Hepsinin Bir Burcu Var, Türlü Türlü Huyu Var! 12 Burcun Erkeğini de Paylaşiyoruz )))

Dünyanın kuralıdır: Romantik ilişkilerde insanların kalbi kırılır. Açık ve net. Her zaman bir taraf daha fazla sever, bir taraf daha çok kırar. Bu liste uzar gider.

Peki kalp kırığının ilacı nedir? Elbette ki mizah! Halimize ve onlara tatlı tatlı takılacağız, sataşacağız ki eğlenelim, acıyı bal eyleyelim. İşte bu yüzden, her burç erkeğinin ennnnn kötü yönlerini sizler için hazırladık


Sakın yanlış anlamayın; burçların sadece kötü yönleri bunlar! O burca mensup her erkeğin kötü olduğu iddiasında asla değiliz! Maksat muhabbet!



Baş etmesi kolay görünse de, adeta bir sabır testi: Koç Burcu Erkeği!

s-18ac43a8f51ce36d1236c82e6ef99adb5f3c6b0d.webp

Bu adam ilk başta kolay gözükür, gerçekten. İlişki o kadar ışık hızında ilerler ki, her şeyin kendiliğinden yerli yerine oturduğunu ve çok sevdiğini düşünürsünüz. Duygularıyla açıktır; derhal sevdiğini söyler, ilgisini sakınmaz...


Lakin o hızın içerisinde önemli detaylar kaynayıp gitmiştir bir kere. Aksiyon sever bu çocuk; ilişkide taşlar yerine oturduğunda, aksiyonu kendisi yaratmaya başlar. Kıskanır, ama kendisi de çapkınlıktan asla geri durmaz. Özgürlüğüne de laf ettirmez, kavgada kural tanımaz ve çok sert konuşur. Köprüleri çabuk yakar, hemen özür diler.

Verem eder sizi, verem! Bu ilişki ancak o tamamen karar verdiğinde biter; o zaman da dönüp arkasına bakmaz bile. Arkadaş kalmaz. Sizi her yerden engeller.



Dayanıklı ve güzel bir araba düşünün; ama çok yavaş gidiyor... İşte Boğa burcu erkeği ile ilişkiniz de aynen böyle ilerleyecek.


s-431c337413d5395713f055372b812692a41a13a7.webp

Koç gibi hemencecik ilişki başlatmasını, başladığında bile hemencecik ısınmasını ve büyük laflar etmesini beklemeyin. İyi güzel, bu açıdan gerçekçi ve aklı başında olduğunu düşünebiliriz. Lakin ya çok yavaş ilerliyorsa? O zaman ne yapacaksınız? Dünyanın en sinir bozucu şeyini: Bekleme eylemini!


Bekletir, sorunlarınızı anlatırsınız "hallederiz" der, asla acelesi yoktur. İlişkide ilgisini hediyelerle gösterir. Keşke biraz konuşsa dersiniz. Hizmet bekler, keyfi sever, off off...

Onu zaten herkes hobi olarak gömüyor... Haksız da sayılmazlar hani! İşte İkizler!

s-de14482ca3fd6890f65631272e692beae9e87971.webp

Önce çok mu saf, yoksa gerçekten çok mu kurnaz olduğunu anlayamayacaksınız. Ardından yalan söylediğinin farkında olup olmadığını... Yani şöyle; bu adam gerçekten gözünüzün içine baka baka yalan mı söylüyor, yoksa ciddi ciddi söylediklerine kendisi de inanıyor mu? diye sorgulayacaksınız. Son aşamada da onun sevgilisi misiniz, annesi mi, kankası mı... Bunu ayırt etmeye çalışırken geçireceğiniz fenalıkları atlatabilirseniz; buyurun, mis gibi bir İkizler ilişkiniz var.


Söylediklerini hatırlamaz (neden acaba?), sağ gösterip sol vurur, sizi havalara atar, tutmayı unutur... Geçmiş olsun.

Ağlak bir manipülatör: Yengeç Burcu Erkeği!

s-11fba8aaab38bbe2a3099e968aec7992048dda3e.webp

Bunlar var ya bunlar! Şeytana pabucunu ters giydirir! En büyük maskeleri de, melek gibi görünmeleridir. Dikkat edin bakın, nedense bunların bütün eski sevgilileri manyaktır. Oysa bunlar sütten çıkmış ak kaşıktır. İkizler, Akrepler günah keçisi ilan edilmişken, kimse asıl tehlikeyi görmez: Yengeç erkeği!


Öncelikle değişkendir. Değişmeyen tek şeyi ise geçmişe bağıdır. Eskilerden zor kopar, anne huzurunu arar; hayatına aldığı insana da çok yakın davranır ve her zayıf noktasını görmeye çalışır. Neden? Şifalandırmak için mi sizce? Hayır; sizinle ilgileniyormuş gibi görünerek sizin zaaflarınızı, yaralarınızı keşfeden Yengeç erkeği, bunları size karşı zamanı gelince kullanacaktır. Sizi sayısız güven testlerine sokacak, kendi güvensizliğini size yansıtacak, illallah ettirecek ve "eeeh" diye posta koymaya başladığınız andan itibaren de o zaaflarınızı kullanacaktır.

Sever, sevdiğini söyler, ilgi gösterir. Fakat bunların karşılığını misliyle bekler.

Kolay ama sinir bozucu: Aslan Burcu Erkeği...

s-fc8809fe2495137f7a8e7b4b30d80ec62ae70e66.webp

Aslında "ağam, paşam" çekilince idare edilmeyecek bir erkek değil. Lakin bir noktadan sonra "neden ben bu adamı idare edeyim be?!" diye kendinize sorarken bulabilirsiniz.


İlgi her zaman onun üzerinde olmalıdır; o yüzden sorunsuz giden bir ilişki düşünülemez. Drama yaratır. En ufak şeyden fırtınalar koparır. Onunla alakalı olan her şey ama her şey çok önemlidir. Bir arkadaşınız ona soğuk davranmışsa, komşu arabasını onun yerine park etmişse, patronu kendisini görmezden gelmişse; günün gündemi bellidir. Aslan Efendi ve kocaman egosu.

O egoyu şirin görebilirseniz bir yere kadar gider; lakin beslendikçe coşacağını da unutmayın.



Hayatı kendisine cehennem ettiği yetmez, başkalarına da cehennem eder: Başak Burcu Erkeği!


s-904d4b24cfd85f9acb3ba74611e47fc843c232b0.webp

Talep etmediğiniz, istemediğiniz kadar üstünüze düşer. Sonra da aynısını bekler. Aynı ilgiyi verdiğinizde de beğenmez, mana bulur. Her hareketinizin, her sözünüzün eleştirilmesine hazırlanın. Manipüle eder, kendisini kendi rızasıyla bürüdüğü "çilekeş" rolünde acı çekiyormuş gibi durur. Kıskanır, ÇOK KISKANIR. Kendi haline bırakılmalıdır. Ama kendi haline bıraktığınızda da gelip "zaten ben kimim ki..." diye trip atar.


Her hareketinizin altında bir anlam arar. Bezdirir.


Bu var ya bu... Çıngıraklı yılan! Terazi Burcu Erkeği!

s-199aa27fdd886a4d4c56171c3edf356c62631ae4.webp

Nabza göre şerbet vermesini bilir. Tıpkı bir politikacı gibi ağzı laf yapar ve tıpkı bir avukat gibi kanunların açıklarını bulmakta ustadır. Kendi "adalet" illüzyonuna öyle kapılır ki; her hareketi sonradan "kötü adam" olmamak için planlıdır. Her şeyi dozunda verir. İlgiyi, alakayı, sevgiyi... İnsan gibi de ayrılmaz asla! Bezdirme politikası uygular. İlişki boyunca iyidir hoştur ama çok fazla yalan söyler. Bu yalanlarını da "kibar olmak, kırmamak" amacıyla söylediğini iddia eder.


Onunla olmak çok güzeldir, çok güvenilmezdir. Kolay da unutulmaz yaşattıkları.

Ayrıldıktan sonra İnstagram fotoğraflarınızı beğenmeye devam eder.

Hmmm... Akrep Burcu Erkeği!

s-a9ad8706461cd1ad127fc848958210831a76fc31.webp

Burada iki ihtimal var: Akrep'in sizi sevmesi ya da Akrep'in sizinle takılıyor olması. İkisi de zorlu bir yol, emin olun.


Ortada mahremiyet bırakmaz, kendisi içini çok çok zor ve azıcık açarken, karşısındakinden sonsuz dürüstlük bekler. Asla güvenmez ama güven bekler. Aklından ne geçiyor, merak edersiniz. Sisli bir yolda yürümek gibidir.

Talepkardır ayrıca. Akrep ile ilişkiniz bittikten sonra savaştan çıkmış gibi hissedersiniz.

Ayrıldıktan sonra evinizin önüne gelip "aşağı in" diye mesaj atandır.


Ne işiniz var zaten bununla?! Yay Burcu Erkeği...


s-20426527fa9e581ac5eb69a122387673406beb7b.webp

Aşık eder. Bu bir gerçek. Ağzı iyi laf yapar, şahane güldürür, hikayeleri bitmez. Sıcacıktır. Aşık olursunuz. İşte gerisi berbat.


Bugün varsa yarın yoktur. Çapkınlığından asla ödün vermez. Her zaman ön planda kendi hayatı ve kendi planları vardır. Ayrıca küçümser; fikrinizi, cisminizi yeri gelince yok sayar. O da kıskançlardandır. İşine yaradığınız sürece iyisinizdir; harcar gider arkasına bakmaz bile!

İlişki adamı gibi görünür lakin o ilişki berbat bir ilişkidir. İşte o berbat ilişkinin adamıdır: Oğlak Burcu Erkeği.

s-760bff9d0b69e3f4ddd34ab938ee7bca22b55091.webp

Gerçekçi olacağım diye karamsar olan, sürekli en kötüsünü düşünen ve düşündüren adamdır. Bununla beraber oldukça bir süre sonra siz de kuruyup kaldığınızı hissedersiniz. Yapmak istemediği her şeye gerçekçi bahaneler uydurur. İyi manipüle eder. Onu kurtaramazsınız!


İkizler gibi belirsiz süreçte eğlendireceğine; net bir ilişkide can sıkar. Hangisi daha kötü siz karar verin!


Kova Burcu Erkeği... Bu tanım bile zaten başlı başına bir hakaret niteliğinde!

s-6988ab12957b6102c314807204ab6ff0fdc38529.webp

İkizler, Teraziler bir kenara çekilsin... Asıl dengesizliğin kitabını yazan Burç aha bu! Bugün varsa, yarın bulamazsınız. Ama en azından dürüsttür de; kolay kolay dilinden büyük vaatler çıkmaz. Lakin hareketleriyle sizi tam bir ilişki yaşadığınıza ikna eder... Derken bir bakmışsınız adam yok!


O çok yüce(!) zekasıyla insan ilişkilerini çok küçük ve sıradan görür. Kendi kalbi kolay kırılmayacağı için, başkalarının da kendisi kadar sert olduğunu sanar.

Sırf karşı olmak için saçmalar. Buna en iyi çözüm "kaçan kovalanır" taktiği uygulamaktır. Çözemeyeceği şey bulunca çıldırır! Lakin sürekli kaçarak ilişki yaşamayı tabii ki de istemeyebilirsiniz.



Gelelim melek yüzlü şeytana! Balık Burcu Erkeği!

s-f3e5cac325ebb2920d3b600e61d797b58f3e45ba.webp

Bu burç erkeğinin açıklamasına "aldanma çocuksu mahsun yüzüneee" diye yanık bir ezgi ile girmek istiyorum. Bunlar var ya, tam birer yılan!


Duygusallığının ardına gizlenir, ne zaman suçlanacak olsa kendisini acındırır; kendi kendine de acıyan biri olduğundan aslında hiçbir zaman suçlu hissetmez. Yalan söyler ve aldatır. Dürüstçe ayrılmayı beceremez. Zorbalık ve sertlikle değil ama kurbanını duygusal manipülasyonla hayattan bezdirir.

Evlerden ırak!

Büyük burçlar,evlerden ırak!



 

Eda

New member
HanımZade
Katılım
18 Ağu 2017
Mesajlar
89
Tepkime puanı
269
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
En iyisi yalansiz yalniz yaşamak !!!!!!
Tırstım :)
 

eSmiRa

New member
HanımZade
Katılım
22 Şub 2018
Mesajlar
257
Tepkime puanı
523
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Dünyanın kuralıdır: Romantik ilişkilerde insanların kalbi kırılır. Açık ve net. Her zaman bir taraf daha fazla sever, bir taraf daha çok kırar. Bu liste uzar gider.

Peki kalp kırığının ilacı nedir? Elbette ki mizah! Halimize ve onlara tatlı tatlı takılacağız, sataşacağız ki eğlenelim, acıyı bal eyleyelim. İşte bu yüzden, her burç erkeğinin ennnnn kötü yönlerini sizler için hazırladık

Sakın yanlış anlamayın; burçların sadece kötü yönleri bunlar! O burca mensup her erkeğin kötü olduğu iddiasında asla değiliz! Maksat muhabbet!



Baş etmesi kolay görünse de, adeta bir sabır testi: Koç Burcu Erkeği!

s-18ac43a8f51ce36d1236c82e6ef99adb5f3c6b0d.webp

Bu adam ilk başta kolay gözükür, gerçekten. İlişki o kadar ışık hızında ilerler ki, her şeyin kendiliğinden yerli yerine oturduğunu ve çok sevdiğini düşünürsünüz. Duygularıyla açıktır; derhal sevdiğini söyler, ilgisini sakınmaz...


Lakin o hızın içerisinde önemli detaylar kaynayıp gitmiştir bir kere. Aksiyon sever bu çocuk; ilişkide taşlar yerine oturduğunda, aksiyonu kendisi yaratmaya başlar. Kıskanır, ama kendisi de çapkınlıktan asla geri durmaz. Özgürlüğüne de laf ettirmez, kavgada kural tanımaz ve çok sert konuşur. Köprüleri çabuk yakar, hemen özür diler.

Verem eder sizi, verem! Bu ilişki ancak o tamamen karar verdiğinde biter; o zaman da dönüp arkasına bakmaz bile. Arkadaş kalmaz. Sizi her yerden engeller.



Dayanıklı ve güzel bir araba düşünün; ama çok yavaş gidiyor... İşte Boğa burcu erkeği ile ilişkiniz de aynen böyle ilerleyecek.

s-431c337413d5395713f055372b812692a41a13a7.webp

Koç gibi hemencecik ilişki başlatmasını, başladığında bile hemencecik ısınmasını ve büyük laflar etmesini beklemeyin. İyi güzel, bu açıdan gerçekçi ve aklı başında olduğunu düşünebiliriz. Lakin ya çok yavaş ilerliyorsa? O zaman ne yapacaksınız? Dünyanın en sinir bozucu şeyini: Bekleme eylemini!


Bekletir, sorunlarınızı anlatırsınız "hallederiz" der, asla acelesi yoktur. İlişkide ilgisini hediyelerle gösterir. Keşke biraz konuşsa dersiniz. Hizmet bekler, keyfi sever, off off...

Onu zaten herkes hobi olarak gömüyor... Haksız da sayılmazlar hani! İşte İkizler!

s-de14482ca3fd6890f65631272e692beae9e87971.webp

Önce çok mu saf, yoksa gerçekten çok mu kurnaz olduğunu anlayamayacaksınız. Ardından yalan söylediğinin farkında olup olmadığını... Yani şöyle; bu adam gerçekten gözünüzün içine baka baka yalan mı söylüyor, yoksa ciddi ciddi söylediklerine kendisi de inanıyor mu? diye sorgulayacaksınız. Son aşamada da onun sevgilisi misiniz, annesi mi, kankası mı... Bunu ayırt etmeye çalışırken geçireceğiniz fenalıkları atlatabilirseniz; buyurun, mis gibi bir İkizler ilişkiniz var.


Söylediklerini hatırlamaz (neden acaba?), sağ gösterip sol vurur, sizi havalara atar, tutmayı unutur... Geçmiş olsun.

Ağlak bir manipülatör: Yengeç Burcu Erkeği!

s-11fba8aaab38bbe2a3099e968aec7992048dda3e.webp

Bunlar var ya bunlar! Şeytana pabucunu ters giydirir! En büyük maskeleri de, melek gibi görünmeleridir. Dikkat edin bakın, nedense bunların bütün eski sevgilileri manyaktır. Oysa bunlar sütten çıkmış ak kaşıktır. İkizler, Akrepler günah keçisi ilan edilmişken, kimse asıl tehlikeyi görmez: Yengeç erkeği!


Öncelikle değişkendir. Değişmeyen tek şeyi ise geçmişe bağıdır. Eskilerden zor kopar, anne huzurunu arar; hayatına aldığı insana da çok yakın davranır ve her zayıf noktasını görmeye çalışır. Neden? Şifalandırmak için mi sizce? Hayır; sizinle ilgileniyormuş gibi görünerek sizin zaaflarınızı, yaralarınızı keşfeden Yengeç erkeği, bunları size karşı zamanı gelince kullanacaktır. Sizi sayısız güven testlerine sokacak, kendi güvensizliğini size yansıtacak, illallah ettirecek ve "eeeh" diye posta koymaya başladığınız andan itibaren de o zaaflarınızı kullanacaktır.

Sever, sevdiğini söyler, ilgi gösterir. Fakat bunların karşılığını misliyle bekler.

Kolay ama sinir bozucu: Aslan Burcu Erkeği...

s-fc8809fe2495137f7a8e7b4b30d80ec62ae70e66.webp

Aslında "ağam, paşam" çekilince idare edilmeyecek bir erkek değil. Lakin bir noktadan sonra "neden ben bu adamı idare edeyim be?!" diye kendinize sorarken bulabilirsiniz.


İlgi her zaman onun üzerinde olmalıdır; o yüzden sorunsuz giden bir ilişki düşünülemez. Drama yaratır. En ufak şeyden fırtınalar koparır. Onunla alakalı olan her şey ama her şey çok önemlidir. Bir arkadaşınız ona soğuk davranmışsa, komşu arabasını onun yerine park etmişse, patronu kendisini görmezden gelmişse; günün gündemi bellidir. Aslan Efendi ve kocaman egosu.

O egoyu şirin görebilirseniz bir yere kadar gider; lakin beslendikçe coşacağını da unutmayın.


Hayatı kendisine cehennem ettiği yetmez, başkalarına da cehennem eder: Başak Burcu Erkeği!

s-904d4b24cfd85f9acb3ba74611e47fc843c232b0.webp

Talep etmediğiniz, istemediğiniz kadar üstünüze düşer. Sonra da aynısını bekler. Aynı ilgiyi verdiğinizde de beğenmez, mana bulur. Her hareketinizin, her sözünüzün eleştirilmesine hazırlanın. Manipüle eder, kendisini kendi rızasıyla bürüdüğü "çilekeş" rolünde acı çekiyormuş gibi durur. Kıskanır, ÇOK KISKANIR. Kendi haline bırakılmalıdır. Ama kendi haline bıraktığınızda da gelip "zaten ben kimim ki..." diye trip atar.


Her hareketinizin altında bir anlam arar. Bezdirir.


Bu var ya bu... Çıngıraklı yılan! Terazi Burcu Erkeği!

s-199aa27fdd886a4d4c56171c3edf356c62631ae4.webp

Nabza göre şerbet vermesini bilir. Tıpkı bir politikacı gibi ağzı laf yapar ve tıpkı bir avukat gibi kanunların açıklarını bulmakta ustadır. Kendi "adalet" illüzyonuna öyle kapılır ki; her hareketi sonradan "kötü adam" olmamak için planlıdır. Her şeyi dozunda verir. İlgiyi, alakayı, sevgiyi... İnsan gibi de ayrılmaz asla! Bezdirme politikası uygular. İlişki boyunca iyidir hoştur ama çok fazla yalan söyler. Bu yalanlarını da "kibar olmak, kırmamak" amacıyla söylediğini iddia eder.


Onunla olmak çok güzeldir, çok güvenilmezdir. Kolay da unutulmaz yaşattıkları.

Ayrıldıktan sonra İnstagram fotoğraflarınızı beğenmeye devam eder.

Hmmm... Akrep Burcu Erkeği!

s-a9ad8706461cd1ad127fc848958210831a76fc31.webp

Burada iki ihtimal var: Akrep'in sizi sevmesi ya da Akrep'in sizinle takılıyor olması. İkisi de zorlu bir yol, emin olun.


Ortada mahremiyet bırakmaz, kendisi içini çok çok zor ve azıcık açarken, karşısındakinden sonsuz dürüstlük bekler. Asla güvenmez ama güven bekler. Aklından ne geçiyor, merak edersiniz. Sisli bir yolda yürümek gibidir.

Talepkardır ayrıca. Akrep ile ilişkiniz bittikten sonra savaştan çıkmış gibi hissedersiniz.

Ayrıldıktan sonra evinizin önüne gelip "aşağı in" diye mesaj atandır.

Ne işiniz var zaten bununla?! Yay Burcu Erkeği...

s-20426527fa9e581ac5eb69a122387673406beb7b.webp

Aşık eder. Bu bir gerçek. Ağzı iyi laf yapar, şahane güldürür, hikayeleri bitmez. Sıcacıktır. Aşık olursunuz. İşte gerisi berbat.


Bugün varsa yarın yoktur. Çapkınlığından asla ödün vermez. Her zaman ön planda kendi hayatı ve kendi planları vardır. Ayrıca küçümser; fikrinizi, cisminizi yeri gelince yok sayar. O da kıskançlardandır. İşine yaradığınız sürece iyisinizdir; harcar gider arkasına bakmaz bile!

İlişki adamı gibi görünür lakin o ilişki berbat bir ilişkidir. İşte o berbat ilişkinin adamıdır: Oğlak Burcu Erkeği.

s-760bff9d0b69e3f4ddd34ab938ee7bca22b55091.webp

Gerçekçi olacağım diye karamsar olan, sürekli en kötüsünü düşünen ve düşündüren adamdır. Bununla beraber oldukça bir süre sonra siz de kuruyup kaldığınızı hissedersiniz. Yapmak istemediği her şeye gerçekçi bahaneler uydurur. İyi manipüle eder. Onu kurtaramazsınız!


İkizler gibi belirsiz süreçte eğlendireceğine; net bir ilişkide can sıkar. Hangisi daha kötü siz karar verin!


Kova Burcu Erkeği... Bu tanım bile zaten başlı başına bir hakaret niteliğinde!

s-6988ab12957b6102c314807204ab6ff0fdc38529.webp

İkizler, Teraziler bir kenara çekilsin... Asıl dengesizliğin kitabını yazan Burç aha bu! Bugün varsa, yarın bulamazsınız. Ama en azından dürüsttür de; kolay kolay dilinden büyük vaatler çıkmaz. Lakin hareketleriyle sizi tam bir ilişki yaşadığınıza ikna eder... Derken bir bakmışsınız adam yok!


O çok yüce(!) zekasıyla insan ilişkilerini çok küçük ve sıradan görür. Kendi kalbi kolay kırılmayacağı için, başkalarının da kendisi kadar sert olduğunu sanar.

Sırf karşı olmak için saçmalar. Buna en iyi çözüm "kaçan kovalanır" taktiği uygulamaktır. Çözemeyeceği şey bulunca çıldırır! Lakin sürekli kaçarak ilişki yaşamayı tabii ki de istemeyebilirsiniz.


Gelelim melek yüzlü şeytana! Balık Burcu Erkeği!

s-f3e5cac325ebb2920d3b600e61d797b58f3e45ba.webp

Bu burç erkeğinin açıklamasına "aldanma çocuksu mahsun yüzüneee" diye yanık bir ezgi ile girmek istiyorum. Bunlar var ya, tam birer yılan!


Duygusallığının ardına gizlenir, ne zaman suçlanacak olsa kendisini acındırır; kendi kendine de acıyan biri olduğundan aslında hiçbir zaman suçlu hissetmez. Yalan söyler ve aldatır. Dürüstçe ayrılmayı beceremez. Zorbalık ve sertlikle değil ama kurbanını duygusal manipülasyonla hayattan bezdirir.

Evlerden ırak!

Büyük burçlar,evlerden ırak!



Hayir Yaaani Neden ErkekLerinkini Sadece PayLa$iyorSunn SevqiLi @Absnthe. ßizim ßa$imiz KeL miii ? : ))
 

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek

Absnthe

www.Mevsim.Org
Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,891
Tepkime puanı
2,961
Puanları
0
Web sitesi
www.mevsim.org
Cinsiyet
Erkek
Üst
Alt