gereken her şeyi söyleyecektir. Yüzüne bakarak konuşmadıysa, kollarını bağlayıp oturduysa, sana doğru eğilmek yerine sandalyeye yapışmışçasına arkasına yaslandıysa, sana yaklaşmak yerine mümkün olduğunca uzak durduysa; o gece başlamadan bitmiş sayılır.



Acele mi edildi, plan mı yapıldı?

İyi bir buluşma, uzun sürmesi ve tekrarlanması istenen bir buluşmadır. Yemek, tatlı, sinema, bir şeyler içme gibi bir sırayı toplam 3 saate sığdırmayı başardıysanız, her şey aceleye gelmiş, pek sağlıklı bir iletişim kurulmamış, adet yerini bulsun diye çıkılmış ve gece bitirilmiştir. "Bir gün buraya da gidelim" gibi cümleler de kurulmadıysa, tekrar görüşme ihtimali iyice azalır.



Böyle durumlarda, "En azından nazik biriymiş, tek gecelik bir şey için koskocaman bir hayal dünyası yaratmadı" diyerek yoluna devam etmek en iyisi.

 
Üst
Alt